Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) BluEyes válasza (Darkwood) (#148) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Mindegy is. A tulajdonságoknál (2.kép) katt a Részletekre, és nézd meg, hogy ez után: PCI\VEN_10DE&DEV_.... mi a következő 4 karakter (a pontok helyén).

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#152) (Darkwood) válasza BluEyes (#151) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Áhhh... nincs nálam a gép. Az lesz a legegyszerűbb, hogy elkérem a gépet! Na, akkor majd megint jelentezek, de nem tudom mikor! Wait...wait...wait... :R

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#153) Gloob válasza kali (#130) üzenetére

Gloob
(fanatikus tag)

Sziasztok
Most sikerült megoldani a problémámat újratelepítés nélkül. Már majdnem feladtam az AHCI bekacsolását a BIOS-ban. Végül le kellett tölteni az INTEL honlapjáról egy infinst_autol.exe progit. Azt feltelepítve már elfogadta a BIOS-ban az AHCI - ENABLED beállítást, és újraindulva felismerte a winyót új hardverként. Megmaradt természetesen a cd/dvd író is. Úgyhogy köszönöm a fáradozásaitokat, sikerült a művelet a Lenovo N200-on. Minden esetre nem volt egyszerű. :C

Galaxy S2 (LG Optimus One P500 és T-Mobile Pulse után)

(#154) BluEyes válasza (Darkwood) (#152) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Ne kérd el (illetve mindegy), azért kellene az a négy karakter, hogy tuti legyen a driver, ami szerintem jó lesz a géphez.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#155) sondy

sondy
(újonc)

Helosztok. Tudna valaki segiteni hogy kell XP-t letolteni? megkoszonnem

(#156) Darth_Revan válasza sondy (#155) üzenetére

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Berakod a CD-t, majd next gomb, next gomb, next gomb, beírod a cd kulcsot amikor kéri, megint next gomb, done :D

(#157) JóGéza válasza Darth_Revan (#156) üzenetére

JóGéza
(lelkes újonc)

Mintha a telepíteni helyett a letölteni szót használta volna.....

(#158) (Darkwood) válasza JóGéza (#157) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Akkor miért ezt a topic-ot választotta? :U

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#159) (Darkwood) válasza BluEyes (#154) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Akkor ma kihozza a masinát és leírom pontosan mi van a pontok helyén. Még valamit leírjak vagy elég ennyi és mehet a "XP csinálás"?

(#160) BluEyes válasza (Darkwood) (#159) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Elég. Remélem :D

(#161) (Darkwood) válasza BluEyes (#160) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Hát nem ír semmit.[link]
Ennyit ír a részleteken belűl: NVIDIA nForce Serial ATA Controller.
PCI\VEN_10DE&DEV_.... >---- ilyet még véletlenűl sem ír! :(
Kérdés: Enélkül is megtudjuk csinálni? :U

(#162) BluEyes válasza (Darkwood) (#161) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Ott a képen a Részletek fül, katt rá. Fölső sor középen. :)

[ Szerkesztve ]

(#163) (Darkwood) válasza BluEyes (#162) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Nem vagyok hülye! ;]
Ezt írja: NVIDIA nForce Serial ATA Controller.

(#164) BluEyes válasza (Darkwood) (#163) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Jó, mindegy. A képen az Általános fül van.

Akkor viszont találgatunk. Remélem van egy rw cédéd, hogy ha nem sikerül, ne termelj ipari hulladékot. :)
Menj fel az nvidia.com-ra, Download drivers, válaszd az nForce - nForce 6 series -
nForce 630i (mindegy melyik) - driver - xp - english sorozatot, és kapd le a drivert (125 Mega)
Utána folyt köv.

(#165) (Darkwood) válasza BluEyes (#164) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Lejött.

(#166) BluEyes válasza (Darkwood) (#165) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Total commanderben csomagold ki valahova. A diver az IDE /WinXP / sata_ide könyvtárban van. Remélem jó lesz.
Maga az integrálás folyamata nLite progival itten a topic elején jól le van írva, értelemszerűen az Intel driver helyett ezt a könyvtárat, benne az nvgts.inf-et adod meg. A többi lépés ugyanaz, mint a leírásban.
Aztán próba. Ha látja a hdd-t, akkor győztünk.

(#167) (Darkwood) válasza BluEyes (#166) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Köszönöm a segítséged! :R Majd írok, hogy hogy sikerült!

(#168) BluEyes válasza (Darkwood) (#167) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Ok, sok szerencsét.

(#169) (Darkwood) válasza BluEyes (#168) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Találtam egy oldalt, ahol vannak Xp-s driverek és van közöttük sata driver is. Bár már megcsináltam az általad írt dolgokból az ISO fájlt, de valószínűleg ez lesz a tökéletes. Na majd meglátjuk...

(#170) wandor0930

wandor0930
(tag)

Hy!

Nekem az lenne a kérdésem ha AMD-s a gépem akkor is lehet gond az XP felrakásával?
Nekem azt mondták hogy AMD esetében nem kell sata driver, de gondoltam azért rákérdezek mielött megveszem a gépet.

(#171) kali válasza wandor0930 (#170) üzenetére

kali
(PH! félisten)

1. hozzáértő ember mondhatta...
2. magad is kértél sata illesztőt 2 napja ilyen notihoz (GX610PX-059HU) az msi részlegben...

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#172) wandor0930 válasza kali (#171) üzenetére

wandor0930
(tag)

Tudom és nem kaptam rá választ...
Ezért érdeklödtem másutt is és ott mondták.Csodálkoztam is mert nemtom a proci hogy befolyásolja a vinyót...

és azt akk megtudod mondani(esetleg linkelni), hogy milyen kell hozzá?
vagy esetleg azt megtudjátok mondani van-e ennél is lehetöség az AHCI mód kikapcsolására?
vagy ez minden notinál megvan?

[ Szerkesztve ]

(#173) spyduck válasza wandor0930 (#172) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Elvileg az AMD-s procival szerelt notik chipsetjeinél nem kell szenvedni a sata driver integrálásával. Nem láttam még erre példát.

www.laptopkalauz.hu

(#174) kali válasza wandor0930 (#172) üzenetére

kali
(PH! félisten)

korábbi hozzászólásodban még kimondottan sata illesztőt említettél, ami nem azonos az ahci mód illesztőjével, és rá is hibáztál, mert; a bios megfelelő beállításában amd platform alatt nem ahci, hanem kimondottan sata funkció van, és pont úgy kikapcsolható, mint az intel esetében az achi.

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#175) wandor0930 válasza kali (#174) üzenetére

wandor0930
(tag)

köszönöm mindkettötöknek.
igaz most ha lehetséges még bizonytalanabb vagyok :W

viszont amennyiben van mód a biosban a sata mód kikapcsolására akkor már megfelel :DD

(#176) (Darkwood) válasza BluEyes (#168) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Sikerült! Mégegyszer köszönöm! :R

(#177) kali válasza wandor0930 (#175) üzenetére

kali
(PH! félisten)

amd platform alatt nem minden notinál jelentkezik a sata (nem ahci!) illesztő hiánya, viszont ha az újabb notik esetében ha nem települ fel sata módban az xp a sata csatolású merevlemezre, akkor a bios megfelelő beállításában kikapcsolhatod a sata módot;
gx630_a-s
sokan azért nem is veszik észre xp telepítésekor a dolgot, mert a sata mód alapértelmezésben tiltva van a bios megfelelő beéllításában!

(#178) fusion

fusion
(újonc)

Sziasztok! azt szeretném meg kérdezni, h ha a biosban át állítom a módot ide-ra akkor nem lesz meg a sata sbessége? :U

(#179) kali válasza fusion (#178) üzenetére

kali
(PH! félisten)

nagyon minimális különbséggel lesz csak lomhább!

(#180) spyduck válasza fusion (#178) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Csak hibernáláskor fogod észrevenni a különbséget.

www.laptopkalauz.hu

(#181) PeppErKorN

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Fel voltam készülve egy naphosszat tartó szívásra, de ezzel a módszerrel igen hirtelenül sikerült XP-t erőltetnem egy FU-SI-ra.
Nem tököltem sokat, az Nlite-al készítettem el az ISO-t és rögvest ki is írtam vele. Működik. :C

"Gondolj a holnapi napra, Ne legyen ugyanilyen!" - Hobo

(#182) Gézengúz

Gézengúz
(senior tag)

please valaki erre valamit én is ebben szenvedek.....ha nem lassulna be pio módban nem is érdekelne... de így.......

[link]

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#183) Gézengúz

Gézengúz
(senior tag)

na ha tényleg annyi a lényeg, hogy integrálok egy ahci drivert akkor nekiugrok........de nem úszom meg ennyivel érzem....... :(((

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#184) Cyberslider válasza kali (#179) üzenetére

Cyberslider
(őstag)
LOGOUT blog

Csak nehogy Toshibát vegyél (L300) mert kemény 2mb/s a burst rate... :U
Durva..

Parfüm bazár: http://hardverapro.hu/apro/parfum_bazar/friss.html

(#185) spyduck válasza Gézengúz (#183) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Hidd el simán menni fog, de ha nem hiszed olvasd el a többi hsz.-t, mindenkinek sikerült.

SATA mód előnye:
Kipróbáltam 2 ugyan olyan gépen. Előnye tényleg csak a hibernálásban van ami észrevehető de az nagyon. SATA módban a hibernálás 2s, ha nincs SATA mód nagyon változó de átlagban 15s.

www.laptopkalauz.hu

(#186) Gézengúz válasza spyduck (#185) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

királyság jó lett....csak nehezen találtam ahci-t......

(#187) spyduck válasza Gézengúz (#186) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Az 1-es hsz-ben be van linkelve, direkt feltöltöttem. Nem láttad?

www.laptopkalauz.hu

(#188) Gézengúz válasza spyduck (#187) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

persze mert a fórumokat az elejéről kellene olvasni............ :)

thx...

(#189) urbanjozsi

urbanjozsi
(fanatikus tag)

Üdv!
Akkor itt is kérnék egy kis segítséget! Kérem ne öljetek meg azonnal :O
Egy MSI VR630X-051HU laptophoz, i945 vagy i965-el kell megcsinálnom a telepítő CD-t.
Másik topikban már kaptam helpet a boot pendrive-hoz, amit meg is csináltam, de ezt a módszert is meg akarom csinálni, aztán majd meglátjuk melyikhez lesz bátorságom...

(#190) kali válasza urbanjozsi (#189) üzenetére

kali
(PH! félisten)

mivel nem intel, hanem nvidia chipset van a notidban, így jól gondold át a döntésedet! :U
utána pedig ugorj neki a bios frissítésének! ;)

Cyberslider; más ott a gond! ide módban sem kellene pio módú sebességen működnie a merevlemeznek...

[ Szerkesztve ]

(#191) Gézengúz válasza kali (#190) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Jó írta Cyber én is annyit mértem.....
más....

Pi 1536-os laptophoz akarok új biost feltenni de bármilyen ( win, cd-boot) módban azt írja nem kompatibilis... ez meg mi....biztos jó biossal próbálkozok.....

Nem értem...

(#192) urbanjozsi válasza kali (#190) üzenetére

urbanjozsi
(fanatikus tag)

Kösz Kali, hogy itt is kisegítesz :R
A linked alapján megcsináltam a pendrive-t, asszem azt az utat választom :K

(#193) kali válasza Gézengúz (#191) üzenetére

kali
(PH! félisten)

én elhiszem, hogy jól írta, de az akkor sem normális, hogy egy notiban ide módban, csak pio átvitellel megy egy merevlemez...

urbanjozsi; mivel nvidia chipset van a notidban, így felesleges az xp telepítőjét intel chipset alá való illesztőkkel telepakolni...
azt a notit először csak vista használatra tervezték - anno illesztők sem voltak elérhetőek xp alá, az msi letöltési részlegében -, és a bios frissítése útján utólag tették bele a kikapcsolható ahci módot! (még jó, hogy már nvidia chipset mellett is feszegetik az ahci módot, a notiknál is... :W )

(#194) urbanjozsi válasza kali (#193) üzenetére

urbanjozsi
(fanatikus tag)

Köszönöm a sok segítséget és magyarázatot!
Boldog Karácsnyt

(#195) szoki12

szoki12
(újonc)

Hali!
Megtudná mondani valaki ha kikapcsolom az AHCI modot h feltudjam rakni az xp-t az msi nitomra akkor a vinyó lassabb lesz vagy milyen hátránya van?
köszi
David

(#196) (Darkwood) válasza szoki12 (#195) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Nekem Compatibility-n van és semmilyen hátránnyal nem jár. Legalábbis én nem vettem észre! :U

(#197) spyduck válasza szoki12 (#195) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

[link]

www.laptopkalauz.hu

(#198) szoki12 válasza spyduck (#197) üzenetére

szoki12
(újonc)

köszi az infokat.

(#199) szoki12

szoki12
(újonc)

sziasztok!
Ha valakinek driverekre van szüksége akkor itt nézzen körül.
http://www.x-drivers.com

(#200) szoki12

szoki12
(újonc)

hello
lenne egy kérdésem.
felraktam az xp úgy h kikapcsoltam az AHCI módot és utána letöltöttem egy sata drivert ami egy exe program volt felraktam és nem tudom visszakapcsolni a hardvereknél pedog felismeri a satat. itt egy kép a hardverekről: http://kepfeltoltes.hu/view/081227/sata_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
vagy ez nem az amire én gondolok?
üdv Dávid

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.