Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz sanyie70 #70068 üzenetére

    Mire kell?
    Kisebb javítgatásokra használtam (vakolni igazán nem tudok), arra jó volt. Nagy előnye (nekem mint a témában amatőrnek), hogy utána könnyen csiszolható (azaz a hibák könnyen eltüntethetők).

    Viszont gyenge az állaga, szóval ahova erősebb kellett oda csemperagasztót tettünk (Ytongot is ezzel szoktak ragasztani még nagyobb falaknál is). Ennek (csemperagasztó) viszont a hátránya, hogy lényegében nem csiszolható miután megköt, max. flexre tett marótárcsával lehet leszedni.

    Aztán lehet még a vakolatot cementel javítani, ill. vannak különféle kötési idejű gipszek amik különböző vastagságot is tudnak.

    Keverni Lidlis kétkezes festékkeverőt használtunk (ami több Estrich-et ill. csemperagasztót meg vakolatot látott már mint festéket mivel nincs rajta fordszám, szabályzás viszont bika erős).

    Chaser
    Szívem szerint mindent kőművessel csináltatnék, de manapság nem olyan egyszerű kőművest találni, kisebb munkákra meg pláne nem. Pl. garázs lejáratnál a folyóka rács cserét tegnap fejeztük be, nem volt akkora munka, hogy ne tudtuk volna megcsinálni tovább meg nem akartam várni vele mert lehet nemsokára jönnek a az éjszakai fagyok.
    Viszont nagyobb munkára én is szakembert szeretnék, több okból is, nyilván ez is egy szakma ezt is el lehet rontani.

    Szóval az, hogy valami használható-e alapvetően függ attól, hogy mire.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák