Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sketchifun

    senior tag

    válasz moha21 #57193 üzenetére

    Fontos, hogy a B és C kismegszakítók közt a kioldási karakterisztika a külömbség, nem a rajta átfolyó folyamatos áram maximuma.

    Ezáltal a transzformátor távolsága csak irreálisan nagy távolságnál számít, ahol egyébként a hálózat keresztmetszete nem megfelelő. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy például a Y/D kapcsolás nagy áramlökése az azonos hálózaton lévő lakásokban feszültségingadozást eredményez, amely ingadozás korlátozott keretek közt kell hogy maradjon.

    Régen, és most is sok-sok helyre B típusú megszakítókat szerelnek fel. Ennek az az oka, hogy a C típusú nem indokolt, mert egy átlagos háztartásban nincsen több tíz amper üzemi fogyasztású, nagy indítóáramú berendezés. Egy 1700w teljesítményű mikrohullámú sütő sem vesz fel 2000w-nál nagyobb teljesítményt induláskor. A lámpák mégis hunyorognak, villannak egyet, ami a nem megfelelő hálózatot jelenti.

    Szerk:

    Az áthúzás az esetek nagy többségében nem jön össze olyan könnyen. Általában a csövek nem mindig átjárhatóak, egy-egy helyen meg vannak törve, egy két helyen benne van egy szög.

    Nem is rentábilis, ugyanis nem is nagyon fér el benne megfelelő mennyiségű vezeték. Régen behúzták a fázist meg a nullát, szt' jóvanaz. Csak ez már a mai szabványnak nem felel meg. A kazánhoz 10mm2-es MKH vezeték az előírás, az eleve elfoglal egy kompletr csövet. Aki pedig enélkül megcsinálja, kiállít egy papírt, amit nyilvánvalóan nem tehetne meg, mert arról nyilatkozik, hogy mindent a rendelkező előírásoknak megfelelően csinált, az ügyfél fizet egy rakat pénzt, és valójában nem hogy jobb lesz a helyzet, esetenként rosszabb.

    [ Szerkesztve ]

    Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák