ahan... biztos
www.laptopkalauz.hu

ahan... biztos
www.laptopkalauz.hu
Ezt a sata csomagot próbáltátok már laptopokhoz?
[link]
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

Nem de jó, h belinkelted.
www.laptopkalauz.hu
Carlosca rakta be ezt saját xp-jébe ezt a csomagot, ott nem rinyáltak sata dolgok miatt.
Integrálásra az nlitet javaslom, ellenben az oldal saját integráló progijával, az nálam minden esetben elrontotta a lemezt.
Vannak még más driver csomagok ott fent, de személy szerint max pár lan vezérlő beintegrálását (via, realtek) javaslom, mert ahogy néztem, előfordulhat egy-két driver hibája sp3-al.
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

A 945-ös csomag felesleges, a 965-ös tartalmazza azt is. Így csak probléma van belőle.
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

Nincs rá szükség otthoni gépekhez. Rendszergazdáknak, szervízeseknek jól jöhet, de ők nem ebből a topicból okosodnak. 
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

Jah, mellesleg csak megjegyzem, hogy IGAZAD VOLT, a dologgal kapcsolatban.
Asrock E350M1/USB3.0 Sata3 stb, 4GB Kingmax DDR3/1333MHz, EPC1 mini-ITX ház, viaLAN U70W univ. táp ELADÓ!!!

Nem lepődtünk meg

Najó, de tényleg az volt amit a kiscsaj mondott, hogy 945-ös volt odaírva.
Asrock E350M1/USB3.0 Sata3 stb, 4GB Kingmax DDR3/1333MHz, EPC1 mini-ITX ház, viaLAN U70W univ. táp ELADÓ!!!

Ja láttam a weboldalt, én is megszívtam már egy ilyen elírást
BlueEyes:
100%, h ha vki a 965-t integrálja akkor a 945 is elindul?
[ Szerkesztve ]
www.laptopkalauz.hu

Inkább 101%
Ha megnézed a saját képeden, ott a 965-ös pakk van épp integrálás alatt. A listában a kijelölt driverek között ott vannak az ICH7 (945, a 82801GBM) kell nekünk), ICH8 (965) meghajtók egyaránt. Meg a korábbi (ICH6) vezérlőhöz is van ott egy példány.
Ja, és a gyakorlatban is megy, nekem a 965 van a telepítőbe pakolva a 945-ös gépemhez.

Szerintetek ezzel az nLite nevü progival mást is tudnék integrálni az XP-be ? pl alaplapi drivert,VGA drivert, vagy ilyesmiket ?

Igen. Szervízpakkok, drájverek, beállítások még a telepítés előtt, xp-tuning stb. Ilyenekre van kitalálva.

és pl. Alkohol 120%, Total Commander, Power DVD, Office, AceMegacodecpack ? mert akkor már ezeket is frankó lenne ... ![;]](/dl/s/v1.gif)

Hozzáadhatsz éppenséggel programokat is, de nem látom értelmét. Inkább friss verziók a netről, jobb az úgy. 
Amúgy meg, ha ez a terved, akkor a Ghost praktikusabb.
[ Szerkesztve ]

Ez a Ghost is ezzel a témával foglalkozik ? Akor érdekelne az is szerintem.
Valami ingyenes progi ez, vagy milyen ?

A Norton Ghost egy olyan progi, amivel partícióról vagy teljes merevlemezről tudsz image-t készíteni, amit a progi tömörít is. Ebből az image-fájlból később a program segítségével percek alatt vissza tudod írni a a mentéskori állapotot. Tehát egyszer felpakolod a win-t, driverekkel, programokkal, aztán csinálsz a kész rendszerről egy ghost-mentést, és innentől ebbe az állapotba max. 10 perc alatt fel tudod másolni, nem kell telepítővel, formázással, driverekkel vacakolni.
Van topicja: [link]

Neked külön köszönöm, mert a te segítségeddel ment a dolog. (Lásd a fenti leírást képernyőképekkel illusztrálva)

Az Acronis nevű progi is jó lenne neked.
www.laptopkalauz.hu

és szerintetek melyik menne jobb ?
Acronis vs. Ghost 

Én az Acronis-t ismerem, azt használtam már. Biztos jó a Ghost is csak én nem ismerem.
www.laptopkalauz.hu

Kinek a pap... nekem a papramorgó. 
Itt egy cikk az Acronis programjáról. Tuti program, de nekem nincs erre a 143 megás szörnyre szükségem, a tudása töredékét sem használnám ki. Jól kialakult géphasználati szokásaim vannak, megszokott programokkal. Nekem egyszerűbb a Ghost, a gép bekapcsolásától max. 10 perc (bár még sose mértem
) és fenn van a rendszer, minden olyan programmal, driverrel és beállítással együtt, ami nem igényel frissítést (azaz ugyanezt a verziót tenném fel akkor is, ha telepítőlemezről raknám fel a friss rendszert). A többit meg felpakolom menet közben, mikor szükség van rá.

Ismét köcce, és ha lesz időm utánna nézek komolyabban ezeknek. Bár még mindig nem mondtátok el hogy szerintetek melyik a job, egyszerübb, gyorsabb, stabilabb.

