Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsero

    aktív tag

    Valakinek van tapasztalata hogy milyen a hozzáállása a magyarországi szervíznek a X61 (meg gondolom T61, stb.) elektromos zizegéséhez? Az angol IBM teljesen röhelyes, hangosan zizegett az alaplapom amikor akkuról ment (értsd, amikor bekapcsoltam hibernálásból a mellettem ülők mind megkérdezték mi ez a furcsa zaj), erre kicserélték az alaplapot egy használtra, ami francia és régebbi (a serial számot persze nem írták át). Az új alaplap ugyanolyan hangosan zizeg akkuról, csak ez most már tápról is zizeg (igaz halkabban). A webes rendszerben egyszerűen kitörölték a support callomat, az emailekre nem válaszolnak, és egy telefonban elmagyarázták, hogy ez az én gépem "feature"-je, amit az Intel SpeedSteppinggel kaptam. Való igaz, ha kikapcsolok minden energiagazdálkodást a BIOS-ban, és kapok egy iszonyatosan melegedő, 1.5 óra alatt lemerülő X61-et, akkor nincs zaj, de ez röhelyes, hogy ezt válaszolják a szervízben egy valamikor csúcskategóriás X-szériás Thinkpadre! Barátomnak van X61-e, ami természetesen néma halk, biztos vagyok benne, hogy nem minden X61 zizeg ha akkuról megy.

    A zizegés nekem Linux alatt kibírhatatlan, Windows alatt inkább csak idegesítő, de nem olyan hangos. Win 7 vagy XP ugyanaz. Érdekes, hogy a leghangosabb akkor, ha Device managerben KI kapcsolom a Bluetooth-t. Érti a fene, de ekkor mindig nagyon hangos.

    Érdekesség: hugomnak vettem egy használt X60-at múlt héten, OK, kifogtam egy hibátlan példányt, 109 órás merevlemezzel, de
    - IBM logós
    - érzésre sokkal jobban összerakottnak tűnik, a műanyagok valahogy kellemesebb tapintásúak, a HDD előtti műanyag nem recseg
    - semmi, de semmi zizegése nincs, sem akkuról, sem töltőről.

    Szórakoztam a fogyasztással és egész konkrétan pontosan ugyanannyit fogyasztanak a gépek, kivéve 100% Prime alatt, ahol a Core 2 Duo picivel jobb, de arra meg úgy sem X-et használok. Esetleg valakinek van jó kapcsolata a magyar IBM szervízzel, és tudna ebben a dologban segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák