Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Petya_

    őstag

    válasz zoltan6 #32730 üzenetére

    Sziasztok,

    jön fel a vascső az egész soron,aztán odakanyarintva mégegy vascső a kék csappal teljesen ráültetve a gáz melletti betonfalra annyira,hogy a kék tekerőjét elkellet fűrészelnem,hogy el lehessen zárni,szerintem anno a 70-es 80-as években először rárakták a golyós csapot,majd felhegesztették a kiállást a felszálló csőre.

    No, nálunk is pont így volt mielőtt megvettem a lakást. Aztán kihívtam a lakásfelújító brigádot, és azt mondtam nekik, hogy legyen a tűzhely a másik sarokban. Ezt a gázszerelő a következő módon oldotta meg: a függőleges, vastag csőből, ahol jobbra leágazik a cső, azt kb a leágazás után 10 centire levágta, majd onnan rézzel ment tovább, rögtön egy 180 fokos forduló, a vastag cső mögött el a sarokba, a sarokban függőlegesen le a felső konyhaszekrény mögött, a szekrény aljánál sárga elzáró (kb az előírás szerinti 160 centi magasan), onnan tovább réz a munkalap szintje alá, és ott a beépíthető gáz főzőlap sárga inox csővel bekötve. A tűzhely felett van páraelszívó, ami egy szellőzőn az utcára vezeti a levegőt. A műanyag ablakon van levegő beeresztő, a konyha ajtó ki lett szedve, nem is tettünk oda újat, így egy légtér az előszobával.

    Az előszobában van a WC és fürdő ajtó, mindkettő alján van szellőző vágva, és központi gravitációs (nem motoros) szellőző van (5 emeletes panel). Az elektromos hálózat is fel lett újítva a lakásban, az új gázcső az EPH-ba bekötve. A főzőlap újonnan lett vásárolva, márkaszerviz üzemelte be.

    Az a kérdésem, hogy ez így szabályos-e, belekötnek-e valamibe a gáz felülvizsgálaton?

    A szerelő szerint ez így rendben lesz, bár amikor csinálták, még nem volt szó ilyen felülvizgálatról (2012 nyáron volt a felújítás)

    Köszi,
    Petya

    Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Új hozzászólás Aktív témák