Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Pubszon #92146 üzenetére

    amennyire látom netes képekből, a notin talán nincs kiszáradásra hajlamos kondi arrafelé [link]. Mondjuk a dokkoló belsejéről nem láttam képet, hogy az tartalmaz-e olyat. Persze a mini kondi kockák is elfáradhatnak (applenél szériahiba volt ez valamelyik macbook gpu-ja mellett például)

    De ahogy leírjátok, az nem kontakthiba. Azért tűnik úgy, hogy érzékeny nagyon a kontaktra, mert valamelyik alkatrész (jellemzően egy kondenzátor), már nem képes ellátni a feladatát. Így csak akkor működik az adatátvitel, ha teljesen ideálisak a körülmények. Ezért tűnik úgy, hogy a kakas áldozás és mozgatás segít.
    Mondjuk, ha több dokkal is ugyanez a helyzet, akkor lehet az alaplap kezd fáradni. Vagy mindkét dokkoló nagyon mostoha körülmények közt volt tárolva.

    Egyik T61-esemen a dokkolón kivezetett usb-k pusztultak el így. Előbb csak kényes lett a kábelre, amivel rákötöttem e tunereket. Aztán fagyogatott a gép, ha be volt dugva valami a dokkba. Aztán már akkor is, ha a dokkra volt téve a gép. Végül magában is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák