Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz Resike #30671 üzenetére

    "Ez ugyanúgy megtörtént az én iskolámban is csak ipari szinten, az adott iskola alapítványának felajánlható összegekként..."

    Azért van némi különbség a korrupt igazgató és az alapítványi modell között... Meg aztán az elitgimik kimagaslóan teljesítenek minden mutatóban, ez pedig a Jhonny06 által említett idióta gyerekekkel soha nem jönne össze.

    DigitXT

    Valami félreértés lesz, én azt soha nem mondtam, hogy kezdjenek mások is ugyanabba (azaz ritka és drága sneakerekkel kereskedni), ahhoz az a piac valószínűleg kicsi.

    De még csak azt sem mondom, hogy mindenki kezdjen vállalkozni és építsen céget, hiszen az sem való mindenkinek. Xero például már önfoglalkoztató vállalkozóként is annyira széthajtotta magát, hogy egészségügyi problémái lettek és kifejezte az örömét amiatt, hogy nem kell görcsölni, matekolnia, ügyfeleket simogatnia. A többség hasonló, nekik értelemszerűen nem javasolnám, hogy kezdjenek hasonló tevékenységbe, mert egyszerűen nem nekik való.

    "Ahogy a másik példának hozott villanyszerelő(d) azért keres sokat, mert adócsaló módon működik, és mert hiány van a tudásából: ha ezután mindenki utánozná borulna a matek."

    Azt pedig főleg nem mondtam, hogy legyen mindenki villanyszerelő. :N A legtöbben - egyébként teljesen érthető módon - a fűtött irodát és kényelmes életet választják, kétkezi munkát egyre kevesebben akarnak végezni. Ez is érthető, de akkor ne tessék csodálkozni azon, hogy mennyit keresnek ezek a szakik. Valóban, hiány van belőlük és ezt a hiányt a piac szépen be is árazza. A lehetőség egyébként ott áll a hasonló szakik keresete miatt zúgolódók előtt is, hiszen lehet utánuk csinálni - én személy szerint nagyon örülnék, ha sokkal kevesebbet kéne a hasonló szakiknak fizetnem.

    A villanyszerelős eset viszont nem feltétlenül adócsalás, segítő családtagként közreműködve többszörösen kimeríthetik a KATA által biztosított kereteket.

    "Persze, őket igazolta az idő, hiszen sok évre rá azt a megtakarítást "megvédték" attól, hogy nyugdíjas éveimre bármi megmaradjon belőle..."

    Aki hülye, meg is issza a levét. Én mindenkit arra biztatok, ha van rá lehetősége, készüljön a nyugdíjas éveire befektetésekkel - én is ezt teszem. Amire egy 30-as éveiben járó fiatal nyugdíjba megy, a korhatár már valahol 75-80 év lesz, brutálisan romló helyettesítési rátával. Akinek nincs értelmezhető nagyságú befektetése (vagy előtakarékossága) és nem is örököl, arra kemény évek várnak.

Új hozzászólás Aktív témák