Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz varsam #76642 üzenetére

    A csigalépcsőnél helytakarékosabb nincs, de hogy egy szekrényt hogy viszel fel? :U Egyik ismerősömnél sima két karos lépcső volt húzott fokokkal, szintén 3 szintes lakásban. A kétajtós szekrényt még felvittük valahogy az emeletre, de a háromajtóst (60×120×180 cm) már az emeletre az erkélyen emeltük be hála a leszerelhető korlátnak. Sajna a végleges rendeltetési helyére, a tetőtérbe nem tudtuk felvinni. Ott a pengefal/korlát már nem ért a mennyezetig, de nem bírtuk erővel, magassággal a korlát fölé emelni. Ilyen szempontból a sima egyenesen futó lépcső megy.

    Tehát jól gondoljátok meg, hogy milyen lépcsőt akartok, illetve hogy mi akar rajta felmenni.

    Másik gondolat: egy rokonnál tavaly tavasszal volt visszaköltözés, a földszinten egy falat arrébb tettek, az emeletet újra osztották gipszkartonnal, a lépcső átkerült. A födémáttörés vicces volt, valamiért dupla födém volt, 50-60 cm vastagsággal. Viszont a régi lépcső helye látszik, hiába hegesztették a meglévő betonvashoz a pótlás vasait, a vakolat jól láthatóan reped már egy év után is.

    Harmadik gondolat: egy lépcső nem zár levegőt, a hangok, a szagok is felszöknek.

    Negyedik gondolat: beton lépcsőnél jellemző hiba, hogy a burkolatok vastagságával nem számolnak: alsó szint, lépcső és felső szint burkolata. Például hagynak mindenhol 4 centit, mert a lépcsőre 4 centis tömörfa lépcsőlap megy. De biztos, hogy se az emeleten, se a földszinten nem lesz ilyen vastag burkolat.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák