Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    Sziasztok, tegnap minden előzmény nélkül (folyamatos HDSentinel figyelés mellett, parkolás kikapcsolva)
    ébresztettem a gépem és elkezdtem böngészni. Pár lap megnyitás után nagyon akadozott, majd lefagyott minden. Ránéztem a HDS-re és szomorúan láttam, hogy baj van. :( Restart után a Windows sem indult el. Újraraktam a rendszert, ami most látszólag jól működik. HDS szerint volt 1 gyanús és 8 gyenge szektor. Majd később azt írta, hogy 2 gyanúsat vizsgált, de a terület hibátlan.

    Többször indítottam a chkdsk /f /r parancsot, majd különböző programokkal is átnézettem. Egész éjjel és nappal teszteket futtattam. 1 hibás szerkort jeleztek. Már feladtam, de végül sikerült a hibás szektort javítani. (áthelyezni)
    Itt vannak a korábbi eredmények. A jelenlegi állapot szerint 2 gyanús volt, de már nincs és minden teszt hibátlanul fut le.

    A gép egy Dell Notebook, HGST 7200 rpm-es HDD-vel. Fixen asztali gépként van használva. Áramszünet nem volt, (aksi akkor is védené). Szeretném kideríteni mi okozhatta a hibát, nincs-e valami gond a géppel pl alaplap, táp stb.. Volt már valakinek hasonló esete? Lehetséges, hogy csak átmeneti üzemzavar történt böngészés közben a HDD-vel és nem lesz gond? Most figyelni fogom... (Adatok mentve vannak)
    Ami érdekes véletlen, hogy kb 1 hete frissítettem a SATA drivert. (a Dell oldaláról SN alapján a megfelelőt telepítettem). :U
    első a korábbi, második az új. KÉP

Új hozzászólás Aktív témák