Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) awokado

awokado
(kvázi-tag)

Épp ez a baj hogy csak egy IDE van...
Nem tok mit csinálni a meghajtómmal mert az is IDE-s...

PSN ID: RoolandX

(#2002) cochy válasza awokado (#2001) üzenetére

cochy
(tag)

mé? hány IDE csatlakozó kell egy winyónak?
most vagy én vagyok fáradt vagy nemtom mi van.. :F

''És ha jól tudom akkor a fenti alaplapon csak SATA csatlakozó van,de a hdd-m ata 133 Mit tegyek?''

erre irtam, hogy nem CSAK sata csatlakozo van rajta. van IDE is. Ide meg rádugod azt az egy szál samsung winyát, oszt hadd szóljon.

mod: vagy van más cuccod is, ami IDE csatolót igényel, csak me azt nem irtad..

[Szerkesztve]

X

(#2003) liksoft válasza awokado (#1999) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Úgy, hogy a drive bejegyzi és regisztrálja a hibás szektort a hozzá tartozó helyettesítéssel együtt, Te pedig ezt később már nem tudod törölni. Vagyis egyirányú folyamat.

Ha az autód gumija kopik, akkor az útról (hiszen ott van a pora) nem tudod visszaragasztani.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#2004) awokado

awokado
(kvázi-tag)

cochy boccs hogy nem írtam:van még 1 IDE eszköz

(#2005) awokado

awokado
(kvázi-tag)

liksoft ez elég bonyolult nekem...(ennyire nem értek ehhez)
Vagyis valami átalakítóval működni fog vagy nem? :) :R :)) :))

(#2006) liksoft válasza awokado (#2005) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Nem kéne megnézned kinek írtam? :Y :C
A SMART belső rejtelme nem az alaplaphoz való csatlakoztatás problémája! Semmi közük egymáshoz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#2007) magi20 válasza awokado (#2005) üzenetére

magi20
(senior tag)

akkor tudod mi a legegyszerűbb megoldás????veszel egy használt sata-s dvd írót,aztán kész.

Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat

(#2008) liksoft válasza magi20 (#2007) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

A leírtak alapján (2004) 2 eszközt tudok elképzelni amit IDE portra szeretne tenni. Csak azt nem értem ebben mi a gond. Beállítja master / slave üzemmódokra, oszt csá.

Szerintem inkább halvány lila dunsztja sincs a gépek felépítéséről. Az ilyen inkább vigye szakihoz, mert csak elbaltázza a kisérletezgetések közepette.

(#2009) magi20 válasza liksoft (#2008) üzenetére

magi20
(senior tag)

mostmár akkor én sem értem,hisz néztem adatinál tényleg egy hdd van.

és ilyen embernek van ilyen fasza kis gépe,bazz.............sosem értem ezeket a dolgokat.vagy az csak kamu?mert akinek 8800-as karija van talán van lóvéja másik vinyóra,még akkor is ha nem ért hozzá,és azt sem tudja mit hova kell dugni.

(#2010) awokado

awokado
(kvázi-tag)

Na akkor elölről:
Van 2 eszközöm:
1.NEC DVDRW ND-3540A
2.SAMSUNG SP1604N
A mostani alaplapomon van 2 IDE csatlakozó.Ebbe a kettőbe be van dugva a NEC és a Samsung.
Viszont az új alaplapomban ami egy Gigabyte GA-965P-DS3 csak 1 IDE csatlakozó van!Vagyis valamelyiket nem tudom bedugni.Erre kéne 1 IDE-ből SATA átalakító,így be tudnám dugni az egyiket az IDE-be a másikat bedig a SATA-ba.
Lehet hogy hülyeséget írtam le, javítsatok ki...

Ha valami hülyeséget írtam le akkor nem kéne lecseszni(kezdő vagyok a témában)!Akkor javítsatok ki,de nem is várom el,csak 1 linket szúrjatok be ami erről témáról szól, én azt elolvasom,remélem megértem és nem ''keletkeznek'' vitatkozások.Tudom hogy a Google a barátom de ha valamit nem tudok arról nem is tudok keresni.

magi20:
2 fajta ''pénzes'' ember van:
-aki anyucitól meg apucitól kapja,
-aki meg megdolgozik a pénzért és összespórolja.
Én 6 hónapja keresem az új konfigra a pénzt(Core 2 Duo e6400,8800GTS,Gigabyte GA-965P-DS3,Chieftec500W,1GB DDR2 Ram)
A pénzemből a konfig megvásárlása után 2000Ft maradt.Képzeld,nem ''tellik'' új vinyóra vagy író/olvasóra.Én meg azt nem értem kedves magi20 hogy aki nem ért a HDD-hez attól függetlenül miért ne lehetne jó gépe?Meg egyáltalán annak az embernek akinek GTX van?
Úgyis arra akarja majd használni a gépét amire én:
Játékra
Nem hiszem hogy az az ember akinek 8800GTX van meg e6600 az netezésre meg zenehallgatásra használja gépét.A játékhoz meg nem kellenek komolyabb hardveres informatikai tudások.
Vitatkozni meg nem szeretnék...

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#2011) Zozzant válasza awokado (#2010) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

1 ide kábelre lehet 2 eszközt tenni, egyet a végére egyet a közepére...

(#2012) Zozzant válasza awokado (#2010) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

amennyiben viszont nem tolerálható megoldás a vinyó és egy dvd író egy kábelen működtetése akkor az apróhirdetések között nézzél szét, IDE HDD-t sata porton működtetni: [link]

(#2013) awokado

awokado
(kvázi-tag)

Köszönöm Zozzant!
Hülyeséget írtam,nem cseszett le,leírta mi lenne a megoldás,még linket is szúrt be és most már értem.
Még1 köszönöm! :R

(#2014) magi20 válasza awokado (#2010) üzenetére

magi20
(senior tag)

hát ne haragudj ha megbántottalak,de azért számomra ez alap,hogy ha a lapkán csak 1 ide csati van,akkor a kábelen tudod 2 db ata csatlakozó,ami azt jelenti hogy össz-vissz 3.tehát 1 dvd író,és 1 vinyó 1 kábelen lehet,aztán a jumperelést megoldod,,mivel a vinyónak nem feltétlen szükséges a master,bár a dvd írónak sem.tehát tökmindegy.

MÉG 1 sorry,de ki a búbánat fogja összerakni neked?mert ha ennyire kezdő vagy,akkor komoly gondjaid lesznek.

Másik fölösleges venned akkor adaptert,átalakítót

(#2015) awokado válasza magi20 (#2014) üzenetére

awokado
(kvázi-tag)

Semmi nem történt...
Mostmár értem az egész IDE dolgot.Mutter féltesója dobja össze én most csak figyelem aztán majd a következőt én... :) :DDD

(#2016) liksoft válasza awokado (#2015) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Először is bocsi!

De lenne itt pár dolog. (Csak az átláthatóság miatt szedem pontokba, nem kukacoskodás. - Úristen. Már ezt is le kell írnom, mert multkor valaki ezt is magára vette.)

1. Szervízeléshez: Tehát munkagép, tökéletes ismerete szükséges, egyszerű konfig.
2. Munkagép: Titkárnőnek egyszerű, tervezéshez erőgép szükséges, gép HW ismeret nem feltétel.
3. Játék: Na ide tartozol. Viszont a gép HW ismerete kötelező, ugyanis enélkül nem tudod optimálisan összeválogatni az elemeket, valamint hiba - stabilitási gondok esetén nem tudod a problémát elhárítani. Pedig az várható csőstül. Főleg, ha nem tudod a jelentkező gond HW vagy SW eredetű. Nem mindig egyszerű eldönteni.

A fentiek miatt ''dobtunk hátast'' páran.

[Szerkesztve]

(#2017) awokado

awokado
(kvázi-tag)

Ok,a szofveres részéhez jobban konyítok mint a hardvereshez.
A HDD-ket meg abszolút nem ismerem annyira mint mondjuk processzort,videókártyát...

(#2018) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Wd 250Gb vinyóm van 40 fok körüli átlaghőmérséklet az jó?

...

(#2019) liksoft válasza B-L-A-C-K (#2018) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

:R :C

(#2020) B-L-A-C-K válasza liksoft (#2019) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

ez most jó vagy rosz?

...

(#2021) liksoft válasza B-L-A-C-K (#2020) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Jó.

(#2022) B-L-A-C-K válasza liksoft (#2021) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

:R :C

...

(#2023) jégcsákány

jégcsákány
(újonc)

Ciao
Van egy 250es sata2es winyóm és a BIOSban ide channel 3 master-en van,
hogyan lehet 1 master-re állítanom?
XP induláskor feljön a ''hardver biztonságos eltávolítása'' ablak és a winyómat lehet eltávolítani vele, miért van ez és mit csináljak??,

''Céltalan hajósnak nem kedvez a szél.''

(#2024) liksoft válasza jégcsákány (#2023) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Dugd át az alaplapon az első csatornára. De ha csak 2 csati van, akkor az a 3. IDE lesz (INTEL chipset). Az eltávolíthatóságot meg a driver adja. Semmi gond egyébként egyikkel sem. Használd egészséggel.

(#2025) jégcsákány válasza liksoft (#2024) üzenetére

jégcsákány
(újonc)

Az alaplapon 4 sata csati van és az 1esbe van, ezért nem értem

''Céltalan hajósnak nem kedvez a szél.''

(#2026) Hequila válasza jégcsákány (#2025) üzenetére

Hequila
(őstag)

Mert a 2 IDE számít az első kettőnek (hülye megoldás, de ez van).

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2027) npnp

npnp
(újonc)

Hello

Van egy Hitachi 250GB HDD. 3 nap után megadta magát. A gép indulásakor a bios nem ismeri fel, folyamatosan kattog...Valamit lehet vele tenni, hogy felismerhető-használható legyen? Legalább addig, míg az adatokat átmentem..HELP, fontos adatok vannak rajta

P

(#2028) liksoft válasza npnp (#2027) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Rossz hírem van.

Vagy tiszta térrel is rendelkező adatmentő cég, vagy garancia.
Az oldal alján találsz két linket a válogatáshoz: [link]

(#2029) skoos

skoos
(senior tag)

KÉRLEK GYEREKEK, SEGíTSETEK!!!!!!!!!

Egy 200Gb-os Samsung vinyó adatairól volna szó. A vinyó csaknem tele volt, SLAVE módban futott. Egyik gépből át lett téve egy másikba de azóta semmit nem látok rajta. Egy mappa van rajta (127380eb30dbbdc352c021 a mappa neve) és csak egy TXT file-t tartalmaz (msxml46-KB927978-enu) ez valami log file féle.
Nagyonfontos adatok voltak a lemezen, valahogy VISSZA KELL SZEREZNEM!!!!

MIT TUDOK TENNI?!?!!?
(IDE ATA drive, teljesen hagyományos használat mellett.)

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#2030) npnp válasza liksoft (#2028) üzenetére

npnp
(újonc)

Hello

Sírva olvastam a belinkelt oldalt, minden szava igaz (lehet).

p

(#2031) liksoft válasza skoos (#2029) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Talán egy OS vagy filesystem meghatározás. Sőt, a partícionálása sem ártana.

(#2032) Mr X válasza skoos (#2029) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbáltad már recovery-t? Vannak nagyon jó ingyenes HDD recovery programok. Első körben ezt próbálnám meg.

önjelölt nyelvtannáci...

(#2033) liksoft válasza npnp (#2030) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Szia!

'90 óta ragadt rám valami a szakmában.

Sajnálom, de a Te esetedben úgy érzem csak szakember tud segíteni.

(#2034) liksoft válasza Mr X (#2032) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

De mihez és mit? :F :F :F

(#2035) skoos válasza liksoft (#2031) üzenetére

skoos
(senior tag)

Nem az én gépem, a megnyitható 1 mappa szerint NTFS. Egy partíció. 1,72GB szabad helyet ír.
(teljes méret 186MB)
Mely programmal lenne érdemes végignézni? Nem baj, ha nem free, de 200 dolcsi legyen.

[Szerkesztve]

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#2036) Mr X válasza liksoft (#2034) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Például a GetDataBack elég jó program adatvisszaállítás céljából.

önjelölt nyelvtannáci...

(#2037) skoos

skoos
(senior tag)

Érdekes...a hálózaton mappánként hozzáférek.....
Ez mi lehet, hogy a sajátgép nem látja, csak a hálózat?

(#2038) liksoft válasza skoos (#2037) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Úgy hívják, hogy jogosultság!

(#2039) rolko

rolko
(őstag)

SOS valaki!! :O :O :O

Van egy 160GB-os ATA Samsung vinyóm, az vele a gond hogy mikor bootolna a Windows akkor kattaan háramt és újraindul a gép. Kb 2 órája még tökéletesen ment, csak mentem el inthonról és nem vártam meg hogy leájjon a gép csak lenyomtam a kapcsolót. Na most jöttem haza indítanám és ez a probléma már szédszetem összedugtam a kábeleket de semmi. Az elektronika fingott volna meg? :O :O :O

[Szerkesztve]

Scitec tápkiegek kaphatóak olcsón! http://bit.ly/oEuUB2

(#2040) Mr X válasza rolko (#2039) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A kattanás valószínűleg az olvasófej parkolópályára állása lesz. Először is próbáld ki másik táppal, ha megoldható. És ne kapcsold ki így a géped.

önjelölt nyelvtannáci...

(#2041) liksoft válasza Mr X (#2040) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

''A kattanás valószínűleg az olvasófej parkolópályára állása lesz.'' Vagy sávkeresési hiba miatt ''alapra áll''.

rolko: Lehet, hogy a tápegység ment el vadászni. Először próbáld másik gépben elindítani. Ha ott sem megy, akkor érdemes a winyó környékén keresni a hibát. Akkor viszont ne nyúzd, mert egyre rosszabb állapotú lehet.

(#2042) rolko válasza Mr X (#2040) üzenetére

rolko
(őstag)

Bedomom mindjárt ide tesóm gépébe :B

(#2043) rolko válasza liksoft (#2041) üzenetére

rolko
(őstag)

Na tesóm gépvel is ugyan ezt csinálja, ha az ő vinyáját teszm be akkor semmi gond nincs :(

(#2044) skoos válasza liksoft (#2038) üzenetére

skoos
(senior tag)

És tudok olyat csinálni egy egyfelhasználós XP gépen, hogy ne legyen jogosultságom egy vinycseszterhez, csak egy log mappához?!!
Ráadásul a többi gépen sem... :W

(#2045) Mr X válasza skoos (#2044) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor ezek szerint HDD gond. Keresd meg neten a HDD gyártójától származó tesztprogramot, és teszteld le vele.

önjelölt nyelvtannáci...

(#2046) Mr X válasza rolko (#2043) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Előfordulhat, hogy a hirtelen áramhiány miatt a fej rácsapódott a lemezre, és fizikai hibákat ejtett rajta. Ez már gázos eset.

önjelölt nyelvtannáci...

(#2047) Hequila válasza Mr X (#2046) üzenetére

Hequila
(őstag)

hirtelen áramhiány miatt a fej rácsapódott a lemezre

Ezt kifejtenéd bővebben? Egy hirtelen áramkimaradás miatt miért csapódna a fej a lemezre?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2048) wilkyx

wilkyx
(tag)

sziasztok egy olyan hmm.. problémám?? lenne hogy vettem egy 250es sata WD vinyót, felpakoltam rá a windózt és ha a biosban beállítom hogy arról bootoljon, akkor hardware failure szöveggel behal a gép kéri az indító lemezt, eddig még azt hittem vinyó kampec(régi vinyómról régi op rendszer simán felááll az is sata csak seagate , kipróbáltam mindent hátha bezavar a többi vinyó vagy mittom én de egymagában ha a többit lehúztam is ezt produkálta, viszont ha teszem azt bent van minden a három vinyó és beállítom bijoszban hogy az ide-sről bootoljon akkro kidobja a menüt hoyg válasszak melyik windózt akarom a 3ból :DDD (a régi idewinyón is van egy régi magyar xp:) ) és ha ott beválasztom az új oprendszert az új winyón láss csodát működik :F :F :F :F valakinek valami ötlete mit nem szeret a gép vagy az új vinyóval nem kóser valami??? :Y

(#2049) liksoft válasza Mr X (#2046) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Mi az, hogy hirtelen áramszünet? :((( Egy winyónak ki kell bírnia meghibásodás nélkül, ha menet közben lehúzod a tápcsatiját!!! :((( Csak a pufferben lévő adatok vesznek el, így adatvesztés lehetséges, de ez csak logikai és nem fizikai hiba.

(#2050) liksoft válasza rolko (#2043) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Akkor a winyó a hibás valóban. Viszont ha összevissza minden ''hülyeséget ad vissza, akkor az elektronika várhatóan hibás. Viszont egyedi az elektronikája, így a panelcsere nem segít. Sajnos a rossz hírem az, hogy keress meg olyan adatmentéses céget aki HW hibát is vállal. Csak ebben az esetben van esélyed biztonságosan visszakapni az adatokat. Neked is tudom ajánlani: [link]

Igazából HW hibás drive adatmentését csak olyan adatmentéses vállalkozások képesek biztonságosan vállalni akik rendelkeznek elektronikai, mechanikai gyakorlattal, tehát van tiszta terük, alkatrészbázisuk, elektronikai laboruk, firmware-t kezelő hardware-ük, és saját fejlesztésü programjaik is.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.