Köszi a választ, csak annyira hirtelen jött az h veszek egy másikat...
Na mindegy, köszi mégegyszer!!

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
Cimbooora
(fanatikus tag)

-KP-
(fanatikus tag)
core 2 duo e2140, felhúzva 2,66ghz-re biosból +0,05V (ezzel is kb annyit értem el, hogy stabilan megmarad az 1,35 mert 0,05 "lenyel" a lap) ráadva mennyivel fogyaszthat többet az alap 65W-nál?
Gigabyte P35C-DS3R, Core Duo@2,66ghz, Sapphire HD4850 , 2*1gb kingmax ddr2 800, Chieftec BA-02, FSP-ATX-400-PNF

Cimbooora
(fanatikus tag)
Üdv!
(Még mielőtt elvinném valami számítástechnikai boltba, megszeretném kérdezni véleményeket)
Lenne egy olyan gondom, hogy nem indul el a gépem.
Kipróbáltunk egyenként minden egyes alkatrészt másik gépben(kivéve az alaplapot és a procit), minden remekül ment.
Hétvégén kitakarítottam a gépemet, kiszedegedtem minden egyes alkatrészt, és kifujattam a port valamint porszívóval kiszivattam... és amikor kiszedtem a proci hűtőt akkor úgy raktam vissza, hogy a hűtő "zsír" vagy a hővezető "zsír" meg volt száradva.
Utólag elég nagy hibát követtem el, hogy így tettem vissza, de márkéső.
Na most szarintem vagy a proci éghetett le, vagy az alaplappal történhetett valami.
Kérdésem, leéghetett a proci pillanatok alatt, úgy hogy nem vezette át a hőt a "zsír" a hűtőre, vagy az alaplapnak történhetett valami baja?

Előre köszönöm válaszaitokat!

Nézz utána a statikusság szó jelentésének..porszívóval nem takarítunk gépet..
Száradt paszta csak akkor okoz gondot, ha szemmel láthatóan eltartja a bordát az IHStől. Sokkal valószínűbb az alaplap..CMOS jumper a helyén van..?
Kénytelen leszel a procit is kipróbálni más lapban, azzal zárul le a kör.
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

Cimbooora
(fanatikus tag)
Ne úgy képzeld el ezt a takarítást, hogy végig húzom a porszívó csövét az alaplapon és végig "felhorzsolja " a nyáklapot

Amúgy kéne lennie ott jumpernek? eddig nekem ott nem volt
és mégis ment azt hiszem
Ne úgy képzeld el a statikus kisülést, hogy fizikai kontakt kell hozzá..a nagy feszültség ívet is képezhet. Jumper megfelelő állapotának az alaplap manualjában utána tudsz nézni.
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

dangerzone
(PH! addikt)
Sziasztok. Presler magos pentium D-re a cooler master hyper tx2 hűtés elegendő?
(#2558) dangerzone válasza dangerzone (#2557) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)
Beszereltük, jól hűti. 

htva
(újonc)
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz topikba írok, de kétségbeestem...
Asrock 775Dual-VSTA alaplapba Intel Dual Core E6300 (2,8GHz) procit tettem.
Bootolásnál 12,96GHz (!) órajelet mutat a kezdő képernyő, ami egy kicsit megrázó. (Közben állíottam a szorzón és most 2,85GHz-t látok bootolásnál és a BIOS-ban egyaránt.)
DE!
A CPU-Z v1.53 1,6GHz-es órajelet mutat, bármit indítok el, nem emelkedik meg az általam elvárt 2,8GHz értékre.
Mi lehet a baj? A BIOS-t az imént frissítettem a lehető legújabbra.
Olyan, mintha valaki kéziféket húzgálna. A BIOS-ban semmi sincs átállítgatva a gyári beállításról. Lehet, hogy pont ez a baj?
Segítsetek plíz! Köszi.
Hali!Erre tud valaki megoldást???

robert02@12
(lelkes újonc)
Sziasztok szeretném kérdezni melyiket vegyem meg mert nem nagyon értek a procikhoz és hogy melyik az erösebb AMD Phenom™ X4 9600 vagy Intel Core 2 Duo E6750 2x 2,66Ghz FSB1333MHz 4Mb? 
A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.
Sziasztok!Minap vettem egy e6500-ast és szerencsére szépen dolgozik viszont az op rendszer maradt a régi.Ilyenkor/procicserénél/ érdemes új rendszert rakni vagy maradjon a régi?Ha újrarakom lehet némi változás a teljesitményben,vagy ha most jól működik akkor felesleges volna?
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

BudaiZoli
(kvázi-tag)
hali,
összeraktam egy új gépet, E3300-as procival P45-ös alaplapba. A kérdésem egyszerű, a szorzón kívül kell-e valamit állítani még? 
Üdv: Zoli
www.alpenkorps.hu <> Gyere játsz velünk: CoD4 80.249.166.31:28990
Ez nagyban függ attól, hogy mit szeretnél elérni. 
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

cserkész
(tag)
szerintem az intel procit válaszd.nekem volt egy phenom 9650-em és iszonyuan gyengén teljesített 3dmark06-ban viszont az intel ahoz képest hogy csak két magos sokkal jobban. az árukat is jobban tartják az intel-ek.én biztosan az intelt választanám de te tudod,ez csak egy tipp volt. 
"Vulnerant omnes ultima necat"

furumc
(újonc)
Sziasztok!
Nagyon nem értek az Intel procikhoz, és ebben szeretnék segítséget kérni!
Tulajdonomba került egy gigabyte ga-g1975-c alaplap, és bele szeretnék venni egy procit.
Viszont igen tanácstalan vagyok, mert a hivatalos oldalon nem írja a dual core támogatást, viszont forumokon meg olvasni.
Kérdés, melyik proci megy benne, illetve melyik a dual core intel processzor?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!Elvégeztem egy tesztet az e6500-assal.ime.A proci nagyon jól szuperál és szerencsére nem bántam meg a vásárlását!
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
Szia!Szerintem kezeli a dual core procit,esetleg kell neki egy bios frissités.Nem vagyok benne biztos igy csak egy ötlet volt,tudom evvel a tippel nem lettél gazdagabb 

csocsoszán
(újonc)
Szerbusztok!
Segítene nekem valaki! Van egy ASUS P5LD2-X/1333 alaplapom. Szeretném az Intel E 2160-as procimat tunningolni. Sajna nem nagyon értek hozzá, és úgy veszem észre,hogy a BIOS nem kínál fel feszültség állítási lehetőséget(ami 0214 van rajta). Tudok valamit azon kívűl tenni,hogy az alap 200-at felemeltem 238-ra így 2140 körüli a Mhz. A RAM 1066-os így az bírná az emelést, de azt sem tudom külön állítgatni!
Köszi! Csocsoszán

papaizsolt
(tag)
Helló!!
,elkélne egy kis segítség mert nem tudom mi lehet a gond ,szval az lenne a gond felhúzom a procit 2,8GHz ról 3gigáig addig megy és stabil de azért többre vágyon és felhúzom 3,2 ig de akkor márt hibát ír
eboot and select proper boot device ,és nem megy tovább ,nem tudom mi okozza a hibát kérdeztem márt az alaplapos topikban is tuningosba is de nem tudtak igazából segíteni ,biosban a boot sorrend az jó 1dleges a HDD ,de úgy sem jó ,
egy 500GB os vinyom van ,

Pityupityu
(újonc)
Szia!
Frissítettél már biost?
Nem adtál valami feszt a délihídra????
(#2572) papaizsolt válasza Pityupityu (#2571) üzenetére

papaizsolt
(tag)
nem is tudok fesz állítani a biosba 

atesss
(őstag)
Üdv !
Egy Pentium D 925-öt szeretnék húzni egy abszolút antituning lapban (Asus P5VD2-MX SE, még az FSB-t sem lehet változtatni
), ezért "drótozásos", vagyis proci-érintkező összekötéses FSB és feszemelés kellene hozzá.
Pár hónappal ezelőtt foglalkoztam ezzel, de nem tudom hirtelen hova tettem ezeket a linkeket, és megkeresni ujra elég sok idő lenne, gondoltam hátha tudja valaki közületek "fejből" ezt itt. 

csurenzoo
(újonc)
Van egy E2140-m és eddig 2 éve 380 fsb-n üzemelt. Amióta felraktam a Win7-t és később újra az XP-t egyszerűen nem tudom a régi bios beállításokat visszarakni. A Windows, cpu-z az alap beállításokat mutatja. Alaplapom: Gigabyte P35 DS3L, RAM: 2* 1GB DDR2 800MHZ Kingmax

uzsz
(senior tag)
Hirtelen nem talaltam jobb altalnos hagzasú topicot ezért ide teszem, mert lehet hogy proci gon
Igazából én csak gyanakodom a tápra, ezért leírom mit tapasztalok..
Az eddigi kb 4-5 eves gepem el kezdte azt csinálni, hogy bekapcs után nem jott be boot képernyő, csak no signal a monitoron es mint ha a boot is elakadt volna egesz korán v mint ha nonstop resetelné magát, ez éltalában néhány kikapcs után megszünt. Most elköltöztem és összerakás után ugyan ez a jelenség csak nem szűnt meg. Gondoltam alaplap, ezért kicseréltem, új lappal ugyan ez, mondom hatha táp, kicseréltem, ugyan ez, de már minden drive és kártya kikerült a gépből közben. Tehát 2 dolog maradt.. Vagy processzor vagy a táp volt a rossz és hazavágta az új alaplapot is, amig nem keritek egy atx táptesztert addig csak talalgatok. Ötletek?
A procit hogy lehetne tesztelni másik gép nélkül?
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.