Hirdetés

  • Broken Roads teszt

    gp Azt, hogy mi történt az atomháborút követően Amerikában, jól ismerjük a Falloutokból. A Broken Roads e történetet ausztrál szempontból meséli el – igencsak hasonló eszközökkel.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Prémium külsőt kaphat a Motorola Moto G85 5G

    ma A 300 eurós ár mellé kifejezetten igényes megjelenés társulhat.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz #90088192 #61825 üzenetére

    Külsőre lehet szép, de az aránydetektoros FM-demodulátor és tranzisztoros-tekercses multiplex-dekóder a 70-es évek technikája. A csöves sztereókban volt ilyen, vagy még Videoton Apolló idején.

    Utána már a μA758 IC-s dekóder vette át a helyét mindenhol, illetve a szorzódemodulátoros KF IC-k. Esetleg az MC1309 / 1310 (lengyel rádiók, Dansk stb.).

    Azért is említem, mert ilyen IC-vel egyszerű dekódert építeni egy kis panelra, ami az elavult áramkört kiváltja. Sokkal jobb minőségű, áthallás és pilot-érzékenység szempontjából is. Igaz, utána már mehetne bele egy szorzódemodulátor (μA3089)és csak a tuner maradna eredeti.

    Így viszont próbálkozhatsz a több évtizedes elkók cseréjével. Ha nem javul meg, utána következhetne egy műszeres beállítás, az elhangolódott rezgőkörök korrigálása, de erre nem sokan vannak berendezkedve.

    De semmiképp ne kezdd tekergetni, míg egyéb hibák nincsenek kizárva, mert lehet még rosszabb is.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák