Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Dyingsoul #134184 üzenetére

    Vegyél egy szerelőkészletet, lesz benne ék és ütőfa is. Az ék műanyag, lépcsőzetesen megy össze, így nem csúszik szét a két egymással szembe fordított darab és kb miliméterenként állíthatod be a hézagot. A fa is jó, ha nem csúszik szét.
    Az ütőfa egy darab műanyag hasáb, kb 40 centi hosszú és a hosszú oldalán van egy pici felöntés a teljes hosszon. Ez a laminált klikk feletti részénél nem vastagabb, így magát a klikket nem éri, nem terheli, viszont ezen a 40 centi hosszra vezeti le azt az energiát, amit a kalapács kis fejétől kap, így nem sérti meg a laminált élét. A húzóvas sokkal kisebb felületen érintkezik a padló élével.
    A 11-es képen az látszik, hogy a rövid oldali klikkből a kék műanyag rugó kiesett, ami reteszeli a lerakott padlót. Ha csak pár centit vágsz le a szélességéből, a reteszt van értelme visszatenni, különben ragasztani kell. Din3, Din4 csapragasztót vegyél, ez vízállóra köt. Tejfehér krém, ami átlátszóra köt. Nyugodtan elkenheted a kinyomott anyagot egy fogpiszkálóval, hogy nagyobb felületen eloszlasd. Ami esetleg kijöny a padló felületére, azt egy langyos vizes ronggyal egy mozdulattal töröld fel rögtön és nem fog látszódni semmi.
    Párazáró fólia a laminált szempontjából elég, ha csak 1 centivel laminált síkja fölé ér és 1 rétegben kell rakni, a toldásoknál vagy ragasztószalaggal rögzíted, vagy minimum 20 cm átlapolással rakod. Érhet akár ablakpárkányig is, de ha ragasztod a szegőt, útban lesz. A felesleget vágd le, ne gyűrd be. Egyrészt a dilatációs hézagba tágul a padló, esetleg útban lehet, másrészt a begyűrt fóliának több hangja lehet az egy rétegben ott hagyottétól.
    Kell egy mérőszalag, ceruza jelölni, sniccer vágni a fóliát, alátétet, esetleg ragasztószalag, csapragasztó, valami, amivel keresztben és hosszában is tudod egyenesen és szükség szerint ívesen is vágni a lamináltat, ha padlóból áll ki a radiátorcső, akkor valami, amivel 25 mm-es lyukat tudsz fúrni, pl fazékfúró, pánthelyfúró, ékek, ütőfa.

    Ezzel a klikkessel egy lapot nem tudsz felszedni, csak egy egész sort. Érdemes úgy intézni, hogy minden lapra jusson legalább egy kéz, mert egyben kell felbillenteni a sort, hogy ne sérüljön a klikk. Utána visszafektetitek a sort a padlóra és a rövid oldalt lapjára szétcsúsztatjátok.
    Ha a fal mellé az utolsó sorból csak egy 5 centi széles csíkot kellene betenni, az nem ajánlott. A klikk feszül egy kissé és a lap súlya segít lent tartani. Na, egy 5 centis lapnak nincs elég súlya. Inkább kezd a szobát egy hosszában félbevágott lappal, hogy szélesebb lehessen az utolsó sor is. Igen, ehhez mérni kell.
    A fal lehet hullámos is, érdemes méterenként mérni. Esetleg középen egy lézervonalhoz mérni a két fal távolságát, mert simán mérve lehet párhuzamos a két fal, a szobád meg S-alakú. Na de 8 m2-en nem lesz gond... :D

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák