Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tazkir #55839 üzenetére

    Ha a HDD PC-n megfelelően működik, akkor ez nyilván nem HDD probléma, hanem házimozi / tévé probléma, ami értelemszerűen a TV & Audió témakategória megfelelő topikjának a témája, ott kellene szükség esetén folytatni.

    Ha USB-n a tápellátás rendben van, rendesen felpörög a HDD és nem kattog, akkor a "házimozinak" vagy a partíciós sémával (MBR / GPT), vagy a fájlrendszerrel van gondja, azt nem támogatja a készüléken lévő kőbuta operációs rendszer.
    Ahol ha GPT partíciós séma szerinti az USB-n csatlakoztatott HDD, akkor lehet az lesz gond, mivel (régi) médialejátszók, tévék és társaik készülékek gyakran csak az MBR séma szerinti lemezeket támogatják. Ahol ilyenkor a megoldás értelemszerűen az MBR séma szerinti inicializálás és particionálás.
    Az ilyen multimédiás készülékeknél rendszerint a FAT16/32 és az NTFS fájlrendszerek támogatottak, sőt némelyiknél akár még az exFAT is. Vagyis az NTFS fájlrendszernek elvileg nem kellene gondot okozni, de ha azt esetleg mégsem támogatja ez a "házimozi", akkor pl. a FAT32-re formázás megoldás lehet. Ahol szükség esetén a 32 GB-nál nagyobb méretű kötetek FAT32-re formázása Windowson is eleve megoldható (példa), csak emiatt nem feltétlen kell másik operációs rendszert bootolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák