Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz TeeJay #94226 üzenetére

    Ahogy mondtam, 1-2 helyen van csak horony, azok is inkább falban (de szerencsénkre a legtöbb helyen volt cső vagy elment a betonpanelek közt a kábel). Plafonban össz. két helyen, max 40-50 centi hosszan, és 1 centinél tuti nem mélyeben. Ennél már majdnem többet repedt az egyik (általunk) érintetlen főfalunk, amióta ott lakunk :D :((( Amúgy nekem azt mondták a szerelők, hogy legfeljebb akkor 100% hogy nem lesz gond, ha hagyjuk a szoba közepére menő kábelt szabadon lengeni, mert ha kábelcsatornát fúrnak, akkor az meg több, a horonynál sokkal mélyebb lyuk lesz a födémben, az se jobb elvileg.

    Anno amikor néztünk lakásokat, elég sokszor keresgéltem az államat, milyen megoldások vannak (ámerikái konyha komplett falkivétellel (még mindig panel), átadónyílás főfalba vágva, betonba vágott lyuk purhabbal kinyomott bútorlappal (!!!!!!!!!) "betömve", padló átszakadva a sarokban, és be lehet látni a paneleket összefogó vashoz (mármint ami - nem - maradt belőle 60 év alatt)... Húgomék lakása fiatalabb, ott az ujja befér a repedésbe, ami abban a két évben lett (szerintem újra - csak jól elfedték az eladók) mióta beköltöztek.

    Mondok nagyobbat, a 4 cm-es falunkon ami a konyhabútort tartja, anno ütöttek egy kb. 30 centis lyukat a közepébe a villanyszerelők, mert miért ne (balf****). Igazából persze 6 vagy 7 dübel tartja 2 méteren a bútorsínt, tehát szvsz. elég jól elosztja a terhelést. Illetve össze is vannak csavarozva L alakban a másik, 15 centis fal által tartott résszel.

    Én nagyon parázós és szabálykövető vagyok, és utálom ha valaki arra hivatkozik, hogy "más is ezt csinálja", de tényleg ;] nem miattam fog összedőlni a ház.

    "panelban horonymarás az a horror kategória..." Mondjuk ezzel egyetértek, szerencsére nekünk amúgy is betonig volt bontva, tehát nem igazán zavart semmit :)

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák