Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. V.

    tag

    Hello!

    Van egy Omnitronic P2000 erősítőm, ami valaha már volt szervizelve (erről egy showtechnic matrica árulkodik benne). Több poti a festett ponttól el lett piszkálva, de nem beazonosítható az eredeti állása.
    Rajz P500-1000-1500 típusokhoz létezik, de nem egyezik a P2000-el, mert pl. a kérdéses potik számozása sem található meg a rajzon.
    A problémám az, hogy azonos bemenő jel mellett az egyik oldalt teljesen fel kell tekerni, addig a másik oldalt csak olyan 85-90%-ig, hogy a VU LED-ek alapján (és fülre) azonos kimenőt érjek el.
    Ami furcsa, hogy a maxra tekert oldal hűtése sűrűbben indul, tehát az vagy gyengébb (ezért kell feljebb tekerni) és jobban melegszik, vagy a hőkapcsoló érzékenysége is az egyik potival el van piszkálva.

    Kérdés:
    1. Lehet-e terhelés nélkül hajtani a beállítás erejéig? (hogy a LED-ek alapján beállítsam a kimenőt) (hiszen a protect rész is lekapcsolja a kimenetet, tehát valamennyit tud üzemelni terheletlenül)
    2. Ha az első nem lehetséges, mivel lehetne lefolytani a kimenetet, hogy ne 500W szóljon oldalanként (8ohm-ossal csak 500W a max), azaz valami műterhelés. (Nincsenek tekercseim, így izzóra vagy ilyesmire gondolnék, bár így nem hallanám, hogy az adott poti valójában változtat-e a hangon, hangzáson.) Még 16 ohm-os hangszórón is 250W jönne ki, ami elég zavaró állítás közben.
    3. Mivel váltóáram a kimenet, hogy lehet mérni az azonos teljesítményt egy átlag multiméterrel (gondolom feszültségre)? Hány Hz-es szinuszjellel érdemes? 50?

    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák