Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Androidos fejegységek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
4.2Ghzen ennyit birtam kihozni, lehet egy jobb huto+beallitassal jobban menne, sajnos a H412R nem eleg hozza
4.0Ghzen megy daily. -
Speed®
titán
válasz
regener #12212 üzenetére
Ha SC megy a 16, örülj, hivatalosan 16GB/4 DIMM támogatott.
Nekem is van jópár (komolyabb) 1156 lap/proci, ami nem eszi.
Szóval lehet szimplán 4x4el kellene próbálkoznod, az működik.Xeonból itthon nem nehéz találni, ma is vettem egy 3470et
Érdemes türelemmel várni vagy aprót túrni, ha spórolnál ezen.
Más kérdés, hogy a lapod VRMje miatt igazából nem jó ötlet..
Papíron ugyanaz a TDP, a valóságban a Lynnfieldek zabálnak,
cserébe a HT ritkán hoz annyit, ami órajelben nem pótolható. -
regener
veterán
válasz
Speed® #12211 üzenetére
Azonos modulok igen, másik rampár (2+2GB) is próbálva volt.
Megy duálban ha 1+3-ban van, viszont a 16-ból csak 8GB használható felirat fogad a win rendszerfülön és biosban is csak 8-at ír aktív memóriának a 16 helyett. Singleben pedig mind a 16 megy.Procit majd hétvégén kiszedem és megkapja a magáét, ha úgy sem jó marad ez mert akkor a lappal van valami.
Xeon nem kapható sehol... max ebayen hónapos szállítással, 860 pedig "csak" 15font (~7120ft jelenleg) 2 nap alatt szállítva boltból 2év garival, azért merült csak fel.
Van 870 is, de az már 23font szállítással. -
Speed®
titán
válasz
regener #12210 üzenetére
Anno nekem is kétpálcás VRMel szerelt volt a P7H55M,
emiatt is használtam úgy, 1.2V mellett, topflow hűtővel.Proci érintkezőinek radír+alcohol, RAMoknak ugyanez..
DIMMekből 1+3 (2 fehér) megy a DC 2 modullal, próba,
néhányszor pattintsd ki-be, hogy frissüljön a kontaktja.
Mellé gondolom azonos szervezésű modulokkal tolod?i7-860..akkor inkább olcsó X3440, light OCval @i7-880.
-
regener
veterán
válasz
Speed® #12209 üzenetére
Turbó kézileg be van kapcsolva biosban, de nem megy feljebb. HWInfo szerint konkrétan 7Ghz+ értékeket ad le a proci egyszálas terhelésen.
Gondolom az nem ennyire fapados lap volt, itt ennek is örülök hogy bebootolt és nem volt hiba eddig
Memória így is csak egy csatorna, duálban nem elérhető a fele memória a windows részére, mindegy melyik slotban próbáltam és milyen beállításon (másik rampárral se, vagy a proci vagy a mobo hibás).Bár filózok egy i7 860-on, azt elég olcsón lehet beszerezni.
-
Speed®
titán
válasz
regener #12208 üzenetére
ASUSban nekem anno ment a Turbo is OC mellett, 167Mhz FSBvel szépen ugrált 3.5-4GHz terhelt szálak függvényében..egyébként nem muszáj 1:1 mennie a DRAMnak, a prociban jellemzően több van allcore. Próbálkozhatsz alacsonyabb szorzó mellett magasabb FSBvel is, kérdés meddig partner a lap (a jobbak 200+ is stabilak nem szétfeszelve), ill. nyilván a proci is.
-
regener
veterán
Kicsit necro, de sebaj.
i5 750, XMP profil bekapcs (FSB 160-ra magától ugye, ram meg 1600 lett így ahogy kell lennie), plusz a szorzót feltolva a max 21-re így néz most ki:
Hűtő terv egy SE224XT volt, de végül egy nagyon akciós Gammaxx 400 V2 lett ami 72°C-ig engedte csak fel órákon át játszva is.
Az alaphoz képest érezhetően fürgébb.
Kell valamit állítani még? -
envagyok
veterán
Sziasztok
Az normális hogy i7-870 gyári rézmagos hűtővel felmegy 95-99 fokig AIDA stresstest alatt?Kicsit gondoltam játszok ezzel az architektúrával, de rettenetesen melegszik.
-
N_A_S
veterán
Üdv!
Problem...
Van egy ASUS P7P55D-E alaplap, amiben van egy MSI RX 480, ami nem hajlandó csak PCI-E 2.0 x8-ban menni.
Win10, i7 860
Tud valaki segíteni? (ha egyáltalán nézi még ezt a topikot valaki..)
-
-
petersomo
csendes tag
-
petersomo
csendes tag
válasz
HornedReaper #12195 üzenetére
Van konkrét adatod esetleg? Érdekelne.
-
envagyok
veterán
válasz
Speed® #12192 üzenetére
i7 870
Sajnos nem nekem lett, egy ismerősnek raktam össze gépet belőle.
Az érdekes az, hogy win7-el szól tökéletesen.
Most jött egy i7 860 ASUS P7P55-el, azon rendben van a hang win10-el is.
Érdekes egy cucc ez a 1156-os. A ramokat sem mind1, hova rakja az ember.
Magamnak marad az X58 -
Speed®
titán
válasz
envagyok #12189 üzenetére
Pedig diliprojecthez jó a platform, ha talál az ember épkézláb lapot ugye
Realtek Audio P55-UD3/P55-GD65el nálam rendben volt, kellene menjen.
USB3 Etron? Gyártó honlapján semmi? Mondjuk a bill/egér USB2be való.
Ezeken még külső, első reves Etron vezérlők voltak többnyire, azok trék..
Még 1155ben is sokan szívtunk velük, míg eljöttek a javított B3 chipsetek. -
envagyok
veterán
Nem kicsit halott ez a topik
ASrock P67 transformer-el szívok, Windows 10 alatt nincs hang, és az USB3 is szarakodik. (bill-t néha nem ismeri fel, ha fel is ismeri, akadozik)
Windows 7-el alapból megy a hang.
Realtek alc892 az integrált hangkártya típusa, win 10 alatt próbáltam az alapból felrakva és a Realtek oldaláról leszedett 2.82 és a lap support oldalán is található win7-hez írt drivert.
Találkozott valaki ilyennel?
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Asus P7F-E alaplapról van itt tapasztalata valakinek? -
IO.sys
őstag
válasz
HornedReaper #12186 üzenetére
Hát az már öreg.
-
IO.sys
őstag
válasz
HornedReaper #12184 üzenetére
Nekem is használt (nyilván), BIOS profilokból ítélve Németországból jött, a profilbeállításokat átnézve nem volt széthajtva, mert nem igazán vágta a tulaj, mit mennyire lehet húzni. Kb ott állt meg, ahonnan én indulok. Utána lévő tulaj meg azt se tudta, mi az az OC, úgyhogy az állapotának megfelelő áron tolom fel apróra.
Apropó Maximus III formula + X3480 + 16 GB (4x4) 2000MHz Corsair RAM eladó lesz.
-
HornedReaper
senior tag
Nekem Asus Maximus III Extreme van napi használatra, mostanában minimális OC-val, de érződik rajta az idő vasfoga
SSD-kezelés / sebesség lassú. Néha kék halál / fekete képernyő kizárólag egérmutatóval Win10 indulásakor előfordul (CTRL+ALT+DEL -> Újraindítás megoldja de hardveres gomb nem). Lehet a RAM-ok vacakolnak, van 4db modul benne, vagy egy eldugott kondi megöregedett (használtan vettem, ki tudja mennyire hajtották), de együtt tudok élni így is vele.
Hangkártyám sajnálnám lecserélni, így PCI-os lap a tutiMondjuk egy gépcsere a villanyszámlán is biztosan meglátszana
-
Formaster
addikt
válasz
IO.sys #12181 üzenetére
Csere... Én I7 880-al tudtam kb ugyanezt hozni, még elviselte az 1.43-as feszt is, de annyira nem nyer az ember semmit ezekkel az 1-200Mhz-ekkel, hogy az nemigaz. Próbáld meg pénzé tenni és átülni egy K szériás vasba. Végigjátszottam én is mindent, egyszerűen ez a vége, nem tud többet, de ha tudna is értelmetlen, mert maga az architektúra már nagyon sovány.
Ha 5Ghz-re húznád se tudna annyi számítást elvégezni, mint mondjuk egy 4770k pl 4.2-n.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
1 éve OC-zok. Az everyday max órajel a célom alacsony fogyasztás mellett.
Jelenleg X3480 procival 4340MHz a csúcsom vízzel, 1,41V-on, de szeretnék tovább menni. Innentől bármit húzok feljebb, nem stabil, sőt, néha egy lemez I/O művelet befagyasztja, tehát már ez a 4,34 se igaz. A lap egy Asus Maximus III Formula. Nem tudom, hogy a proci határait értem-e el, vagy én vagyok tudatlan. El szoktam olvasni mindent, de most tapasztaltabbak véleményére lennék kíváncsi. Például ott van a clock skew, amit hiába piszkáltam. A PLL, IMC, PCH feszekkel tisztában vagyok, DDR időzítésekkel is. C-statek dolgait is értem, és tudom, C3-nál túl sokra ne számítsak, de C1 vagy alatta elmegy az utcában a világítás, annyi áramot eszik a vas. Hűtöm a hűtendő dolgokat, PCH-t, VRM-eket, egyéb forrósodó IC-ket is bordával.
Tudtok mondani/mutatni valami biztatót, amerre tovább lehet menni? -
vcsabika
tag
válasz
Kaslerka #12177 üzenetére
Ujraraktam a windows 10-el. Ugyan az csinalta. Felraktam 4.4ghz-re es meg mindig nagyon akadt. Letoroltem a catalyst control center es elmult a szaggatas, de meg mindig keveslem az fps-t. Este megprobalom a memoria idoziteseket lejebb venni hatha feljebb megy a minimum fps. Amugy durva, a regi amd kartyakat maga az amd lassitja be a ccc-vel. (Gondolom forcol valami kepjavitot h azt hidd lassu a kartya es vegyel vegre ujat!)
-
vcsabika
tag
Sziasztok!
Adott egy i5 760 stabilan 4gh-re huzva. A vga egy 6950. A problemam, hogy f1 2017-kozbe folyamatosan akad a kep, par masodpercenkent. A grafika minimumon van. Ennyire gyenge lenne meg 4ghz-re huzva is? Atlagba nincs meg a 30fps-se. OS egy win 8.1, talan ez lehet a baj?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Mit tud egy i7-870 egy i5 2500k-hoz képest, tuningokkal és anélkül? Melyiket ajánljátok?
-
mpierre
veterán
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
GIGABYTE GA-H55M-USB3 alaplapba melyik a legerősebb proci, ami belemegy? Most egy i7-860 van benne, van értelme ár/értékben lecserélni a procit?
Köszi!
W. -
Sziasztok!
Mennyire gáz ha két mag közt akár 17 fok különbség is előfordul?
4.1GHz 1.384V, Alpenföhn K2 hűtővel, alatta MX2-es paszta.
Lehetséges esetleg megskalpolni az i7 860-ast? Úgy emlékszem ezek még forrasztva vannak, így a delid nem opció... -
Stressz teszt alatt meddig mehetek el hőmérséklet ügyileg? Jelenleg 3.7GHz-en kap 1.264V-ot terhelés alatt, így LinX közben max 85 fok volt a legmelegebb mag, de játékokban maximum a 70 fokot üti meg.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tamas01234 #12160 üzenetére
Lentebb írták és nem láttam válaszoltál-e rá, de a biost deafultra állítani már próbáltad?
-
tamas01234
csendes tag
válasz
tamas01234 #12158 üzenetére
Szerintem rájöttem a hibára a procinak a szorzóját nem engedi feljebb és eleve nagyobb szorzóval indítja mint amivel kéne.
Ezért van az h eleve 3.20GHz-et ír mikor indítom a gépet.Ami érdekes mert ha pl lejebb veszem akkor a valós értéket mutatja
A boost viszont azért nem jó mert amikor rátenné a boostot akkor letiltja a szorzót.Na erre kéne valami okosság
Ui: Ha felhúzom 3.20GHz fölé akkor nem veszi le az órajelet 0% használat mellett sem, fixen ott marad.(Pl:Most felraktam 3.80GHz-re és ott is áll mint a szög)
-
Sziasztok!
Előreláthatólag én is beszállok az 1156-os platform csodálatos világába.Az összeállítás:
i7 860
Arctic Freezer i30
MSI P55-GD85
Hynix 4x2GB 1333MHzNéhány okosságot szeretnék kérni, hogy tuning terén nagyjából milyen értékekkel próbálkozzak? 4GHz lenne a cél.
-
mpierre
veterán
válasz
tamas01234 #12154 üzenetére
Aszongya hogy. 1 magot a Prime 95-tel fogsz tudni terhelni. Nem kell szénné futtatni a dolgot. Megnézed, aztán ki is lőheted.
A 2,93GHz az alapórajel. Ha 1 magot terhelsz - bármelyiket - akkor kapod meg a 3,6GHz-t. Ezek alapján a 3,2GHz az a 2-3 magos turbó lehet, gondolom ez van beállítva a giga által a biosban. Ezen nem fogsz tudni változtatni.
@Formaster: Mert te tuningolod és kikapcsoltál pár a c-statet, vagy a lapod automatán kilövi, ha tuningolsz. De esetleg visszakapcsolható, ez feltételezés, nem ismerem a lapod.
-
tamas01234
csendes tag
válasz
mpierre #12153 üzenetére
Ahha
Akkor lehet hogy itt lesz a kutya elásva mert a 760-as K-s proci volt ez meg nem.
És ezt a tesztet milyen progival tudnám végrehajtani? Esetleg logolhatna is.A boisban egyébként az irja h az alap órajel 2.93GHz és a turbo 3.20GHz, és akkor hol van a 3.60GHz turbo???Szval az én értelmezésem szerint mikor indul a gép 2.93GHz-t kellene kiírnia és ha terhelem az 1-es magnak kéne felmennie 3.60GHz-re.
-
mpierre
veterán
válasz
tamas01234 #12152 üzenetére
Ezért írtam, hogy állítsd defaultra. Ha akkor is megkapod a +2 szorzót, akkor ez így van. Giga ficsőr.
Ha az összes magot terheled, akkor az alapórajel fog beállni (2,93GHz), mert a turbó, a 1156-nál csak egy magos terhelésre vonatkozik. A két magos terhelésre már nem emlékszem, hogy ott ad-e turbót és ha igen, mennyit....
X58-nál ezt úgy lehetett kilőni, hogy a c-statek közül, ami a proci energiagazdálkodását igazgatja, kikapcsolta az ember és így nem vette vissza a szorzót. Mivel nem k-s a procid, így te biciklit tuningolsz.Vagyis, ha 750-nél mindig - összes magra - megkaptad a turbót, akkor ott volt difis a rendszer.
Most jól megy. Egy mag: 3,6; 2 mag: passz, 4 mag: alapórajel.
-
mpierre
veterán
válasz
tamas01234 #12150 üzenetére
Elsőre állíts mindent defaultra. Nézd meg úgy. Azért egy magon terhelve csak el kéne érnie a turbo órajelet... Az összes magot terhelve nem.
-
tamas01234
csendes tag
Csak a procit a többit még újonnan vettem. És az i5 tökéletesen működött még húzva is.
Hőmérséklet 39°C stresselve max 52°CÉn valami beállításra tippelek mert most jelen állapot szerint stresszelés alatt 2.93 és 3.20 között ingadozik.
-
Formaster
addikt
válasz
tamas01234 #12148 üzenetére
Érdekes h visszadobja, nem throttlingol? Hőmérsékletek? Sztem a biosban fixálva van egy órajel, ezert nem megy feljebb, de ha lejjebb megy sztem az throttlingolás. A lapot is most szerezted vagy csak a procit?
-
tamas01234
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte P55A-UD3 rev 2.0 alaplap, amibe most vettem egy i7-870 procit, elötte i5-760 volt.
A probléma az lenne hogy, mikor indul a rendszer felismeri a procit de az alap órajel nem 2,93GHz hanem 3.20GHz. Ezzel még annyira nem is lenne gondom, csak betölt a windows megnézem 2.93-nak látja de folyamatosan 3.20-on megy. Ha elkezdem terhelni a procit akkor a Turbo boostal nem dobja fel az órajelet, hanem valamikor akkor dobja vissza 2.93-ra(Aidában is ezt mutatja). Ugyan ez van ha 3.80GHz-ig felhúzom.
Bios-t is frissítettem de semmi változás.
Valakinek valami ötlet?
-
robekri
addikt
válasz
Formaster #12144 üzenetére
Mit ír a gyártó?
Ezt mire érted?
Memóriára? (néztem neten datasheet és van benne 4 gigás modul, az én cruciallom 1333 nincs benne)) Természetesen kollégám 4x4et használt benne.
Azt hittem az, mert ez a lap elég fullos rengeteg finomhangolás a BIOS-ban stb..., 1156 hála istennek kimaradt életemből. Bocs a tudatlanságomért.
üdv
-
robekri
addikt
Sziasztok!
van egy ilyen lapom:
P7H57D-V EVO
Szerintem ez egy elég prémium lap, DE:
Csak a 2 gigás modulokkal hajlandó indulni, ha bele teszek 2x4 vagy 4x4 vagy 2x8 Gb-ot 10 sec után újraindul, van benne valami memória ellenőrző???
Elég vicc, hogy minden memória beállítást auto-n hagyva ezt csinálja.
(775 1155 vonalon mozgok inkább)
2x2 gigával a BLCK emeléssel simán ment a 3.9 giga
üdv
-
Sziasztok!
Van egy i5-760-am és rajta egy Zalman CNPS 9700 hűtő.
2800MHz-en játék alatt 50C fok, 4000MHz-en 65C. Ez még elfogadható, nem károsít vagy sok?
Ill. a másik kérdés, hogy hol látom előnyét ennek, mert VGA teljesitményben nem igazán.
Siege (medium) GTX660 - 74FPS a "kezdőkockán" állva a játékban, míg 4000MHz.en ugyanez az érték 75.... -
Speed®
titán
válasz
Moonwolf #12134 üzenetére
Azzal nem lehetetlen feljebb menni. Csak az a kérdés, mit kér a proci, ha jobb darab, nyugodtan piszkálhatod még. Jelenlegiekből nehéz ajánlani, 1050 kevés vRAM, TI túlárazott, 460 gyengébb GPU..az első értelmes kari szerintem az 1060/3G, ill. a 470/4G. Esetleg aprón szétnézhetsz, 960/4G garival 40 alatt okés vétel pl. Kérdés a felbontás/igények/keret..
-
keszegduda
őstag
válasz
Formaster #12123 üzenetére
Szépen megy a 12gb ram. Korábban pedig betettem volt vagy 3 éve....és csak csipogott a lap állandóan. Elképzelhető hogy nem párban tettem méret alapján és azért nem tetszett neki, esetleg tuning alatt volt vagy az időzítések nem stimmeltek. Mindenesetre örülök hogy megy ahogy kell.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12129 üzenetére
Persze ez tény, csak a premier pro bekajál akár 64 gigát is
igaz az nem egy játék... Viszont crashel, ha nincs elég ramja, így meg szimplán csak lomhább lesz, de használható. Persze kb 100-ad lassú az ssd, de ez az esetemben egy jó kiút arra, ha nem workstationt akarsz, de mégis néha átdolgoznál pár 4k footaget
Amúgy azért beszélem a külföldit, de a swap kifejezést még nem hallottam a pagefile-ra
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
I5 750 3,2ghz en viszi a Battlefield 1 et (50-60fps el), igaz alacsony grafikával de maximális felbontáson.
Nem látom értelmét cserélni. Esetleg majd még egy kis órajel emelést. -
sinya85
senior tag
válasz
keszegduda #12122 üzenetére
érdekes, nekem a 870-en + fury-val full grafon ment.
Szerk: ja a multi miatt. nekem kivolt akadva fix 60fps-re a monitor miatt. -
Formaster
addikt
válasz
keszegduda #12121 üzenetére
Nem fog menni a kettő együtt. Szerimtem add el a 2x2gigát és vegyél egy megfelelő modult. A dual chanelnek nincs jelentősége csak igp esetén.9
Esetleg told meg a ramot egy lapozófájlal az ssd-n. Semmi baja nem lesz. Én csináltam már rá 50 gigásat is
-
keszegduda
őstag
válasz
Podpupi #12083 üzenetére
Azóta megszereztem a BF1-t, ill. kaptam ajándékba.
Én minden multit alacsony grafikán játszom a sok fps miatt. A proci 3,8Ghz, ssd-n a játék, 8gb ram éppen elég low beállítás 1920X1200-n. Az fps nagyon nagy csatáknál beesik akár 50 körülire is vagy még kicsivel alá, jobban a köd leszállta ami még megdobja a terhelést, mert változik az időjárás. Egyébként 70-120 de pályafüggő nagyon. Nem ismertem még ki magamat a játékban és beállításokban sem, de eszi a procit rendesen mind a 8 szálat. 80-90% terhelést ró a cpu-ra a játék, a legkisebb amit láttam 72% volt a max 98%. GPU használat ritkán 65% de átlag 80-99%. Nekem amíg a 8gb ram nem telítődik addig rezzenés mentes a játék (low-on), szépen megy GTX 970-el órákat is, arra számítottam igazán hogy a teljes konfig le fog térdelni...Ultrán nem tudok mérni, mert kevés a ram, de egy ideig kb. 10 perc negyed óra jó. Itt már elképzelhető hogy a vga ram limit is közrejátszhat. -
keszegduda
őstag
Adott egy Gigabyte P55A-UD4 alaplap amiben jelenleg 2X4GB Kingston Hyperx KHX1600C3D3/4GX memória van.
Elfekvőben találtam itthon 2X2GB G.SKILL F3-12800CL7D-4GBECO memória kitet. Szeretném beletenni a gépbe hogy bővítsem 12GB-ra, elvileg jó, de gyakorlatban nem tudom mit mutatna. Ugyanis az utóbbi ramok 1.35V-s, míg előbbi 1,65V-s. Merjem beletenni? Vajon a dual channel működne? -
Formaster
addikt
válasz
Formaster #12118 üzenetére
Sztem 1.2 körül lesz az alja amin még fut, de ezt ki kell tesztelned.
Speed(R) meglátom még, igazából a víztől mindig is óckodtam, főleg mióta a rokon kompakt corsairje eláztatta a lapját. Sztem alapvetően a víz és az elektronika két külön dolog. Azonban a házba a D15 messziről sem férne be, szóval egyenlőre marad minden így.
-
Faith
aktív tag
Üdv!
Lenne egy régi X3430as konfigom egy alap Asrock H55M-LE lappal. Kicsit szeretném alulfeszelni, hogy ne melegedjen túlzottan viszont nem értek a tuning témához. Kaphatnék esetleg egy kis segítséget, hogy milyen értékeket hova állítsak és még el is induljon a gép?
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12114 üzenetére
Jahogy licit..akkor már értem. Anélkül bestbuy lett volna. 240es kompakt = 240mmes radival szerelt. Abból az általam favorizált az Arctic Liquid Freezer 240..gyári push-pull ventikkel sok helyet foglal és nem annyira effektív, érdemes 2db Akasa Apache Blacket beszerezni..sokan tették, elégedettek is az eredménnyel. Ez ~30ból megvan..D15 szintje simán, ill. nagyobb TDPnél villantja a fogait..vastag radi sokat számít.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12113 üzenetére
Sajnos az utolsó pillatban felkúszott az ára, pedig úgy nézett ki senki sem licitál rá
Hülye voltam, hogy beleéltem magam, többet meg most nem akarok költeni, mert a kiadásaim az egekben minden téren.
Ajánlanál 1-2 kompakt vizet? Kicsit tartok a víztől, viszont elkeserít, hogy a D15 túl nagy, gyakorlatilag semmilyen ram mellett nem fér el rendesen és házat is kéne cserélni. A 240-es kompakt alatt mit értesz?
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12112 üzenetére
Jó cucc a D15, de magas TDPnél el tudja kenni már egy jobb 240es kompakt..és sajnos közel egy árban is van :S Mellé böszme, kitakarja a fél alaplapot és a VRM szellőzésnek is odavág..szóval van azért negatív is..de tény, az egyik legjobb léghűtés. Más kérdés, hogy nem költenék ennyit 1-200MHzért
Az a 100ks opció sokkal több kiadással járt volna a jelenlegi cumó eladásával..?
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12111 üzenetére
Na "döntöttem"
Marad minden a régiben, de ha befér veszek egy Noctua NHD15 radiátort, az kb örök élet + megejtem a kupak csiszolást a biztonság kedvéért. Ha ezzel tudom hozni a 4.2Ghz-t prime alatt stabilan 90 fokig, akkor egy darabig még nem váltok, amíg nem ér le a halandókhoz a 6core.
Egyébként félelmetes ez a D15-ös radi. Mindent tesztben veri a kompakt vizeket és halkabb is. Ráadásul nem járhatok úgy mint a rokon, hogy eresztett neki a Corsair kompakt és futhatott új lapért. Ami azért egy kicsit durva mert tudtommal nem vezető folyadékkal kéne legyen töltve, "ha jól tudom"
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12110 üzenetére
Mivel Haswell az 5820K is, nem nehéz 4.5 körülre pöckölni. Persze árban
~1.5Xes kiadás, de ez ilyen..a tempója is hasonló, ha optimális a helyzet.
Amúgy egyetértek, az általános tendenciák okán az a 100k pakk hibátlan.
Jelenlegi cuccaidból nem kevés visszajön, nézz szét milyen áron mennek.
Gyakorlatilag pillanatok alatt elkapkodják a jobb lapokat, akkora hiány van. -
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12109 üzenetére
Aha, csak még ezt is meg kéne OC-zni, ha nem csak renderelésre használom, mert a játékok többsége 1-2 magból profitál. Sztem a high-endet kihagyom egyenlőre. A gyors boot alatt azt értem elsősorban, hogy ezt még a mostani lapom SSD-vel sem hozza. Ehhez képest már a Haswell is előrelépés lenne. Ráadásul 100k körül elég jó vétel lenne a 4770K lappal + 16 rammal. Meglátom mi lesz még, de szerintem megelégszem azzal, ha most haswellre váltok jóáron és később, ha az intel ledobja az átlagfelhasználóknak a 6 core-t akkor váltok arra. Addigra lehet lesz új ram szabvány is, ahogy elnézem a fejlesztéseket.
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12108 üzenetére
Csak ha eszetlenül költekezel
<145ért X99+5820K van pl. Hűtést még a jelenlegid is megoldaná..szerinted mennyit fogyaszt a procid OCval?
De bármelyik vastag radis single kompakt is jó vagy ha nagyon OCzhatnékod támadna, dual..(AC LF 120/240 pl. jó cucc). DDR4ből meg nem kell tonna, 2x8 annyira nem horror, vagy ha elég a 16GB, quad-channel miatt lehet 4x4 is..ez már részletkérdés.
DDR4 előnye inkább a magasabb integritás, 64GB simán megoldható pl. OCval is..de vannak már 128as kitek is..na az már milkás balhé ;p
Mondjuk ha csak játék a fő csapás, akkor amit írtál (Z87+i7+16G) is hibátlan..4.5G körül igen kellemes tempót diktál és még nem kell fagyasztani se. HEDT inkább akkor javasolt, ha hosszútávra rendezkednél be.
Gyors boot..az sokmindentől függ..de egy jó SSDvel már nincs érdemi előnye ilyen téren az m.2/NVME megoldásoknak sem szerintem. -
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12107 üzenetére
Azért a HEDT szerintem közel millás költség. 140W TDP, turbo órajel 3.8Ghz mellett, ha ezt 4 fölé akarom húzni akkor hűtőláda kéne. Vízhűtésbe nem mennék bele egyenlőre, főleg nem építgetnék, ezt meg nincs az a kompakt ami lehúzza értelmes hőfokra. 4770K-t találtam használtan egy Z87-Pro lapban 16 giga ajándék fury black rammal 100k körül. Vagy a másik opció egy használt 4790K 1 év garival 80 körül, ehhez kéne még lap. A harmadik opció, hogy várok és ha a ZEN leveri az árakat váltok DDR4 platformra. Ott vagy 6700K vagy 7700K. Utóbbi megoldás időtállóbb, mint a Haswell, az viszont egy kevésbé fájdalmas összeg lenne
és nem kéne kukázni a ramjaimat. Egyébként sem vagyok elájulva a DDR4-től, amennyivel magasabb órajel, annyival borzalmasabb késleltetés. Viszont jó lenne már egy szorzózármentes proci egy UEFI biossal és gyors bootal.
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12106 üzenetére
Ha egy vödör lóvét bele tudsz tenni, talán újfent elleszel évekig..bár akkor már lehet inkább HEDT platformon nézelődnék 6C/12T megoldás után. Azért a ZENt mindenképpen várd meg, hátha alternatíva lesz tényleg..jóslatokba nem bocsátkoznék, de kívánom, hogy rázza meg picit a piacot. Egyéb esetben bár vonzó a Skylake, azért IPC szinten a Hasvell sem rosszabb sokkal, ha érdemben olcsóbban tudsz procit szerezni, még megérheti. A jelenlegid szintjét egy i7-2600 ~hozza alapon, úgy érdemes matekozni..fogyasztásban sokat nyernél mindenképpen, de tempóban költségesebb nagyot ugrani.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12105 üzenetére
Átgondoltam és igazad van. Elég jó lapom van mellé p7p55d premium 48 hibrid fázis stb. Talán még értelmes összeget is kaphatok ezekért. Azt nem tudom mire váltsak. Tudnék most jó áron haswellt építeni, akár garis 4790k-val vagy vásároljak be egy 6700k esetleg 7700k ddr4 platformot
kicsit több erőt látok ott az alaplapi ssd-vel és stb... meg úgy mindent összevetve, lehet jobban járok egy új platformmal.
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12104 üzenetére
Valamennyit szokott hozni, ha szépen összedolgozod, a 400/800/1600 papír meg filléres kiadás..egy üveglap meg csak jut alá..utána már csak sikamika 8asozás
Leíródott költség..egy jó darab ma is eladható jó áron, lévén i7-2600al pariban van..nem olyan vészes leváltani jobbra emiatt..szóval kukázni kár lenne mindenképpen.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12103 üzenetére
Köszi a tanácsot, maradok akkor a csiszolásnál, remélem ez leviszi emberi hőmérsékletre. Aztán meglátom, hogyan tovább. Igazából már nem nagyon érdekel a sorsa, leírodott nálam költségben. Idén vagy jövőre váltanék valami komolyabb példányra, ha az intel előrukkol valamivel. Persze lehet kivárom míg a 6 mag nem high-end kategória lesz.
-
Speed®
titán
válasz
Formaster #12102 üzenetére
Az alapvető problémát, miszerint kis területről kellene elvonni a rengeteg hőt, a forrasztott IHS hivatott megoldani többek közt, a mechanikai védelmen túl. Párezer forintos beavatkozás..pénzkidobás szvsz, nem jutnál vele sokkal többre.
Ekkora difi a magok között teljesen normális..hogy mi mennyire melegszik, az a szilíciumlottón dől el..volt anno olyan 860am, amit simán lehűtöttem 4GHzen 70°C alá Mugen2vel, de volt olyan kis VIDes X3450em, ami 1 tizeddel kisebb feszen alig állt meg 75°Cnál.
-
Formaster
addikt
válasz
Speed® #12101 üzenetére
Értem, vagyis nem. Hinni akarok neked, mert nézegettem a blogod és látom hűtő fetisiszta vagy
de... miért bukom a hűtőközeget. A hűtendő közeg sztem a fényes szilícium lapka maga, az elsődleges hűtőközeg pedig a hűtő talpa. Minden ami a kettő között van, kupak, forrasztás, túl sok/minőségtelen paszta csak hőszigetelés.
Tegyük fel, ha egy BGA szervizes felé járok, akinek van erre célgépe (tehát nem vihargyújtóval esek neki) és korrekt monitorozott melegítéssel lekapja szerintem megérne pár ezer forintot. Az az igazság h rengeteg fórumot néztem és óriási difik vannak ezen a procin belül is. Ugyanannak a 2 embernek, ugyanazzal a vízhűtéssel, órajelen, feszen, az egyiknek 67 fokos a másiknak 85
sztem vmi a kupak alatt nem oké
amit alátámaszt h egy magom felmegy 93-ra a többi megáll 88-on max.
-
Speed®
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- Windows 11
- Iqos cigaretta
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest