-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
-
BullZeye
veterán
válasz
Sk8erPeter #2211 üzenetére
Kicsit olyan már mint a bürökrácia
küldözgetnek ide-oda
szóval akkor hova menjek ezzel a kérdéssel akkor?
1 felhasználó lenne, 1 PHP oldal, kb 8 sor szöveg, és mellette 1-24ig számok, ha rákattolok az 5sre akkor szürkéből zöld lesz, és úgy marad, és ha holnap egy másik gépen, másik böngészőben nyitom meg a lapot, akkor ott lássam miket láttam, azaz mi zöld?
Azért macerás, mert én csak "használom" az oldal egy aldomainjét, és nem tudok kérni adatbázis-t
nem probléma, ha erőforrásigényes, mert hetente 3x ha megnyitná valaki ezt az oldalt, akkor sokat mondok, szóval felőlem akár egy gány TXT-s megoldás is tökéletes, mert több mint a semmi. Csak a lényeg, hogy böngészőből 1 kattintással lehessen elvégezni mindezt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #2206 üzenetére
"Szerver oldali fájllal nincs baj, csak nagyon macerás egy adatbázist létrehozatni velük."
Kikkel?Amúgy mi benne az a hatalmas macera? Nem vágom.
Meg lehet csinálni adatbázis nélkül, saját fájlba írással is (XML, JSON, stb.), de röviden és tömören gány megoldás. Túl sok a macera vele, plusz feleslegesen erőforrásigényes egy jóféle adatbázishoz képest.
De ha csak Te használod egyedül, végül is nem történik nagy katasztrófa, ha ezt választod. Több felhasználó esetén már tényleg nagyon nem jó. Mondjuk egyedüli felhasználóként is jobban járnál adatbázissal."Szeretném követni, hogy melyik sorozatból melyik részt láttam, és ez a legegyszerűbb módja, ezért szeretném ezt elérni. Azt hittem erre van már valami egyszerű javascript."
Te magad mondtad, hogy szeretnéd géptől és böngészőtől függetlenül elérni ezeket az adataidat. Akkor meg gondolom ebből világos, hogy a kliensoldali mentés (pl. cookie-ba, stb.) NEM elég.Mindenesetre az már világos, hogy ennek semmi köze nincs a JavaScript topichoz.
-
BullZeye
veterán
Szerver oldali fájllal nincs baj, csak nagyon macerás egy adatbázist létrehozatni velük. Amit linkeltél meg jó, csak ennél egyszerűbb dolgot szeretnék, saját oldalra. (ahol 1 képernyőn kifér az a 10 sorozat amit nézünk)
Jeges
Rákattintok a linkre, és úgy marad = úgy marad, nem csak átmenetileg lesz színezett.
Szeretném követni, hogy melyik sorozatból melyik részt láttam, és ez a legegyszerűbb módja, ezért szeretném ezt elérni. Azt hittem erre van már valami egyszerű javascript. -
sekli
addikt
-
jeges
senior tag
válasz
BullZeye #2203 üzenetére
nem biztos, hogy jól értem, mit szeretnél: a kérdésben olyasmit írtál, hogy ha rákattintasz a linkre, úgy marad. ebből nekem az jött le (lehet, tévesen), hogy ha valaki rákattint, neki úgy marad, másoknak meg nem. ezek szerint valami admin-felületet szeretnél, ahol beállíthatod, melyik link legyen a kiemelt egy-egy sorozatból?
-
BullZeye
veterán
Ha CSS-t használok, akkor csak nálam fog beszíneződni, amíg nem törlöm a cachet/előzményeket, vagy amíg nem nézem meg másik gépen. (div:active, és div:visited)
Áttűnést is lehet CSSel csinálni már (-moz-transition), de nekem tényleg csak az kéne, hogy ha random gépről ránézek, akkor az ott legyen.
-
jeges
senior tag
válasz
BullZeye #2201 üzenetére
ehhez nincs szükség szerver-oldali kódra. önmagában az, hogy klikkre történjen valami a felületi elemmel (pl változzon a színe, mérete, háttérszíne, stb.), jó esetben elérhető html+css kóddal is (erre vannak többek közt a css pszeudo-osztályok). bonyolultabb (pl áttünések) történésekhez szokás javascriptet használni.
-
BullZeye
veterán
Üdv
Lehetséges MYSQL adatbázis nélkül csinálni olyasmit, ahol fel van sorolva 6-7 sorozat, mellette pedig a 1-24-ig számok, és ha rákattolok az 1esre, akkor annak megváltozik a színe, és kiemelt lesz? Példának okáért
How I Met Your Mother 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10....
Esetleg ha tudjátok ennek mi a neve, akkor rákereshetnék neten, hátha van már kész script is, így viszont nem tudom mire keressek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Wii U
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest