Hirdetés
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- A Cougar félkörpanorámás mikrotornya fogadja a csatlakozóikat rejtő deszkákat is
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- Szemez az Intel gyártósoraival a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
"biztonság kérdése akkor jöhetne szóba szerintem, ha a proci tápfesze olyan túlszabályozott lenne, hogy a maximum fesz környezetében / 1.45V /a terhelésnél még rápakolna annyit, hogy átlógjon ezen az értéken."
Igen, talált sülyedt, erről van szó, akkora lenne a drámai feszültség, hogy a processzor fűbe harapna:
rumkola arra vitára gondolhat, amit én folytattam már nem emléxem kivel arról, hogy a vdrop tervezési hiba-e az alaplapokon, vagy éppen a worstcase módú tervezés miatti hosszú élettartam titka. (Mivel egy milliós szériában gyártott alaplapot tervező mérnök ott van a szakmája csúcsán és a worst-case tervezési módszertannal tisztában van, nem volt nehéz sejteni, hogy nem véletlenül van ekkora vdrop)
amennyire emlékszem arról van szó, hogy amikor nagy terhelést kap a processzor vagy véget ér a nagy terhelés, akkor akkora feszültség tüskék (spikes) keletkeznek a processzoron a hirtelen terhelésváltás miatt, amik tönkretennék a processzort seperc alatt. Ennek elkerülésére van egy előtét ellenállás, amit a tuningolók szeretnek okosban lejjebb venni, de ekkor ugye nagyobbak a tüskék, szegény processzor jobban "kopik". ha pedig az ellenállás a worst case tervezés szerinti nagyobb méretű, akkor a nagy terhelés miatt jelentkező nagyobb áramerősség magasabb feszültséget ejt az ellenálláson, mint a kisebb ellenállásnál így kisebb fesz esik a processzora, azaz létrejön a Vdrop jelensége. (aki az első villanytan előadásán a fejét vakarta, hogy mire kell neki az Ohm törvény a gyakorlatban, az most élvezheti, hogy az U = I*(Relőtét+Rprocesszor) valóságát. )
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vigneau interaktív lokálblogja
- OLED TV topic
- Trollok komolyan
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4060 -3+ év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest