Hirdetés

  • Hauntii teszt

    gp Ki gondolta volna, hogy az élet és halál közti rés ennyire élvezetes lehet? Igaz, szín nem sok fért ebbe a birodalomba, de a Hauntii hangulatával, harcaival és apró fejtörőivel is képes elvarázsolni.

  • A hajlíthatók kedvence lehet a Dimensity 7300X 5G

    ma Átcímkézés helyett csíkszélességet váltott a MediaTek, népszerű Motorolában debütálhat.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • baliii

    senior tag

    Hello mindenki!
    Most kivételesen nem segítség kell, hanem egy érdekes dolgot írnék le, ami biztos lesz, akinek tetszik rajtam kívül is.
    A neten böngésztem, és ráakadtam valamilyen módon ERRE az oldalra. Elolvastam, gondoltam, megér egy próbát (nagyjából az van benne, hogy sok touchpaddel lehet a multitouch cuccokat aktiválni). Fel is tettem a cikkben linkelt drivert, majd kis keresgélés után meg is találtam a beállításokat. Win7 alatt itt vannak: vezérlőpult-->itt a "megtekintés a következő szerint" mezőt "kis ikonk"-ra állítottam-->egér-->leutolsó fül:device settings-->kijelöltem a Synaptics touchpad-et és nyomtam egy settings-t. ekkor előjött egy igen hosszú lista, ahol nagyon sok mindent lehet állítani: a mezők melletti plusz jelekkel lehet kibontani az opciókat. Több hasznos dolgo is van itt, én kb mindent bekapcsoltam, de ami tényleg használható:
    Edge Motion: ha például megfogunk egy ikon, és elkezdjük az egyik irányba húzni, de elfogyna a touchpad pedig még arrébb kéne menni, nem kell felemenlni az ujjunkat csak ott tartani, és automatikusna viszi az ikont ameddig akarjuk.
    Momentum: ha húzzuk az ujjunkat apadon, majd felemljük, a kurzor nem áll meg azon a helyen, hanem lágyan, kicsit tovább csúszik, mintha mondjuk jeges felületen menne :) olyasmi, mint a telefonoknál a kinetikus görgetőrutin. Én az utolsó elött (majdnem legkissebb) fokozaton használom, így nagyon kényelmes nekem, magasabbon már túlzás kicsit
    Virtual scrolling: bekapcsoltam mind a 3 opciót, így lett a touchpad jobb oldalán vertikálisan és a lenti élénél horizontálisan egy egy sáv (szabályozható mérettel), amin fel le illetve jobbra balra lehet görgetni, de nem ez a legjobb: hanem a chiral motion! Ezzel úgy lehet görgetni, hogy mondjuk elkezdjük a vertikális görgetést a touchpad jobb szélén, majd ahogy elindult, úgy is tudunk fel-le görgetni, hogy az ujjunktak az óramutató járásával megegyező illetve ellentétes irányba "tekerjük" Minél kissebb a spirál annál lassabb a görgetés, és fordítva.
    Ezen kívül vannak még két illetve három ujjas gesztusok is, ezekre különböző dolgokat lehet beállítani, kicsit ugyan bizonytalan a működésük, de vicces elszórakozni vele. Igazából a 2 ujjas görgetés a legrosszabb, de például beállítottam, hogy 3 ujjat fentröl középre húzva dobja le az aktuális ablakot a tálcára, és ez tökéletesen megy, csakúgy, mint hogy a 3 ujjas gesztust lenntről középre alkalmazva kicsinyítse le/nagyítsa fel az adott ablakot fullscreen-re.
    Mindez működik a nem multi touch érzékesős laptopottak is, érdemes kipróbálni, nekem nagyon bejött (T60ason használom).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák