Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rederik

    tag

    Sziasztok,

    Villanyszereléses kérdés ismét:-)

    Utánajártam a teljesítménybővítésnek 25-ről 32A-re a panellakásunknál, s úgy néz ki nem lehet, hacsak nem cseréltetjük ki a teljes lépcsőház rendszerét több millió forintért, vagy én nem éppíttetem ki a saját órámig a gerincet a lépcsőházi főelosztótól.

    1.) Jól sejtem, hogy egy ilyen kb 20 méteres szakasz kicseréltetését nem úsznám meg 50.000Ft-ból? Mert azt nem tudom, hogy ezt az EON, vagy regisztrált szerelő is végezheti. Itt ugye az órám és a lépcsőház főelosztója közti szakaszról van szó.

    2.) Egyébként sikerült meglesnem, hogy az óránknál lévő 25A-es kismegszakítót követően 3+1 vezeték érkezik a lakásomba, ezt viszont nem értem, hiszen 1 kismegszakítóból nem jöhet 3 fázis. Kismegszakító után lenne szétosztva a korábbi villanytűzhely miatt? Az alumínium vezetékek átmérője szigeteléssel együtt olyan 6mm, tehát a keresztmetszetük legalább 10mm2-es.

    Ez az egész csak azért merült fel bennem, ha már regisztrált szerelő fogja nálam bekötni a kismegszakító szekrényt, meg végignézni a lakás hálzatát, akkor gondoltam egy kalappal bővíttetést is kérek, s bíztam benne, hogy max a lakástól az óráig kell cseréltetnem réz vezetékre azt a 2 méteres szakaszt, de így necces lesz.

    Lakásszövetkezetesek vagyunk, s ők nem engedélyezik nekem a bővítést, arra hivatkozva, hogy akkor a többi lakónak is engedélyezniük kéne...

    Mi a véleményetek ezekről?

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák