Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Pls segítsetek, mert tanácstalan vagyok.

    Eddig samsung párti voltam, de úgytűnik kifogtam belőle az első rossz példányt kb 7-8db után. Alig 2-3 hete vettem egy 500-as SATA2-es darabot, mivel már volt egy pont ugyanolyanom (típus ugyanaz, gyártási idő ugyanaz hónapra pontosan) és azzal nagyon meg voltam elégedve. Nos ezt erről az újról már sajnos nem mondhatom el, mivel a megvétel óta 3-4 alkalommal előfordult, hogy erőteljes kattogást hallatott magából pár másodpercre, utána elhallgatott. Mostmár viszont a probléma komolyabbra fordult, konkrétan eltűnt a betűjele a többi közül, bementem a lemezkezelésbe, az eszközt látja (és eszközkezelőben is), viszont nem lát rajta filerendszert és ha bármit csinálni próbálok vele (pl meghajtó betűjelezés, tulajdonságok), akkor ezt a hibaüzit dobja vissza:
    "A műveletet nem lehetett befejezni, mert a Lemezkezelés konzolnézete nem tükrözi az aktuális adatokat. A frissítési feladattal frissítse a nézetet. Ha a probléma továbbra is fennáll, zárja be a Lemezkezelés konzolt, majd indítsa újra a Lemezkezelés alkalmazást, vagy magát a számítógépet."
    Természetesen ezt már megcsináltam, nem vezetett eredményre. Bármelyik vezérlőre kötöm be, ugyanezt produkálja. A dolgot az teszi érdekessé, hogy haver gépén tökéletesen működik! Megkértem, hogy futtassunk le rajta egy tesztet a Hirens bootCD-ről, ez megtörtént. Még rögtön az elején 3600mb körül talált rajta 16 hibát egymáshoz elég közel lévő szektorokban (mikor ezt a részt ellenőrizte, nagyon kattogott), majd ezen továbbhaladva nem talált több hibát. Mindössze annyi volt még furcsa, hogy ezután állandó 60mb/seces sebességgel ellenőrzött, ami néha leesett nagyon alacsonyra (1-2mb), majd ismét visszagyorsult 60-ra. A talált hibákra ráküldtük a HDD Regeneratort, ami elvileg talált 14 hibát és azokat ki is javította, bár én nem akarok hinni neki. Ezután visszatettem a gépembe, remélve hogy esetleg javult valamit, de továbbra sem látok egyebet, mint 1 ntfstábla nélküli winyót...

    Szerintetek mit csináljak vele? Gariztatni kicsit érdekes lenne, mert most hirtelen nem tudok hova tenni 500gb-t, maximum 200at lehetne megoldani... A nagyobb probléma a tábla eltűnése, mivel a másik problémát kiküszöbölhetném azzal, hogy partíció létrehozásnál kihagyom az ominózus első 5gb-t, és akkor nem lenne baj vele.

    Ötlet? :F

    [ Szerkesztve ]

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák