Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    válasz Kernel #61131 üzenetére

    Nagyon szépen köszönöm a további magyarázatot! :R

    Értem, akkor a sima potméteres megoldások buherájától eltávolodok. Szervóval tekergetni a potit szerintem nem a legmegbízhatóbb megoldást eredményezné :D

    Ámde gyárilag ilyen potis tirisztoros megoldást adtak mellé. Eszerint ha azzal megy, akkor ezekkel a kevéssé jó megoldásokkal is menni fog a venti gondolom... Ha eddig ment, akkor jó lesz most is olcsó módón, VFD nélkül. A VFD-nek ilyen házi AC ventiknél semmi értelme, mert annyival többért már egy normális EC DC ventit lehet venni, aminek tök egyszerű a szabályzása, user oldalról legalábbis PWM bemenettel.

    Az nem számít ezeknek a triac-os csodáknak, hogy rezisztív vagy induktív a terhelés oldal? Ilyenre nem kell figyelni vásárlásnál?

    A venti gyártó írja a kézikönyben, hogy bekapcsolás után max feszültséggel indít és után lehet lejjebb tekerni a fordulatot. Akkor ennek nem a motor kímélése az oka, hanem inkább valami más?

    Lehet, hogy butaság, de találtam egy ilyen triac alapú fázishasítót.

    A fotón látszik, hogy ott van valami 5V-is a kezelőpanelen (ez már számomra ilyen reménysugarat nyújtott :) ). Ezzel már lehetséges netán egyszerűbb lehetne házasítani az Arduino-t, egyedi NYÁK-ok építése nélkül? Akár egy relé játszhatná a kapcsolókat (vagy ha csak 5v van ott, akkor lehet, hogy az Arduino Uno ki tudna adni egy impulzust, ami szimulálja az egyik kapcsoló lenyomását...), mondjuk az is mechanikus elem, ami jobb lenne, ha nem lenne benne.

    Nem kell step-less fordulatszámállítás. Elég 4 szint is (kikapcs, min, közepes, max), csak lehessen a mikrokontrollerrel állítgatni közöttük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák