Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ton-ton

    tag

    válasz st6969 #48774 üzenetére

    Bocsánat a késésért.
    Valami hasonló szerkezetet raknék össze egyszerű szőrös deszkából (10cm széles).

    Mondjuk itt arra kell figyelni vásárláskor, hogy egyenes legyen (a skiccen függőlegesen állók mennyezettel érintkező része, a másik irányba lehet görbe).
    Egyszerűen felfúrod a mennyezetre kerülő darabokat, és utána összerakod fenn. Ha van segítséged, akkor akár a földön is összeállíthatod az egészet, és úgy fúrjátok fel.
    A függőleges elemeket lekartonozod, és beállítod a függőleges lapok távolságát középen (lehet görbe), egy darab gipszkartont beteszel távtartónak, az tökéletesen elegendő. Érdemes betenni a Led szalag trafóját, illetve a kábeleket elrendezni.
    Majd jöhet az alsó lap felcsavarozása (ez lehetőleg 5-5 cm-el legyen nagyobb a végleges méretnél. Itt azt a megoldást alkalmaznám, hogy épp csak odafogatom a kartont, és a csavarozásoknál alá tolnék egy kis gipszet, majd a csavarokat kézzel óvatosan meghúzva beállítanám a vízszintet (deszka pontatlansága és hasonlók miatt).
    A gipsz megkötése után óvatosan be lehet hajtani a csavarokat teljes mélységükbe.
    Bármilyen gipsz megfelel ide, akár a glettelő is, hisz csupán egy alátétként használod.
    Már levághatod pontos méretre az alsó lapot. Érdemes lehet a 45 fokban egy gipsz csikot végigvinni ott, ahol az alsó lap és a függőleges találkozik. Erre kerül később a LED szalag, így jobban "kijön" a fény, egyenletesebb lesz a megvilágítás. A felső részt érdemes hézagerősítőkkel ellátni, és lefesteni. Már be lehet tenni a led szalagot (ezért kellett lefesteni).
    Az alsó lapok külső élére javasolt még egy keskeny gipszkarton csíkot ragasztani. Ez tetszőleges szélességű lehet (cca 3 cm megfelelő), ennek feladata, hogy véletlen se láss rá közvetlen a led szalagra. Ezt egyszerűen felragasztod. Lényeges, hogy azonos szélességű és egyenes legyen mindenhol, ellenkező esetben a megvilágítás miatt csúnyán látszani fog az árnyékon a mennyezeten. Élvédőzés, és festés...
    Az egészhez 45mm-es ritka menetű gipszkarton csavart javasolnék (így a deszkákhoz nem kell külön csavart venni)

    http://qtp.hu

Új hozzászólás Aktív témák