Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    Superior körpályás maraton - Törökbálint
    Idén rendezte volna a Superior csapat az első 4 versenyes sorozatát, de a korona vírus miatt a versenyszezon nem kezdődött el, és a jelenlegi rendeletek alapján is talán augusztus, szeptemberben lehet versenyezni erdőben. Azért, hogy ne legyen minden verseny (amit esetleg megtartanak) ebben a két hónapban, sőt, korábban is lehessen versenyezni, kitalálták, hogy a tavalyi 24 órás verseny területén szerveznek egy zárt pályás versenyt, mert azt lehet. Először úgy volt, hogy csak a versenyzők lehetnek a területen, de nemrég változott a rendelet, és a szurkolók, kísérők is jöhettek. Gyakorlatilag a kényszer szülte a versenyt.
    Barátokkal mentünk, kényelmes volt, mert egy dobozos autóval vittük a bringákat + az egyikük családdal kocsival. A "rajtcsomag" egy Casco csősálat és két nagy és finom muffint tartalmazott, mindenkinek előre csomagolva. Mivel a rajtban nem lehet megoldani a távolságtartást, ezért az volt a kérés, hogy mindenki a csősálat használja, majd rajt után le lehet venni (rajt előtt fél perccel le lehetett). 30 és 60 km-es távok voltak, 10 és 20 kört kellett menni. A pályáról előre nem sokat tudtunk, a tavalyi pályán 3 km-en 40 m szint volt, tehát 800 m szinttel terveztünk. aztán a hét közepén kijött egy pályabejárós videó, hogy 100 m szint van, és terepjáróval 8 perc alatt mentek körbe. :U Előtte nap esett az eső, sárra is készültünk. 4,5 óra szintidő volt megadva, tehát 12 perces körökkel 4 óra alatt be lehet érni, de azért necces. Soha nem tekertem még ennyi szintet egyben, elvárás nincs, érjek körbe.
    Érkezés után felszerszámoztuk a lovakat és elmentünk pályát járni. Egy hosszú murvás emelkedővel indul, majd elkezdődik a fel-le a füvön. Ez brutál rázós volt, volt ahol nem volt fű, máshol 5 cm magas kemény csomók, néhol vízelvezető árkok keresztben. Ezen ment a hullámvasút, megspékelve két épített akadállyal, ami lejtős részen lépcsőzetesen elhelyezett raklapok voltak. Szerintem ez amatőr szinten kicsit túlzás volt, illetve a rázós pálya is, ennyi szinttel. Főleg, hogy volt gravel kategória.
    A pályabejárásról úgy jöttem le, hogy haza akarok menni. :) Nem tetszett, hosszú lesz, unalmas a pálya, ha bénáznak előttem a raklapokon, abból esés lesz (mint anno a Mátrában).
    Aztán csak beálltunk a rajthoz, és elindult a mókuskerék. Sok mindent nem tudok róla írni, elkezdtem egy tempót, ami jól esett, és úgy voltam, hogy ez talán jó lehet, 11 perc alatti első kört mentem, nem szállt el a pulzus, a második kör is 11 perc körüli, jó lesz ez. Megtanultam, hol lehet pihenni, hol kell ülve, hol állva feltekerni, hol vannak a nyomvonalak, hol laposabbak a raklapos lejárók. Viszonylag azonos időket mentem (fenti linken az eredményeknél látható), közben számoltam, hogy a tervezett átlag 12 perces körökön belül vagyok, csak végig kell menni. Kulacsból normál maratonra kettőt viszek, illetve a frissítőpontokon iszok 1-1 pohár vizet, de itt a helyzet miatt mindenki csak a saját kulacsba tölthetett. A haverom párja bevállalta, hogy adogatja nekünk a kulacsokat, és nagyon profin csinálta, kb 50 %-ban neki köszönhetem, hogy végig mentem. Magamtól nem frissítettem volna ennyit. Itthon bekevertem két kulacsba 4 zselét, 3000 mg L-karnitint, 3 sótabit, ezen kívül a bemelegítős kulacsban volt még egy zselé. Az utóbbit csak félig ittam meg, így vízzel feltöltve ezt is leadtam neki előtte. Pontosan nem tudom, de ezeken kívül talán még megittam 2 kulacs izót, meg egy kulacs vizet. Baromi meleg volt, a pálya full száraz, poros, időnként a szél is fújt, és összesen 200 m árnyékos rész volt a pályán. Sokat kivett az emberekből.
    Esemény nagyon nem történt, Buzsó 5x körözött le :DDD, volt aki csak kétszer, de én is köröztem mást, kerülgettük a gyerekeket, lassabbakat, illetve egyszer az egyik rámpán a srác letolta, majd megállt az alján a jó oldalon, az előttem lévő lassabb ember meg a másik oldalon volt. Kiabáltam neki, hogy ne álljon meg, de csak ott maradt, így mellette kellett lezötyögni, de nem volt végül is gond. A 16-17. körnél már mondogattam magamnak, hogy innen ésszel, nem szabad hibázni, nem kell semmit túlvállalni sem fel, sem le. A lábfejeim fájtak, azt hittem az új cipő miatt, de erre többen is panaszkodtak, azt mondják, hogy rázós terepen felfelé taposás kikészíti a talpat.
    Utolsó kör, már rottyon voltam, szinte senki nincs a pályán... beérek, bemondják, hogy 3., abszolút 15. Mi van? Mindenki kiállt? Hát, sokan (szintén eredménylista a linken). Gyakorlatilag utolsó lettem a kategóriámban. :DD
    Örülök a helyezésnek, de ez tényleg csak arról szólt, körbeértem, a kategória első Búr Zsolti második Cser Gabi ezer éve XCO-znak, Buzsó csinálta a pályát, magyar bajnok több mindenben, külföldön versenyez.
    Kíváncsi vagyok, a következő 3 versenyen milyen pálya lesz, ugyanezen a területen. Majd meglátjuk.
    Képek: [link] [link]
    Középen Vas Péter, Balázs és Kata Blanka apukája, szerencsére 10 méterrel előbb beértem a 19. körömről, mint ő a 20.-ról, így nem kaptam kört tőle. :DDD

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák