Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) BluEyes válasza Cadal (#100) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Nem, de nincs is szükség rá, ugyanakkora a sebessége mindkét módban.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#102) Cadal válasza BluEyes (#101) üzenetére

Cadal
(őstag)

Ahogy mondod, ha telepítés után biosba visszaállítom a native modot, akkor gyönyörű kékhalálokat szór win betöltés közben. :( No mind1

(#103) BluEyes válasza Cadal (#102) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Tudom :)
Fel tudod tenni a sata drivert a rendszerre így utólag is, ha ez a szíved vágya, de fölösleges. Annyi az előnye, hogy nincs hátránya. :D

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#104) And-rew

And-rew
(újonc)

"Van egy olyan módszer is, h bios-ban a SATA módot kikapcsolod."

Nekem ez a mondat segített.Köszi :C
Nagynehezen megtaláltam,de nem volt egyszerű

HP 530 -> System Configuration
Device Configuration
SATA Native Mode -> Disabled

Leírtam ide is,de leírom HP-s topikokba is.Még1szer kösz. :D

Már csak azzal a kurva hangal kéne kezdeni vmit ugyanis az XP kompatiblis illesztőprogramot baszik fölrakni :W

Ha a WC mellé ülök,mindig felmegy bennem a pumpa.

(#105) spyduck válasza And-rew (#104) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Rakd fel az új bios-t és után hangod is lesz.

www.laptopkalauz.hu

(#106) spyduck válasza Cadal (#99) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Milyen chipset van ebben?

www.laptopkalauz.hu

(#107) Cadal válasza spyduck (#106) üzenetére

Cadal
(őstag)

Valami i945PM-os Most működik szépen minden. Azért jó volt megismerkedni az n-lite-al. :R

[ Szerkesztve ]

(#108) spyduck válasza Cadal (#107) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Beintegráltad a 945 meg a 965 is? Érdekes pedig működnie kéne. :F

www.laptopkalauz.hu

(#109) Cadal válasza spyduck (#108) üzenetére

Cadal
(őstag)

Bevallom őszintén, most hogy kicsit elgondolkodtam az nLite használatán, rájöttem, h sztem én szúrtam el valamit. Bár amíg az első hsz.-ben az 1.3.5-ös verzió van, perpill a neten lévő legfrissebb az 1.4.8-as verzió (de ez sovány vigasz/mentség). És a hiba amit ejtettem sztem az az, hogy amikor kéri "választd ki a hardware pontos típusát és az OP rendszert" nem esett le, hogy ki kell jelölni több drivert is a felsoroltak közül :B ergo csak kb az első drivet integráltam és ráadásul "általános PNP drier" módot pipáltam ki. :F :B
Na mind1 a noti a nővéremé, pár hónap és úgyis összekuszálja, akkor meg majd nyúz hogy rakjam neki ujra a wint. Na majd akkor tudni fogom mit hogyan kell csinálni. :DDD :B

(#110) camelferr

camelferr
(senior tag)

Hello. Ez a problem nem csak az XP home verziónál áll fenn? Én tavaly cseréltem le a winchesteremet SATAII-re, és minden gond nélkül telepítettem rá XP pro sp2-t.

Ez egy ilyen bolygó.

(#111) shteer válasza camelferr (#110) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem. noti sata2? ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#112) camelferr válasza shteer (#111) üzenetére

camelferr
(senior tag)

nem noti de elvileg az sp2 tartalmaz sata drivert. nem az új generációs chipsetekkel van a gubanc? (875-től felfelé?)

Ez egy ilyen bolygó.

(#113) shteer válasza camelferr (#112) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

noti telepítéséről van szó a topikban és az sp2 gyakorlatilag sem tartalmaz minden sata drivert

[ Szerkesztve ]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#114) BigBadPlaYeR válasza shteer (#113) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Az biztos, hogy érdekesen van megoldva. Haver Vostro 1400-ra XP SP2-t úgy tudott rakni, ha integrált SATA drivert, nekem a V1500-ra simán felment ugyanaz, integrált driver nélkül.

Sony Vegas FAQ és a videózás alapjai: http://bigbadplayerfaq.atw.hu/ ----------- "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#115) lúzer válasza BigBadPlaYeR (#114) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lehet hogy véletlen, a Te gépeden ki volt kapcsolva a nativ sata mode?

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#116) tibibi válasza Lajkó (#50) üzenetére

tibibi
(őstag)

ez kell nekem

Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

(#117) smot

smot
(újonc)

köszi a linket

üdv

(#118) Gloob

Gloob
(fanatikus tag)

Sziasztok
Egy Lenovo 3000 N200-as új laptopra a bios-ban AHCI-disabled beálllítás után tudtam feltelepíteni az XP-t, mert különben nem látta a SATA II-es vinyót. A telepítés után viszont nem tudom engedélyezni az AHCI-t. Illetve tudom a BIOS-ban engedélyezni, de az XP a betöltés közben egy szép kék képernyőn közli, hogy a rendszer biztonsága érdekében leáll. A kérdésem az, hogy lehet-e egyáltalán ezek után engedélyezni valamilyen módon? Egyáltalán van-e valami értelme, van-e valami érzékelhető sebesség növekedés? Ha igen akkor hogyan kell megoldani? Most már van olyan XP-m amiben bent van a driver, de ha nem jár semmi érzékelhető többlettel akkor nem telepíteném újra. Persze ha van érzékelhető haszna akkor meg fogom tenni.
Előre is köszönöm a választ.
Üdv Gloob

Galaxy S2 (LG Optimus One P500 és T-Mobile Pulse után)

(#119) kali válasza Gloob (#118) üzenetére

kali
(PH! félisten)

igen, van jelentősége! néhány funció csak ahci módban működik, például; hot swap, vagy a native command queuing. továbbá picit lassabb is a merevlemez, mondhatni ide módban megy sata helyett - bár ez a valóságban tényleg nagyon minimális eltérés...

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#120) Gloob válasza kali (#119) üzenetére

Gloob
(fanatikus tag)

Oké. Köszi a tényleg gyors válasz, de ha lehetne akkor a hogyan kérdésre is szeretnék választ kapni.
Köszi
Üdv Gloob

(#121) spyduck válasza Gloob (#118) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Ha megnézed az első hsz.-t láthatod, h kell olyan XP-t csinálni amivel ez a probléma kiküszöbölhető.
-Ha sima xp-vel telepítesz akkor ki kell kapcsolni AHCI-t. Ha felraktad az XP-t így akkor ne kapcsold vissza az AHCI.t mert "kékhalál fogad". Nem tudsz ezzel semmit se csinálni, integrálni kell az XP-be a sata drivert.
-Látható előnye a ki-be kapcsoláskor és a hibernáláskor lesz, talán egy picivel gyorsabb, de túl sok értelme sztem ninhcs.

www.laptopkalauz.hu

(#122) kali válasza Gloob (#120) üzenetére

kali
(PH! félisten)

nem kell teljesen újra telepíteni az egész oprendszert, utólag is beadható az ahci/sata illesztő a rendszernek, és ha ez megtörtént, utána a bios megfelelő részében engedélyezhető az ahci mód, rendesen fog indulni a rendszer - nem kékkel!
az msi részlegben volt már erről szó bővebben, belinkelem azt - csak ültesd át a leírást a te notidra; link

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#123) spyduck válasza kali (#122) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Na ez nekem új:)

www.laptopkalauz.hu

(#124) Gloob válasza kali (#122) üzenetére

Gloob
(fanatikus tag)

Szia
Nem akarok vitát kelteni, de kipróbáltam a linken említett módszert. Azzal kezdte, hogy nem található az eszközhöz hozzávaló driver. Amikor ennek ellenére feltelepítettem, azt elfogadta ugyan, újraindítás után már az új drivert mutatta, de a bios-ban visszakapcsolva az AHCI vezérlőt olyan szép kékhalál lett a vége, hogy öröm volt nézni. (már aki szereti az ilyet - én nem) Végezetül ki kellett kapcsolni az AHCI-t és utána már megy a WinXP rendesen. Úgyhogy hajlok Kémkacsa megoldása felé, hogy ez utólag már nem állítható be. Vagy újrarakom az XP-t vagy marad egyenlőre így. Ennek ellenére, ha valaki tud valami megoldást azt elfogadom, és kipróbálom. Egyenlőre nem nagy dolog újrarakni a rendszert, hisz még teljesen üres.
Üdv: Gloob

(#125) ABE válasza Gloob (#124) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Pedig működik a módszer, én HP notin próbáltam. Így csináltam: Windows feltelepült -- > gépre fel a chipset driver --> újraindítás --> megfelelő SATA driver hozzárendelése eszközkezelőben --> gépet újraindít, de egyből be BIOS-ba --> natív mód visszaállít --> Windows feláll -- > örömbódottág.

[ Szerkesztve ]

Mobilos kérdéssel ne keress privátban, ha problémád adódott, érdeklődj a megfelelő topikban. Köszönöm. - http://abeswords.wordpress.com

(#126) kali válasza ABE (#125) üzenetére

kali
(PH! félisten)

amellett, hogy magam is többször sikerrel elvégeztem már ezt néhány ismerős notiján, még keresni/linkelni akartam az msi topic néhány hozzászólását - ahol többen is leírták, hogy nekik sikerült ezzel a módszerrel a művelet -, de így már felesleges!
köszi a megerősítést! :R

Gloob; esetleg rossz ágon, és/vagy rossz illesztővel próbáltad!

[ Szerkesztve ]

(#127) ABE válasza kali (#126) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Szívesen! ;) Nekem az a tippem, hogy Gloob fórumtárs vagy rossz drivert erőszakolt fel a gépre, vagy pedig valamit rossz sorrendben csinált. Ki tudja... :F

Szerk.:

Egyre gondoltunk. :D

[ Szerkesztve ]

Mobilos kérdéssel ne keress privátban, ha problémád adódott, érdeklődj a megfelelő topikban. Köszönöm. - http://abeswords.wordpress.com

(#128) BluEyes válasza Gloob (#124) üzenetére

BluEyes
(őstag)

hajlok Kémkacsa megoldása felé, hogy ez utólag már nem állítható be

Ne hajoljál sehova se, mert fel lehet rakni a drivert, kb. annyira bonyolult, mint bármely egyéb driverfrissítés az Eszközkezelőből. Nyilván elcsesztél valamit.

(#129) Gloob válasza kali (#126) üzenetére

Gloob
(fanatikus tag)

"Gloob; esetleg rossz ágon, és/vagy rossz illesztővel"
Nem tudom. Az általad belinkelt fórumhozzászólásban szerepel a driver linkje. Azt töltöttem le, és azzal próbáltam. Meg is találtam az említett eszközt, és ki is cseréltem a hozzászólásban írtra. Legfeljebb az ág az lehet rossz, bár én az eszközkezelőben csak egy helyen találtam meg az Intel ICH8/M Ultra ATA storage controllers-t. Ha esetleg még valahol megtalálható akkor írd meg. Esetleg az nem játszik szerepet hogy ez a lapos egy Lenovo, amiről a fórum szól az pedig egy MSI noti?

(#130) kali válasza Gloob (#129) üzenetére

kali
(PH! félisten)

többször leírtam, hogy ültesd át a leírást a te notidra! nem minden notiban azonos chipset...stb van, tehát nem minden ahci/sata illesztő jó, minden típusú notihoz!
a lenovo 3000 n200 notikban a leírás szerint gm965 vagy pm965 express chipset van, ezért próbáld meg az alábbi illesztővel a már korábban linkelt módon; 965
(ahogy nézem, amivel korábban róbáltad, az p45 chipset alá való volt...)

[ Szerkesztve ]

(#131) Coolmat válasza kali (#130) üzenetére

Coolmat
(senior tag)
LOGOUT blog

Na, kicsit tisztázva a dolgot: az általam leírt és itt linkelt módszert egy MSI GX600PX-214HU notin alkalmaztam, amiben PM965 chipszet van ICH8M déli híddal. Más notebookokban ez nyílván eltérhet, tehát könnyen lehet, hogy más driver kell hozzá. A P45-re keresztelt driver tartalmazza az ICH8 és ICH9 déli hídnak a mobil! változatához szükséges drivereket, és még egyéb mást is, de azok nem mobil cuccokhoz valók (vagyis ha mobil 965-ös chipkészleted van és ICH8M-es déli hidad, vagy a legújabb Intel centrino 2-es chipkészleted és déli hidad, akkor lesz csak jó). Kali által linkelt driver régebbi chipkészleteket is támogat, elvileg annak jónak kell lennie.

(#132) kali válasza kali (#130) üzenetére

kali
(PH! félisten)

örülök a lenovo notiknak! találtam még n200 leírásokat más chipset és déli híd kíséretében is... :(((

Coolmat; én megyek vissza a msi és asus részlegekbe, a lenovo túl komoly nekem... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#133) kali válasza Gloob (#129) üzenetére

kali
(PH! félisten)

de ha végképp nem megy, akkor a korábban is linkelt 965 csomagban van egy readme, abban megtalálod a szükséges ahci mód leírását (is) - igaz angolul, de azért annyira nem bonyolult...

(#134) Fejo

Fejo
(őstag)

Sziasztok!

Megjött az új Dell XPS notim, amin Vista van és egy reinstall dvd-n kaptam egy vista business-t, ami gyárilag van telepítve.
A kérdésem az lenne, hogy a gyárilag telepített Vista Business-re lehet XP-t tenni? Simán downgradelni kell vagy format C: ?
Borzalom ez a Vista...

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography; http://www.flickr.com/photos/fejo

(#135) kali válasza Fejo (#134) üzenetére

kali
(PH! félisten)

format...
lehetne mondjuk darabolni is a vinyót, és mellé tenni - de akkor sem szerencsés, ha a vista után megy fel az xp, fordítva jobb/egyszerűbb lenne...

(#136) Fejo válasza kali (#135) üzenetére

Fejo
(őstag)

Köszi!

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography; http://www.flickr.com/photos/fejo

(#137) (Darkwood)

(Darkwood)
(PH! addikt)

Ismerősömnek van egy Siemens amilo PA 2548 notebook-ja és Nvidia nForce 630m chipset-es. A gond természetesen az vele, hogy nem megy fel az XP, se bios frissítéssel, se bios állítgatásokkal, így a nlite progival kéne megcsinálni, de a kérdés az, hogy ezzel a chipkészlettel lehetséges-e?

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#138) BluEyes válasza (Darkwood) (#137) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Persze. Csak értelemszerűen nem az inteles drivert köll belepakolni a telepítőbe, (már ha nem intel vezérlő van benne) hanem a gépben lévő vezérlő driverét. Tudni kéne, hogy mi van a notiban. Derítsd ki.
Biosban AHCI-IDE átkapcsolás nincs meg, vagy megvan, de nem műxik úgy se?

(#139) (Darkwood) válasza BluEyes (#138) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

A biosban nem működik! :(
Ezzek vannak benne: [link].

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#140) BluEyes válasza (Darkwood) (#139) üzenetére

BluEyes
(őstag)

A vista még működik rajta?

(#141) (Darkwood) válasza BluEyes (#140) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Igen.

(#142) BluEyes válasza (Darkwood) (#141) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Naccerű! Eszközkezelő, Ide, ata, atapi vezérlők, és nézd meg, mi van ott.

(#143) (Darkwood) válasza BluEyes (#142) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Ok. Megnézetem. Majd még jelentkezem. :B
Köszi!

(#144) BluEyes válasza (Darkwood) (#143) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Jó. :)
Ha már ott van a kolléga, írogassa fel a gépben lévő eszközök típusát. Azaz bluetooth, vebcam, kártyaolvasó, ujjlenyomatolvasó, meg hasonlók, amihez valszeg spéci driver kell, amit az xp alapból nem tartalmaz. Azért, hogy ha gond lenne a gyári driverekkel, tudjad hogy mihez is keresel drivert pontosan.

(#145) Darth_Revan

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Spyduck!
ICH9M-hez tudnál szerezni SATA drivert? (olyat mint ami az 1. hozzászólásba linkeltél) :B
Azt sikerült megoldanom, hogy már úgy rakok fel SATA drivert, hogy fel van rakva az XP és visszakapcsolom SATA AHCI módba, de viszont ebben az esetben még a korábbinál is lassabb lesz az egész XP működése...(kikapcsolt AHCI-val, az XP által felrakott driverekkel is lassú az XP) az meg nekem nem igazán jön be, hogy az XP lassabb mint a Vista...Boot ideje az XP-nek kb 3x(!) lassabb és oprendszer alatt is lassabban reagál dolgokra. Max abban reménykedek, hogy az általad leírt módszerrel beleintegrálnám a SATA drivert és már alapból úgy raknám fel. (csak ehez kéne ICH9M driver ;) )

(#146) BluEyes válasza Darth_Revan (#145) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Cipőt a cipőboltból :)
[link]
Már az ich10 is benne van.

(#147) Darth_Revan válasza BluEyes (#146) üzenetére

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remek, köszi :)
Remélem ezzel a módszerrel már nem lesz lassú az XP...mert jelenlegi állás szerint picit érdekes, hogy a Vista 3x gyorsabb :U

(#148) (Darkwood) válasza BluEyes (#144) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Itt vannak a képek:
[link]
[link].

(#149) Veriakilis válasza spyduck (#1) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Jó kis topik ez!
Gratulálok Neked hozzá!

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#150) BluEyes válasza (Darkwood) (#148) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Ok. Ott vagy a gép mellett?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.