Az Acronis nagyon egyszerű!
www.laptopkalauz.hu

A leírás alapján tökéletesen sikerült telepítenem az xp-t a laposra, ezért nagy köszönettel tartozom!
Azt még megjegyezném, hogy DVD-RW-re írtam ki az "okosított" xp-met, és így is működött, szóval ha nem akar valaki erre CD-t pazarolni, ez a megoldás is él (persze ha már ennyit rumlizott vele az ember, jó eltenni későbbre, hátha még szükség lehet rá).

[ Szerkesztve ]
www.photobucket.com/rataccess

Nagyon köszi szépen ezt a frankó leírást ez alapján sikerült felraknom a Toshiba márkájú laptopomra az xp-t a vista mellé!
És remekül működik mind a kettő egymás mellett!
Az új nlite-al (1.4.5) hogy van a beintegrálás? Hiányzik a választó, ahol meg lehetne adni, hogy text módú driverről van szó.
Próbálkoztam betenni sata drivereket, nldrv mappa létrejön, de más nem történik, ellenben lan vezérlő driverjét meg beteszi szépen.
Aztán próbálkoztam a driverpacks.net -es integrálóval, az megcsinálta, valamint a raid slipstreamer progi is betette a drivereket, ezeknél text módban is látszanak a meghajtók, valamint biztossan működnek, mert asms hibát kapok a telepítő elejénél, mert a nec olvasóm nem teljessen kompatibilis a sis 3112-es sata cuccal...
Szal a jelenlegi nliteal nem tudtam beintegrálni sata drivereket.

Én azzal még nem próbáltam. passz... 
www.laptopkalauz.hu

Köszönöm a topicot,már települ egy ExVista-s Toshiba laptopra az XP.

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Köszönöm én is, nekem is sikerült az integrálás!
üdv RG
''to trust a stranger''

Hp 6720 as laptopra nem tudom felrakni az XP-t!
Azt írja ki telepítés közben,hogy nincs bekapcsolt merevlemez!Alapban FREEDOS van rajta!
Mi lehet a gáz és mi a megoldás?
Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

Csak egy ötlet: ha van Flash Cash Modul opció a BIOS-ban, akkor tiltsd le(off), majd a SATA operation menüpontot állítsd ATA módba. Egy DELL-en ez volt a megoldás.
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

Az első hozzászólást nem olvastad el?
Ott van a megoldás.
www.laptopkalauz.hu

üdv. sikerült megcsinálni ezt az xp-t, ami az első hsz-be van, ki is írtam cd-re, de van egy gond.... miután megcsináltam a partíciókat és telepítném a C-re a windowst, elkezdi ellenőrizni a C-t, majd ezt dobja ki: "A telepítő nem fér hozzá a Windows XP telepítési fájlokat tartalmazó CD-hez." Mi lehet a gond?

Csinálj egy újat vagy szerezz egy másik windowst, célszerű SP2 vagy SP3-at.
www.laptopkalauz.hu

Akkor nekem azért nem sikerült úgy integrálnom a SATA drivert, hogy SATA natív módban felismerje a vinyót, mert az általános PNP driverre kattintottam 
[ Szerkesztve ]

igen.
www.laptopkalauz.hu

Hát ekkora egy szívást

Amúgy megéri natív satát csinálni egy noti drivernél?
Az az NCQ az gondolom csak úgy megy, honnan tudjam, hogy olyat támogat-e a vincsi. Konkrétan egy Hitachi HTS541616J9SA00
[ Szerkesztve ]

Nem tudom mi az az NCQ?
Én úgy tudtam eddig ha vki nem integrálta a sata drivert xp-be akkor csak annyi hátránya származott belőle, hogy lassabban hibernált a gép.
Ha a bios-ban van olyan lehgetőség, h sata natív mód kikapcsolása akkor fölösleges ez a herce-hurca.
www.laptopkalauz.hu

Van olyan lehetőség, cask gondoltam, hogy csak jó ha natívban van.
NCQ = Native Command Queing vagy mi... nem tudom milyen vinyók tudják... elvileg gyorsít
ezért kell csak a boot cd-t megcsinálni
Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal
otthon inkább lassít... 
neroval is ki lehet írni!
én az alkoholt csak inni szoktam 
iso fájlt kell csinálni az nlite-al, és azt bármi kiírja, mindig így csináltam

Lehet, nekem nem engedte a nero. Az is lehet, hogy pont egy hibás lemezt próbáltam ki
?
www.laptopkalauz.hu
az iso fájlt? érdekes...

Pontosan már nem emlékszem, azt tudom, hogy akkoriban az volt az első próbálkozásom és neroval nem tudtam, de különösebben nem is érdekel mert van már ilyen xp-m
Írta más is a topikban, hogy neroval nem tudta úgy, h passz 
www.laptopkalauz.hu
ez van

Na lassan már másfél órája kínlódok (Téma adott HP Pavilion dv8372ea noti) xp sp3 (Eng) nem látja a sata vinyót. Az I945 és I965 driverereket már integráltam nlite-al, de akkor is azt írta ki h nincs vinyó a lapban. Most Cpt.pirk által linkelt driverekkel próbálkozom. Remélem sikerül.

Hát azzal sem sikerült, és Cpt.pirk által említett Carlosca xp sem látta a sata vinyót. Biosban kikapcsoltam a native sata modot, most okés a dolog, kérdés, hogy xp telepítés után vissza tudom kapcsolni a native sata opciót??