Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exodion

    aktív tag

    Sziasztok,
    Adott lenne egy panel teherhordo vasalt betonfala (152mm vastagsag). Ezen van egy nem teljes belmagassagi gipszkarton elotetfal (ilyen TV-s multimedia fal :D) 1reteg habito hydro lapokkal epitve 50-es femvazon. A gipszkarton felszine es a beton felszinte kozott 70mm differenciaval.
    Erre akarnek rogziteni egy LG G2-es oled TV-t aminek a fali konzolja olyan esetlen meretu hogy nem tudok profilba rogziteni ha meggebedek akkor sem. Vazolnam az elkepzelest:

    Az otlet az lenne (lett volna amig ra nem jottem hogy nem tudok venni dubelt hozza :W ), hogy fogok 4db M6x25-os gipszkarton molly tiplit (a kis kek bogyok a kepen) es az viszi a TV sulyat. A Habito elbirja magat a TV-t ha fekszik rajta. Viszont ez a kis konzolka kihuzhato, illetve barmit mokolni kell a TV hatuljan ki kell huzni => no a nyiroero. Ezert gondoltam fogok 4db M6x100-as 12.9-es kemenysegu acelcsavart (rohogve megtartjak a TV-t gorbules nelkul meg 2x is) es becsavarozom mogotte a betonfalba. Ezt terveztem kivitelezni Fischer FH II 12/M6 I aceldubellel. Eleg melyen benne van a betonban, elore meg kell huzni es utana szepen csavarozhatok bele olyan csavart amit akarok.
    Az otlet szep volt jo volt, csak eppen vagy veszek 25db-ot ebbol a dubelbol (biztonsagi tartalekkal egyutt 6db kellene) vagy egyszeruen nem kapok sehol. Egesz dobozt rendelnek csak, sehol nem bontjak meg.
    Hogyan/mivel oldanatok meg a metrikus csavarok rogziteset? Vannak ezek a 25mm-es sargarez femdubelek, de mivel megforognak a furatban az egy remalom. A menetes szaras megoldason gondolkodtam meg, de a szar nem loghat ki abbol az U-ba hajlitott lemezbol. Na meg 12.9-es M6-os menetes szarat ... azt sem talaltam, van helyette 10.9-es. Mondjuk ha ketkomponensu epoxival beragasztom e 4 M6-os anyaval becsavarozom... szoval nemtudom. Ugye tul nagy lyukat se akarok utni a kartonon mert akkor gyengitem a 4 belso molly-t. Esetleg felcserelve, a 4 kulso a molly a belso meg a csavarozgatas.

Új hozzászólás Aktív témák