amúgy valaki megtudja mondani hogy hogy tudom megnézni h milyen sata vezérlő kell a gépembe?
A ti módszereteket is megcsináltam beleintegráltam az xp sp3 ba a 945 és a 965 is de nekem úgy sem rakta fel pedig alcohollal írtam ki.
üdv
David
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
szoki12
(újonc)

spyduck
(PH! kedvence)
Rakd be csak a 965-t és ne csinálj ISO-t hanem írd ki rögtön CD-re.
www.laptopkalauz.hu

szoki12
(újonc)
hali köszi a segítséget megpróbálom és majd írom h mi lett.
amúgy azért akarom a satat mert sok helyen viszont azt írták h gyorsabb az adatátviteli sebesség.

szoki12
(újonc)
megpróbáltam de nem ismerte fel.
De nekem olyanokat ír ki h ellenőrize a cd-t nem vírusos v a lemez konfiguráció nem megfelelő
amúgy a leírás nagyon jó 
[ Szerkesztve ]

lebronadam
(újonc)
Hello!
Végig olvastam az egész topicot, mert nem igazán vagyok jártas ilyen dolgokban.
Van egy HP Pavilion dv5 1020eh laptop amire nem sikerül felrakni az XP-t ezzel a módszerrel sem amit Spyduck leírt.
A vista-val már szinte használhatatlan a gép folyton akad, lefagy stb.
Láttam írtátok, hogy ki kellene kapcsolni a biosban a sata modot viszont ennek a biosában semmi ilyen nincs sajnos nem lehet kikapcsolni, ugyanis nincs ilyen. Ebben az esetben mit lehetne tenni?
[ Szerkesztve ]

4fg56gsdrf
(újonc)
hha valaki tud segicsen nekem egy TOSHIBA L300 van és hiába csinálom meg az integrálást ahogy irtátok mégse jöt össze tud esetleg segiteni valaki nekem
elöre is kösz
(#207) (Darkwood) válasza 4fg56gsdrf (#206) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)
Nálam eddig az össze L300-nál felment az XP integrálás nélkül! A bios-ban próbáltad az AHCI-t átállítani?
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

spyduck
(PH! kedvence)
Most vmit nem értek. Jó páran panaszkodnak, h nem megy az integrálás. Miért? Másfajta chipset másfajta sata driverrel vagy mi?
www.laptopkalauz.hu

ABE
(PH! addikt)
User error. 
Szerintem ott lehet gond, hogy nem jelölik ki az összes drivert, vagy pedig nem a chipsetnek megfelelőt integrálják.
Talán annyit még bele kéne rakni az első hozzászólásba, hogy:
- a linkelt SATA driver csak Intel chipsetes gépekhez jó
- integrálásnál a ctrl+a kombinációval kell mindegyik felajánlott drivert kiválasztani
- ha valaki nem biztos a chipset típusában, akkor előtte érdeklődjön a márka saját topicjában
[ Szerkesztve ]
Mobilos kérdéssel ne keress privátban, ha problémád adódott, érdeklődj a megfelelő topikban. Köszönöm. - http://abeswords.wordpress.com

Machos
(lelkes újonc)
Sziasztok!
A Hp Dv5-1060eh-mon Windows Vista Ultimate van de szeretném lecserélni Xp-re!
Hogyan tudom mindezt úgy megtenni hogy ne kelljen újraformáznom a partíciókat!
Mert van egy 25 gigás partició a Vistának és egy másik amin a cuccaim vannak, és nem igazán szeretném ezeket elveszteni!
A másik fele pedig az , hogy már megpróbáltam feltenni az xp-t de bootolás után amikor illesztőket keresi és lépne a formázóba akkor kék halál!!!
Van valami ötletetek?
Előre is köszi a segítséget!

kali
(PH! félisten)
hogyan akarod lecserélni a vista oprendszert xp-re úgy, hogy nem akarod elvesztíteni a vista által birtokolt partíciót? akkor inkább a vista mellé szeretnél xp-t tenni, nem?
létre kell hoznod (leválasztani) az xp részére egy harmadik partíciót, és oda kell telepítened azt. a kéket azért kapod az xp telepítésekor, mert a notidban sata csatolású merevlemez van, az xp pedig alapban nem tartalmazza a merevlemez felismeréséhez/csatolásához szükséges ahci/sata illesztőt (a vista alapban tartalmazza!)
ha a bios beállításában van mód/lehetőség az ahci mód kikapcsolására (ide módra történő átkapcsolására), akkor az segíthet, ha viszont nem adott ez a lehetőség, akkor az ezen topic első hozzászólásában részletezett módon, integrálni kell a szükséges ahci/sata illesztőt az xp telepítőjébe - vagy a telepítéskor külön beadagolni azt -, és úgy menni fog a dolog.
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Ylgram1
(kvázi-tag)
Sziasztok! BUÉK mindenkinek!! 
A következő problémába futottam bele:
HP tc4200 Tablet PC no optikai drive.
Leszedtem az XP-t, de feltenni sehogy sem sikerül.
Ha az Acronissal készült image file-t visszamásolom, az sem indul el.
Boot képernyő megjelenik, majd egy villogó kurzor a fekete háttéren és slussz.
Valaki?
Üdv
Ylgram
Több repülőgép található az óceánban, mint tengeralattjáró az égen.
USB-s optikai meghajtó, vagy hálózatos telepítés.
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

Ylgram1
(kvázi-tag)
Sajnos az USB-s cdm-ről nem tud bootolni, a hálózati telepítés módszerét nem ismerem.
Erről pár szót mondanál?
Ylgram
Több repülőgép található az óceánban, mint tengeralattjáró az égen.
Hogyhogy nem tud boot-olni? Milyen boot lehetőségek vannak a biosban?
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

Stereopheis
(lelkes újonc)
Üdv!
Ebbe programokat is lehet integrálni?
Mert én próbáltam total commander, meg ilyeneket, de egyiket sem engedte...mondjuk a javítócsomagok részben próbáltam, hátha engedi, de a végén hibaüzivel elküld a ...ba 
MSI GX600PX-214HU POWA'! "Hív a Metál, hív a Rock, fémzenénél nem kell jobb!" Win7U32bit

spyduck
(PH! kedvence)
Tudomásom szerint csak drivereket lehet integrálni olyan formátumban mint amit a SATA-nál is láthatsz.
www.laptopkalauz.hu

doriipp
(újonc)
Sziasztok Fiúk!
A segítségeteket szeretném kérni!Vettem nemrég egy Hp pavilion dv5 1180eh laptopot.
XP-t szeretnék rá telepíteni a Vista helyett, de ehhez driverekre lenne szükségem, mert már próbáltam telepíteni az xp-t, de folyton megakad egy ponton és előjön a kékhalál! Már én is kerestem driver-eket, de eddig nem találtam,mert a Hp honlapon sincs fönt mind!
Légyszi segítsetek nekem!!!
Aki tud segíteni, küldjön egy e-mailt légyszi!!! ( doriipp@gmail.com )
Előre is köszi!
Dóri

spyduck
(PH! kedvence)
Biosban kapcsold ki a SATA natív módot vagy ha kell a sata mód ami csak a hibernálásnál előny akkor csináld az 1-es hsz szerint.
www.laptopkalauz.hu

vfranky
(újonc)
Az a helyzet hogy nekem egy ACER 5735z tip. laptopom van, és már a telepítés megáll a híres KÉKHALÁLLAL 
Kreáltam hozzá XP-t nlite-al de az is ugyanezt a problémát mutatja ... 
1x már találkoztam ilyen gonddal egy MSI laptopnál, akkor raktam VISTA-t ...
Mi lehet erre a megoldás?

- olyan nincs hogy nincs -

spyduck
(PH! kedvence)
Először is ajánlom,h tedd fel a legfrissebb bios-t és abban kapcsold ki a SATA módot.
Azért kapsz kékhalált mert nem olyan chipset van benne (965,945) amiket én feltöltöttem. Ha találok ilyet valahol felrakom és rád dobok egy privit.
Amúgy ez van a tiédben: Mobile Intel® GL40 Express lapkakészlet
www.laptopkalauz.hu

vfranky
(újonc)
Köszönöm!
Idő előtt rájöttem ...
Végigolvastam türelmesen a hozzászólásokat és olyan bios volt benne amiben ki tudtam kapcsolni a SATA módot

Meg azért csináltam magamnak egy speckó xpt --- jólesz majd máshoz

Még1X 
- olyan nincs hogy nincs -

Parasi75
(újonc)
Sziasztok Nagyon egyszerű! A HP Pavilion dv5 1020eh ra xpt tenni! Először is a biosba f10el lépünk be beállitjuk neki az USBs kis floppy bootolást ,majd fogunk egy pendriveot vagy mp3 lejátszot mindegy mit és megformázzuk Fatba olyan gépbe amin xp van! Utánna rámasoljuk a sata drivereket név szerint ahcix64 ezeket! És utánna be bekapcsoljuk a gépet be rakjuk a pendriveot És cd ről bootoltatjuk a xpt Látunk olyat hogy más eszközök hozzáadása ilyenkor F6 ot nyomunk! Majd amikor ez megtörtént látni fogunk egy olyat hogy további eszközök hozzáadása na ekkor t betü és már dobja is rá a pendrivrol a sata drivereket és lehet majd particiot formázni izlés szerint Ketté szedni stb! Remélem összejön ha nem segitek!!
[ Szerkesztve ]

spyduck
(PH! kedvence)
Vki nem tudna linkelni az új chipkészletek közül is sata drivereket?
www.laptopkalauz.hu

rokes79
(újonc)
Sziasztok !
Végigolvastam minden hozzászólást de nekem még mindig probléma felteni XP vagy Vistát.
A biosom 1.29 és nálam nem lehet semit bekapcsolni vagy kikapcsolni. A gépem Fujitsu Siemens E4010 Centrino.Van sata-ás nlite meg dark XP-ém meg több varzióban 1-2-3 szerviz csommagal Vista-ám is van több de nem megy egyik se rá! De ha valaki tud bios frissitést hozzá akkor nagyon megköszönném!

kali
(PH! félisten)
1.30 az utolsó, és az is csak 1 - 2 hónappal újabb, mint az elődje!
1.30 BIOS Flash (ISO CD-Image) - 25.03.2005
1.30 BIOS DOS Flash (Disc-Image) - 25.03.2005
1.30 BIOS Windows Flash (BUP) - 14.04.2005
(ha nem sata csatolású a merevlemez a notiban, akkor hiába is keresed a bios beállításaiban az ahci, vagy a sata kikapcsolhatóságát...)
[ Szerkesztve ]
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

rokes79
(újonc)
Köszi a linkeket!

csigafej
(kvázi-tag)
sziasztok,
pavilion 1120-ra sikerül vkinek használhatóan feltennie az XP-t? drivereket hozzá lehet leszedni, hp oldalán nem találtam csak quick launch buttons-hoz drivert...
fel szeretném rá rakni az xp-t tud valaki segíteni, driverek beszerzésében?
köszönöm előre is,
üdv:
Gyuri

mukievil
(kvázi-tag)
Üdv!
Na nálam is elöjött a probléma, lehalt a windowsom, uj windows telepités, szüz meghajtora, a telepitö fájlok másolás után, amikor ujraindul a gép, már nem töltödik vissza semmi, hanem kékhalál.
Megprobáltam , sima xp-vel, sp2,sp3-al , ugyanaz, biosba, meg probáltam sata moddal és achi-val is (ez a két lehetöségem van a sata állitásánál). De szerintem nem a sata-val van baj, ugyanis most egy usb-s IDE-s vinyora akarom felrakni... De egyébként a sima vinyora is már probáltam oda se megy fel. FAT, NTFS-en is probáltam...
Azt irja ki, igazábol, hogy leáll a károsodás elkerülése miatt, és ellenörizzem a virusokat, meg futtassak chsdk vagy mit
, scandisket
, de most formatáltam a vinyot, és particionáltam, ugyhogy ezeket kizárnám 
3 Napja szenvedek, valakinek van vmi ötlete ???
Igazábol nlite-tal azt a modszert nem probáltam még, mert igazábol, az nlite-om se megy a másik gépen, állandoan hiábal kilép, a fájlko másolása közben...
Még amikor megkaptam a laptopot, akkor is volt szenvedés rendesen, de akkor egyszer vmiért felment, és igazábol nem emlékszem miért...
(ACER e-machine e520)
Volt rola szo, hogy nem ismeri a chipsetet vagy vmi ilyesmi, ez lehetséges ??? Hogy tudnám megoldani??? 
Köszönöm elöre is a segitséget!!! 
[ Szerkesztve ]

newgamer
(senior tag)
Esetleg Linux telepítés, vagy Vista, ezekkel próbálkoztál már?

mukievil
(kvázi-tag)
Ööö Linux volt rajta alapbol, gondolom az felmegy rá, vista meg felmegy rá, csak az usb-s vinyora kéne raknom a windows, mert a beépitett-en adatot kéne lementenem
(bonyolult a helyzet 
) Szoval az usb--s -re meg nem lehet vistát rakni!
Arra gondoltam, hogy másik gépröl rátelepitek egy windowst az usb-s vinyora, majd átrakom a laptop-ra , de ilyenkor nem nagyon szokott müködni a windows, de más lehetöséget egyenlöre nem látko.

flash-
(őstag)
légyszi segítsetek! nagyon fontos lenne
adott egy fujitsu siemens amilo pi 3525 laptop.
ennek a driverjeit szeretném beintegrálni az nlite-al.
csakhogy az a probléma hogy én windows xp-t szeretnék,márpedig a fujitsu oldalán nincs xp driver mindenhez(vga,chipset).most meg vagyok lőve.
segitsetek.
ez a config(csak a driverek szempotjábol hasznos paramétereket irtam)
honnan szedjem le azokat a fájlokat amiket be kell importálni az nlite-ba?
Processzor típus: Intel Core Duo
Processzor jellemzők: T3200 (677 MHz FSB, 1MB L2 cache) 2.0GHz
Chipkészlet: Intel® GM45 + ICH9M
Videovezérlő : Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD grafikus kártya (osztott memóriás)
Audio: Realtek ALC662 HD audio
1x eSATA / USB, 2x USB 2.0
Kommunikáció: Intel® WiFi Link 5100 AGN
10 / 100 Mbps LAN
PLS help

Torry
(PH! addikt)

flash-
(őstag)
jolvan köszi,valahogy közben összehoztam.
még egy fontos kérdés.
ez egy inteles chipkészletű laptop.tehát ezzel a sata driverrel amit itt a topicindító hozzászólásban linkeltetek, mennie kéne ugye?
az nem baj hogy ennek a laptopnak nem simata sata-ja van hanem esata?
esata-ra is jó lesz ez a driver?
[ Szerkesztve ]

Nika03
(újonc)
Sziasztok!
Kaptam egy MSI VR630X-051HU laptopot. Sajnos csak a vistát fogadja el. Olvastam, hogy a bios frissitése után nagy valószínűséggel fel lehet rá rakni az xp-t.
letöltöttem a bios frissítést, elinditottam a futtátás menüpontban, és azt mondta, hogy nemtudja futtatni, mert fut alatta a vista.
Ha valaki tudja, hogy hogy tudom elinditani a bios frissítést vagy vmi más megoldást arra, hogy a noti elfogadja az xp-t, akkor segítsen.
Előre is köszi

PuMbA
(PH! addikt)
"Sajnos csak a vistát fogadja el"
Én inkább örülnék neki,mert az XP szar. Használj Vistát,új gépre minek tennél fel egy 2002-es oprendszert? Sokkal jobban kitudod használni a géped teljesítményét Vistával.
És az XP? Szar dual core ütemezés,szar hang(levágja a magas frekvenciákat,kerekítési hibák),szar drivermodell,szar memóriakezelés,játékok alatt vinyótekerés stb..összességében tehát szarabb,mint a Vista...
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Nika03
(újonc)
Azért, mert a vista egy kalap szar....... 

Nika03
(újonc)
Nekem nem azért van laptopom, mert én annyit játszanék rajta, vagy bármi más baromságot.......nekem ez a munkámhoz kell, és arra tökéletes az xp........a vista egy hisztis liba..... 

PuMbA
(PH! addikt)
Mondod te,de ha tudnád,hogy hogy működnek a dolgok XP-n majd megnéznéd a Vistát biztos ,hogy a Vista mellett döntenél.Honnan szedted ezt ,hogy a Vista szar? Mit értesz ez alatt,hogy hisztis?
Mod:A gép védelme miatt csinálja ezt ,én pl. vírusirtó nélkül használtam Vistát és semmi baja nem lett.Ezt XP-vel nem bírnád megcsinálni,mert ellepnének a vírusok 1 hét alatt...
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Nika03
(újonc)
miélyen rendszer az, ami 100szor megkérdez vmit, vagy örjöng, mert nem tetszik vmi neki.......az xp nem csinál ilyet......

PuMbA
(PH! addikt)
Ha fel is raknád az XP-t az lenne a gond,hogy nincsenek XP-s driverek a laptopodhoz és nem bírnád használni a géped.Muszály haladni a korral,ha megszokod a Vistát nem lesz gond...,azt a 2mp-et míg kérdez meg kibírod... 
Mod:ha nem engedi feltenni az XP-t a laptop akkor az MSI hogyhogy felrakja a drivereket a honlapjára? Ez furcsa..
SP3-as XP-t próbáltál felrakni a notira?
[ Szerkesztve ]

Nika03
(újonc)
Azért ennyire nem vok hülye.......meg vannak a driverek 
De ha neked ez ennyire nem tetszik, akkor nem kell segíteni......köszike
[ Szerkesztve ]

PuMbA
(PH! addikt)
Szerintem rossz XP-t próbáltál feltenni,mert az MSI honlapján tényleg ott vannak az XP driverek.Tehát ez nem azt jelenti ,hogy nem engedi felrakni,hanem hogy olyan XP-vel próbálkoztál amiben pl. nincs SATA driver.Próbáld meg egy SP3-as XP telepítő CD-vel és a BIOSban kapcsold ki a SATA natív módot.
[ Szerkesztve ]

Nika03
(újonc)
azt még nem

kali
(PH! félisten)
az msi részlegben válaszoltam; #10692

flash-
(őstag)
ezzel a sata driverrel amit itt a topicindító hozzászólásban linkeltetek, mennie kéne ugye?
az nem baj hogy ennek a laptopnak nem simata sata-ja van hanem esata?
esata-ra is jó lesz ez a driver?

kali
(PH! félisten)
a leírásban linkelt csomagban, mondhatni a probléma szempontjából leggyakoribb sata vezérlők vannak összeválogatva.
mindig az adott noti függvénye, hogy milyen illesztőre van szükség, szélsőséges esetekben olyan is előfordulhat, hogy nem működik a linkelt illesztők egyikével sem a dolog! akkor jön további/megfelelő illesztő keresgélése, vagy az ahci/sata mód esetleges kikapcsolása!
az esata ilyen szempontból nem feltétlenül mérvadó - legalább is közvetlenül nem -, hiszen az egy külső csatlakozási lehetőség! azért kérdezed, mert külső merevlemezre szeretnél xp oprendszert telepíteni?
azt nézd meg, hogy a sata vezérlésért felelős (déli) híd milyen, és annak megfelelő illesztő kell neked - illetve a notidnak!
[ Szerkesztve ]

crashhh
(újonc)
Sziasztok.
Itt is megkérdezném, hátha ezt többen olvassátok.A gépem HP Pavilion dv9764. És én is elítélhető módon, de XP-vel szeretném használni. Már minden drivert sikerült innen onnan összeszedni.Fent van azXP és megy minden, video, net,stb. Egy nem, a hang. Pedig az eszközkezelőben nemír ki eszköz vagy driver hibát. Ha a vistát felteszem vissza, azonnal van hang ha feltelepült, nem kér drivert sem. Mit tanácsoltok? Dirver sorrend változtatás?már sok drivert megpróbáltam, van amit nem fogad el.De van pár amit igen a Conexant hangeszköz.
Köszönöm előre is.

kali
(PH! félisten)
uaa (universal audio architecture - kb888111) driver terén mi a helyzet? xp s2-ig külön szükséges feltelepíteni, sp3 már alapban tartalmazza!
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Egy ismerősöm kérne segítséget:
Hogyan lehet XP-t telepíteni, egy Londonban vásárolt Compaq presario cq60 111em gépre, amin Vista volt, de most valami lemezhibát ír ki XP telepítésnél?
Jól gondolom,h az AHCI miatt lehet? BIOS-ban nincs ide mód.