Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz Egon #118449 üzenetére

    Sajnos el kell fogadni, hogy embertelenül elszaladtak az árak :O

    Az új támogatások, kedvezményes hitelek hatalmas keresletet teremtettek a piacon, most a támogatások hatására olyanok is építkezni szeretnének, akiknek amúgy eszükbe sem jutott volna, mert így tudják kp-re váltani a támogatást (építenek házat, aztán a szükséges idő kivárása után eladják, nagyon jól tejel az állam pénze).

    Szakember, segédmunkás, építőanyag, fa, vas, szigetelőanyag, stb. nincs több a piacon mint 2 éve, a kereslet minderre pedig a duplája, mint két éve.

    Évek óta ugyanarról a tüzépről vesszük az anyagokat, 3 évig nem volt áremelkedés náluk szigetelőanyagban, az idén kétszer emeltek árat (eddig, mert lesz még emelés, mert a gyárak is emelnek havonta).

    Szakember nincs aranyárban sem, mi úgy hidaljuk át a problémát, hogy hárman dolgozunk a házon, ha eljön hozzánk mondjuk 5 munkanapra egy gáz/vízvezeték szerelő, akkor mi 6 munkanapra (ami 3 embernél 2 nap) elmegyünk egy általa vállalt munkánál segédmunkáskodni :K Ugyanez volt a szobafestőnél is.

    Ezen kívül minden mást (betonozás, ablakcsere, belső villanyszerelés, padlószigetelés, padlófűtéscső lerakás, tetőhéjazat szigetelés, gipszkartonozás, ház külső szigetelés, stb. stb. stb.) mi magunk csinálunk, mert mint mondtam, szakember nincs, aranyárban sem :(

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák