Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel dual-core (kiemelt téma)

(#2551) Cimbooora válasza Speed(R) (#2550) üzenetére

Cimbooora
(fanatikus tag)

Köszi a választ, csak annyira hirtelen jött az h veszek egy másikat...
Na mindegy, köszi mégegyszer!! :R :R

(#2552) -KP-

-KP-
(fanatikus tag)

core 2 duo e2140, felhúzva 2,66ghz-re biosból +0,05V (ezzel is kb annyit értem el, hogy stabilan megmarad az 1,35 mert 0,05 "lenyel" a lap) ráadva mennyivel fogyaszthat többet az alap 65W-nál?

Gigabyte P35C-DS3R, Core Duo@2,66ghz, Sapphire HD4850 , 2*1gb kingmax ddr2 800, Chieftec BA-02, FSP-ATX-400-PNF

(#2553) Cimbooora

Cimbooora
(fanatikus tag)

Üdv!

(Még mielőtt elvinném valami számítástechnikai boltba, megszeretném kérdezni véleményeket)

Lenne egy olyan gondom, hogy nem indul el a gépem.
Kipróbáltunk egyenként minden egyes alkatrészt másik gépben(kivéve az alaplapot és a procit), minden remekül ment.

Hétvégén kitakarítottam a gépemet, kiszedegedtem minden egyes alkatrészt, és kifujattam a port valamint porszívóval kiszivattam... és amikor kiszedtem a proci hűtőt akkor úgy raktam vissza, hogy a hűtő "zsír" vagy a hővezető "zsír" meg volt száradva.
Utólag elég nagy hibát követtem el, hogy így tettem vissza, de márkéső.

Na most szarintem vagy a proci éghetett le, vagy az alaplappal történhetett valami.

Kérdésem, leéghetett a proci pillanatok alatt, úgy hogy nem vezette át a hőt a "zsír" a hűtőre, vagy az alaplapnak történhetett valami baja? :F :O

Előre köszönöm válaszaitokat! :R :R

(#2554) Speed(R) válasza Cimbooora (#2553) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézz utána a statikusság szó jelentésének..porszívóval nem takarítunk gépet..

Száradt paszta csak akkor okoz gondot, ha szemmel láthatóan eltartja a bordát az IHStől. Sokkal valószínűbb az alaplap..CMOS jumper a helyén van..?
Kénytelen leszel a procit is kipróbálni más lapban, azzal zárul le a kör.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#2555) Cimbooora válasza Speed(R) (#2554) üzenetére

Cimbooora
(fanatikus tag)

Ne úgy képzeld el ezt a takarítást, hogy végig húzom a porszívó csövét az alaplapon és végig "felhorzsolja " a nyáklapot :DDD :DD

Amúgy kéne lennie ott jumpernek? eddig nekem ott nem volt:D és mégis ment azt hiszem

(#2556) Speed(R) válasza Cimbooora (#2555) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne úgy képzeld el a statikus kisülést, hogy fizikai kontakt kell hozzá..a nagy feszültség ívet is képezhet. Jumper megfelelő állapotának az alaplap manualjában utána tudsz nézni.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#2557) dangerzone

dangerzone
(PH! addikt)

Sziasztok. Presler magos pentium D-re a cooler master hyper tx2 hűtés elegendő?

(#2558) dangerzone válasza dangerzone (#2557) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Beszereltük, jól hűti. :)

(#2559) htva

htva
(újonc)

Sziasztok!
Lehet, hogy rossz topikba írok, de kétségbeestem...

Asrock 775Dual-VSTA alaplapba Intel Dual Core E6300 (2,8GHz) procit tettem.
Bootolásnál 12,96GHz (!) órajelet mutat a kezdő képernyő, ami egy kicsit megrázó. (Közben állíottam a szorzón és most 2,85GHz-t látok bootolásnál és a BIOS-ban egyaránt.)
DE!
A CPU-Z v1.53 1,6GHz-es órajelet mutat, bármit indítok el, nem emelkedik meg az általam elvárt 2,8GHz értékre.
Mi lehet a baj? A BIOS-t az imént frissítettem a lehető legújabbra.
Olyan, mintha valaki kéziféket húzgálna. A BIOS-ban semmi sincs átállítgatva a gyári beállításról. Lehet, hogy pont ez a baj?

Segítsetek plíz! Köszi.

(#2560) sirzollee

sirzollee
(tag)
LOGOUT blog

Hali!Erre tud valaki megoldást???

(#2561) robert02@12

robert02@12
(lelkes újonc)

Sziasztok szeretném kérdezni melyiket vegyem meg mert nem nagyon értek a procikhoz és hogy melyik az erösebb AMD Phenom™ X4 9600 vagy Intel Core 2 Duo E6750 2x 2,66Ghz FSB1333MHz 4Mb? :DD

A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.

(#2562) spartan1

spartan1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!Minap vettem egy e6500-ast és szerencsére szépen dolgozik viszont az op rendszer maradt a régi.Ilyenkor/procicserénél/ érdemes új rendszert rakni vagy maradjon a régi?Ha újrarakom lehet némi változás a teljesitményben,vagy ha most jól működik akkor felesleges volna?

"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

(#2563) BudaiZoli

BudaiZoli
(kvázi-tag)

hali,

összeraktam egy új gépet, E3300-as procival P45-ös alaplapba. A kérdésem egyszerű, a szorzón kívül kell-e valamit állítani még? :)

Üdv: Zoli

www.alpenkorps.hu <> Gyere játsz velünk: CoD4 80.249.166.31:28990

(#2564) Jorus válasza BudaiZoli (#2563) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nagyban függ attól, hogy mit szeretnél elérni. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#2565) cserkész válasza robert02@12 (#2561) üzenetére

cserkész
(tag)

szerintem az intel procit válaszd.nekem volt egy phenom 9650-em és iszonyuan gyengén teljesített 3dmark06-ban viszont az intel ahoz képest hogy csak két magos sokkal jobban. az árukat is jobban tartják az intel-ek.én biztosan az intelt választanám de te tudod,ez csak egy tipp volt. :D

"Vulnerant omnes ultima necat"

(#2566) furumc

furumc
(újonc)

Sziasztok!

Nagyon nem értek az Intel procikhoz, és ebben szeretnék segítséget kérni!

Tulajdonomba került egy gigabyte ga-g1975-c alaplap, és bele szeretnék venni egy procit.
Viszont igen tanácstalan vagyok, mert a hivatalos oldalon nem írja a dual core támogatást, viszont forumokon meg olvasni.

Kérdés, melyik proci megy benne, illetve melyik a dual core intel processzor?

Előre is köszönöm!

(#2567) spartan1

spartan1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!Elvégeztem egy tesztet az e6500-assal.ime.A proci nagyon jól szuperál és szerencsére nem bántam meg a vásárlását!

"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

(#2568) spartan1 válasza furumc (#2566) üzenetére

spartan1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!Szerintem kezeli a dual core procit,esetleg kell neki egy bios frissités.Nem vagyok benne biztos igy csak egy ötlet volt,tudom evvel a tippel nem lettél gazdagabb :U

(#2569) csocsoszán

csocsoszán
(újonc)

Szerbusztok!
Segítene nekem valaki! Van egy ASUS P5LD2-X/1333 alaplapom. Szeretném az Intel E 2160-as procimat tunningolni. Sajna nem nagyon értek hozzá, és úgy veszem észre,hogy a BIOS nem kínál fel feszültség állítási lehetőséget(ami 0214 van rajta). Tudok valamit azon kívűl tenni,hogy az alap 200-at felemeltem 238-ra így 2140 körüli a Mhz. A RAM 1066-os így az bírná az emelést, de azt sem tudom külön állítgatni!
Köszi! Csocsoszán

(#2570) papaizsolt

papaizsolt
(tag)

Helló!!

,elkélne egy kis segítség mert nem tudom mi lehet a gond ,szval az lenne a gond felhúzom a procit 2,8GHz ról 3gigáig addig megy és stabil de azért többre vágyon és felhúzom 3,2 ig de akkor márt hibát ír :Reboot and select proper boot device ,és nem megy tovább ,nem tudom mi okozza a hibát kérdeztem márt az alaplapos topikban is tuningosba is de nem tudtak igazából segíteni ,biosban a boot sorrend az jó 1dleges a HDD ,de úgy sem jó , :W egy 500GB os vinyom van ,

(#2571) Pityupityu

Pityupityu
(újonc)

Szia!
Frissítettél már biost?
Nem adtál valami feszt a délihídra????

(#2572) papaizsolt válasza Pityupityu (#2571) üzenetére

papaizsolt
(tag)

nem is tudok fesz állítani a biosba :W

(#2574) atesss

atesss
(őstag)

Üdv !
Egy Pentium D 925-öt szeretnék húzni egy abszolút antituning lapban (Asus P5VD2-MX SE, még az FSB-t sem lehet változtatni :Y ), ezért "drótozásos", vagyis proci-érintkező összekötéses FSB és feszemelés kellene hozzá.
Pár hónappal ezelőtt foglalkoztam ezzel, de nem tudom hirtelen hova tettem ezeket a linkeket, és megkeresni ujra elég sok idő lenne, gondoltam hátha tudja valaki közületek "fejből" ezt itt. :)

(#2575) csurenzoo

csurenzoo
(újonc)

Van egy E2140-m és eddig 2 éve 380 fsb-n üzemelt. Amióta felraktam a Win7-t és később újra az XP-t egyszerűen nem tudom a régi bios beállításokat visszarakni. A Windows, cpu-z az alap beállításokat mutatja. Alaplapom: Gigabyte P35 DS3L, RAM: 2* 1GB DDR2 800MHZ Kingmax

(#2576) uzsz

uzsz
(senior tag)

Hirtelen nem talaltam jobb altalnos hagzasú topicot ezért ide teszem, mert lehet hogy proci gon
Igazából én csak gyanakodom a tápra, ezért leírom mit tapasztalok..
Az eddigi kb 4-5 eves gepem el kezdte azt csinálni, hogy bekapcs után nem jott be boot képernyő, csak no signal a monitoron es mint ha a boot is elakadt volna egesz korán v mint ha nonstop resetelné magát, ez éltalában néhány kikapcs után megszünt. Most elköltöztem és összerakás után ugyan ez a jelenség csak nem szűnt meg. Gondoltam alaplap, ezért kicseréltem, új lappal ugyan ez, mondom hatha táp, kicseréltem, ugyan ez, de már minden drive és kártya kikerült a gépből közben. Tehát 2 dolog maradt.. Vagy processzor vagy a táp volt a rossz és hazavágta az új alaplapot is, amig nem keritek egy atx táptesztert addig csak talalgatok. Ötletek?
A procit hogy lehetne tesztelni másik gép nélkül?

Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel dual-core (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.