Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    Lassan elveszik minden reményem :(
    Vettünk egy panellakást a zárószinten (5. emelet). Időszakosan bekapcsol valami és rettenetesen búg. Fényes nappal hallani, milyen lehet síri csendben éjszaka :((
    Kihallgattam, egyértelműen a gázcső hozza a hangot. De ennél tovább nem jutottam. Az előző lakó azt mondja, régóta van ez, beszéltek már a közös képviselővel, a lentebbi lakókkal, de állítólag senki sem tudja, mi ez (én még nem beszéltem senkivel, ez következik majd).
    Szellőzőrendszer nincs, ami automatikusan kapcsol. Én 2 dologra gondolok:
    1. a mágnes szelep a gázcsövön valamelyik emeleten. Nem tudom, hogy az tud-e ilyen monoton búgó hangot adni?! Én, ha felkapcsolom, semmi hangja, egyáltalán nem búg (pedig biztos nem mai darab).
    2. Valaki rátolta a hűtőt a gázcsőre, és annak a kompresszora hallatszik. Bárcsak ez utóbbi lenne, ez viszonylag "könnyen" orvosolható. Bár, azon a helyen alapból a gáztűzhely van, nem hiszem, hogy bárki ahelyett egy hűtőt tett volna oda...

    Amikor ez a hang elindul, egy közepesen tompa csattanás hallatszik (pont, mint egy mágnesszelep).
    Éjszaka nem tudom, mi van, mert nem lakunk ott. Ha éjszaka is bekapcsol, az nem valószínű, hogy mágnesszelep (inkább hűtő). Ha egy másik helység beton falára tapasztom a fülem, még úgy is hallani, átviszi a hangot.
    Mit gondoltok, mi a jó franc lehet ez?

Új hozzászólás Aktív témák