Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    válasz #31733248 #30675 üzenetére

    Az emberek mindig a statisztikákkal dobálóznak (nem csak rád vonatkozik), de közben a statisztika legalapvetőbb, elemi szintű, dolgaival sincsenek tisztában.

    Ha az F1-es pilótákat beülteted egy trabantba, míg a gazdag emberkéket egy ferrariba és kiengeded őket monzai F1 pályára, akkor a gazdagok MINDEN mutatóban kimagaslóan fognak teljesíteni. A trabantnak a végsebessége sincs annyi, mint amennyivel a ferrari még a kanyarokat is be tudja ott venni. hiába fékez és választ ívet az F1-es pilóta gyakorlatilag tökéletesen.

    A lehetőségekből fakadó különbségek pedig nem tűnnek el azonnal, ahogy kilépnek a felnőtt életbe, mert addigra a differencia óriási lehet már. Ha egy F1-es világbajnok, legyen bármelyik nem ülhetett volna gokartba 20 éves koráig, akkor soha a közelébe sem jutott volna még az F1-nek sem, nemhogy a világbajnoki címnek.

    Az iskola dolga az lenne, hogy mindenki azonos autóban üljön. Így sem lehet mindent kiegyenlíteni, mert a gazdagnak lesz trénere, különórája, kondiedzése, de legalább növelnie nem kellene a különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák