Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taltos

    senior tag

    Nem tudom, hogy csinált-e valaki ilyet, de gondolom igen (bár a topicban nem találtam róla külön beszélgetést). Szóval! Ha van egy eredetileg 32 bites W7-tel jövő T500, akkor annak van valami elegáns útja, hogy 64 bitesre alakítsa az ember?

    Az elegáns út alatt azt értem, hogy pl. a recovery partícióra valahogy 64 bitest Win 7 kerüljön, és a Lenovos cuccok is felkerüljenek. Erre tippem szerint két megoldás lehet:
    1. Valahonnan rendelni, kérni, letölteni egy Lenovos 64 bites W7 DVD-t, és arról megcsinálni az új recovery partíciót.
    2. Akárhonnan felrakni egy 64 bites W7tet, feltelepíteni rá a Lenovos cuccokat, majd valamilyen lenovos CDvel vagy DVDvel ebből készíteni recovery partíciót (mármint ebből újraalkotni).

    Vagy hogyan csinálják ezt a szervízben?

    A 32 illetve 64 bit gondolom licencügyileg nem probléma, hiszen az eredeti W7 telepítőkön is megtalálható mindkét verzió, és a kulcs is "bitfüggetlen", talán még nyelvfüggetlen is (az egyetlen, ami számít, hogy Home, Prof., Ultimate stb -e).

    A csúnya megoldás, hogy egyszerűen letörlöm a recovery partíciót, felrakom a W7-tet, felrakom rá a Lenovos cuccokat (mintha írtátok volna itt a forumban, hogy van hozzá valami központi update-ter program, ami ügyel a driverek felrakásának helyes sorrendjére is), és élek mint hal a vízben.

    Ezt azonban szeretném elkerülni, ha létezik olyan megoldás is, amivel utána hip-hop bármikor mehet egy gyors reinstall.

    Esetleges lehetőség még a sima telepítés utáni valamilyen tükrözéses backup, amit utána valamilyen programmal lehet visszaállítani.

    Ötlet?

    Kicsit más téma, de esetlegesen ide tartozik: kell valami extra dologra figyelni egy kézi W7 installnál ThinkPad ügyben?

Új hozzászólás Aktív témák