Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M43g

    aktív tag

    Sziasztok,

    Több kérdésem is lenne :U - biztos később is lesz pár, ahogy a kontár kivitelezők munkáját visszabontom.
    A korábbi kérdésekkel kapcsolatban felmerült kis fürdőszobánk ~0.8 * 1.9 m. Hosszában fut a zuhanyfolyókától a szennyvíz strang felé a cső, ebbe az ágba van belekötve a leendő mosogatógép (fal túloldal) illetve mosogató szifon (szintén fal túloldal). A keresztmetszetek elvileg rendben vannak, a strang felé szélesedik, meg egy hozzáértő vizes rakta még össze a betonozás előtt.

    1) Az aljzat feltörése, és a szivárgás tesztelése után mekkora lejtést állítsak be ennek a < 2m lefolyó csőnek? 1-1,5 centiméter elég lesz a fürdő teljes hosszában (ez kb. 5-8 ezreléknek felel meg)? A zuhanyfolyókának ugye nem kell extra lejtés (az aljzat feltörése után láttam, hogy elég erősen lejtett a cső az első beágazásig).

    2) A másik, hogy az aljzatbeton készítésekor a két szélén kell dilatációs hézagot hagyni? (Beton béléstest az alap, tégla a fal). Ha igen, akkor mivel?

    3) 15 centi volt kb. a beton, amit feltörtem, mivel túlhúzták, saccra 10 centit tennék a helyére.
    (a) ha alulról szeretném lépésálló xps-el, vagy más (általatok ajánlott) szigeteléssel szigetelni, akkor van minimum vastagság, amit szabad abból letenni (én 3-5 centisre gondoltam)? Feltételezve, hogy a beton legalább 5 centi vastag marad.
    (b) a lefolyó cső miatt, illetve alá nem fér el valószínűleg szigetelés, mennyire nem ajánlott ilyenkor azt körbe rakva letenni ilyen extrudált szigetelést, nem okoz ez gondot? (hőtágulás, zsugorodás)
    (c) a vízszigetelésnél egy esetleges pár mm-es dilatációs rés (v.ö. (2)), vagy a nem teljes területen letett xps (v.ö. 3/b) nem okozhat hőtágulás miatti repedést? Nyilván mapeband-et használnék az élekben, sarkokban.

    4) gipszkarton mögé épített WC szereléséhez szoktak szerelőablakot csinálni, vagy a jó minőségű (nálunk geberit) nem romlik el, és amúgy is minden szereléshez elég a nyomópanel leszedése által nyújtott nyílás?

    :R hálás köszönet minden segítségért :R

    Szerk: egy kiváló minőségű ábra :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák