Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • scream

    veterán

    válasz FoxiestFox #66995 üzenetére

    Erre gondoltam, de szerencsére sikerült végül megcserélni a képeket és már az van bent, amit én szeretnék. :))

    Viszont sajnos csak 148x148-as képet lehet belerakni helyette, arra még nem jöttem rá, hogy azt hogyan lehetne módosítani, szerintem annak majd csak alvás után ugrok neki...

    Addig is -

    Ami kell a művelethez: ResourceHacker, valami képszerkesztő, amiben a neked tetsző képet 24bit-es BMP-ként 148x148-as méretben lemented a gépedre, admin jog.

    Először is, navigáljunk el a C:\Windows\System32\ mappába és bizonyosodjunk meg róla, hogy ott van az FpCredProv.dll file, ez fog nekünk kelleni. Sajnos nekem nem engedte onnan RH-rel még megnyitni sem, nem hogy szerkeszteni, illetve még simán másolni sem engedte a Win, ezért egy Admin-nal nyitott cmd (Command Prompt) segítségével létrehozunk róla egy másolatot az asztalra (cd C:\Windows\System32 -> copy FpCredProb.dll C:\Users\Valaki\Desktop). Miután ez megvan, érdemes erről is mentést készíteni (mármint amit az asztalra másoltunk), ezt már szabadon tudjuk mozgatni a grafikus felületen is, így nem kell parancssorból szenvednünk.

    A System32-ben lévő dll-t nevezzük át, mondjuk FpCredProv_origi.dll-re, így ott is lesz egy tartalék.

    Ezután képszerkesztőben a fentieknek (24bit, bmp, 148x148) megfelelően átméretezzük és lementjük a kiválasztott BMP képünket.

    Most Admin jogokkal megnyitjuk a RH-t és az asztalon lévő dll-t betallózzuk, amit ha mindent a leírtaknak megfelelően csináltunk megnyílik és a program balfelén megjelenik a dll felépítése. Ott nyissuk le a Bitmap -> 201 -> 2052-t, ekkor jobboldalon meg fog jelenni az alapértelmezett kép, amit szeretnénk lecserélni. Most jobb katt a 2052-n és válasszuk a replace opciót, majd a felugró ablakban a felső Open file with new bitmap gombra kattintva tallózzuk be az általunk elkészített bmp-t. Ezután File -> Save vagy Save As.

    Az elmentett file neve legyen FpCredProv.dll ("behúzás" előtt készíthetünk erről is mentést), melyet az asztalról egyenesen a System32 mappába húzzunk bele (másol/beilleszt nem megy).

    Nekem így sikerült lecserélni. Elképzelhető, hogy hiányos vagy hibás a leírás, nyugodtan szóljatok, már késő van, de igyekeztem hibátlanul leírni.

    Ha valaki valahol elakadna, csak kérdezzen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák