Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Tikakukac #89474 üzenetére

    Nem, nem arról megy a vita, ezt totál félreértetted.
    "T61-ek is futnak még raklapban NV karival, pedig ott aztán tényleg már mindenki tudja meg elismerte, hogy rossz."
    Erre próbáltam reagálni, hogy igen, ha úgy van használva, akkor eléggé csökkenthető az esélye a megdöglésre, így lehet az, hogy a szériahibás tokozás ellenére van, ami a mai napig megy.

    "Ha van egy visszatérő ügyfeled évekről és tudod, hogy irodában ment a gép dokkon és külső billzeten és full kopásmentes a gép"
    Ez pl. kapásból egy hatalmas bizonytalanság. Benn az irodában a bennhagyott cuccokkal néha furcsa dolgok történnek. Tudod, a közös dolgoknak (a tulaj távolétében fellelt dolgok is sokaknál annak számítanak) ott sosincs gazdája, különösképpen ha gond van. Attól nem fog kopni, ha az egyik kolléga véletlenül odaveri valamihez, miközben valamiért kölcsönvette.

    Én azt tartom típushibának, ami a termék rendeltetéssszerű használata mellett is nagy számban előforduló meghibásodás. Tehát az pl. nem típushiba, ha a user beleejti a (nem vízálló) telefonját a reggeli kávéjába, mert éppen fáradt volt. Ugyanakkor típushiba, amit írsz, ha normál használat meleltt elkezd porosodni a kijelző alatt.
    Sajnos az optibay rögzítő fül ilyen téren kemény dió, mert ezekszerint sokaknál előfordul, de ami óriási kérdés, hogy ez vajon rendeltetésszerű használat mellett következik-e be nagy számban? Azt hiszem, itt térnek el a véleményeink. Szerintetek ez a típus hibája, szerintem meg nem megfelelően vannak használva.

    Nagyon hasonlóan látom ezt, mint az MSI netbookom esetét. Ott pl. pici és törékeny volt az akkut rögzítő fül. Melák voltam, reflexből csak az egyik oldalit nyitottam ki, akksit erősebben kimozdítva a másik tört. Konstrukciós hiba? Nem, legfeljebb gyengeség. Mivel rendeltetésszerűen használva esze ágában sincs letörni, tartja szépen az akkut. Ugyanakkor barátnőmnek is sikerült pont ugyanott letörnie. Igaz, neki leesés következtében törte ki az akku a súlyánál fogva. :DD Tehát a nagy számban előforduló hiba adott (2/2 nálunk, tök különböző felhasználásban), de mégsem típushiba.

    Szóval én ezért látom így a helyzetet. Láttam saját szememmel a rögzítő pöcköt, faék egyszerűségű szerkezet.
    Itt a fórumban is azt írják, az egyik tartópöcke tud letörni: [link]
    De azt ne akarjátok már elmagyarázni, hogy egy műanyag pöcök csak úgy magától letörjön, amikor nem is teherviselő elem. :U

Új hozzászólás Aktív témák