Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz capulet75 #25639 üzenetére

    Montival hegyen, erdőben 150km-t ritkán szoktak menni egyszerre. Még külföldön is. Az országútis távolságok egész másak, kemény terepen egy 50km-es túra, felér egy országúti 100-120-al simán.
    Én pont ezért tartom férfias, embert próbáló sportnak a montit, mert amellett, hogy nagy távot is le kell küzdeni, nagy emelkedőket, a lefeléknél is észnél kell lenni, hát ez egy ilyen sport. :) Ettől függetlenül az országúton meg ott van az a veszély, hogy elütnek, ami nagyobb valószínűséggel súlyosabb mint elesni az erdőben, de lehet mindkét esetben szerencse is meg pórul is lehet járni.
    A kor előrehaladtával azért egyértelműen lehiggad az ember, tizenévesen mindenki vakmerőbb mint 30 felett, de a montihoz, pláne ha legalább AM stílusban tekerünk, mindenképpen kell egy kis vakmerőség, bevállallóság, ha ez nincs meg, akkor XC montit kell venni vagy Országútit/Trekkinget és csak túrázósan menni. Én ezt szeretem, ez nem azt jelenti, hogy nem lennék érett egy országútizáshoz, de az annyira nem érdekel. Ott tudok lenni fejben egy hosszabb távon, nekem montival az 50-60km már hosszabb távnak számít, ezt sok emelkedővel, erdőben végigcsinálni nem könnyű, pláne nagy melegben. Ennek ellenére ahol lehet csapatni ott csapatom, ezért van olyan bringám, nem azért, hogy vitrinben nézegessem.

    Fixi nekem is vicc kategória, értelmetlen, balesetveszélyes.

Új hozzászólás Aktív témák