Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    Ohh a francba, hogy miért kellett nekem elolvasnom a téma tudnivalókat. :D

    Én meg azt hittem, hogy már csak pár 10e forintot ráköltök a hangra és már túl is vagyok a házimozin. :( Hát, lehet inkább zsebbenyúlós lesz téma lesz ez is. :(

    Szóval segítségeteket szeretném kérni. Adott egy 50" Sony KDL-50W805B tv, egy BDP-S4200 BD lejátszó. Ezek mellé kellene találnom valami épkézláb, nem túl drága hangkeltő rendszert.

    Csak filmnézésre lenne használva, főleg BD, esetleg DVD. A DVD-ken leginább dolby digital, a blueray lemezeken DTS HD, esetleg True HD hangsávok vannak. Nagyritikán esetleg sima tv adás is mehet, így az erősítőnek fogadnia kell az esetlegesen a tv hangját is.

    A helyiség mérete az jó kérdés. A tv-zére felhasznált rész az nem lenne több, mint 12-15 m^2, de az egyik oldala "nyitott", hiszen ott lenne a közlekedő, amiből nyílik még a főzőfülke, és a közlekedő felett nyílik még egy galéria rész is. Mindez egy légtérbe zárva.

    Nem vagyok white fülű, és nem is akarok hasra esni a hangzástól, de azért valami normális, ár/érték arányban jó választást szeretnék magamnak. Nem kell profi cucc, nem hinném hogy hallanám a különbséget a 10e ft-os hangfal és az 50e ft-os hangfal közötti különbséget, sem a 50e vs 200e ft közötti erősítő közötti különbséget.

    Szóval segítsetek nekem, mit keressek, hol nézelődjek, mennyiből lehetne kihozni ezt, illetve mennyi lehet a különbség egy 5.1 Dolby Digital rendszer és ez 7.1 DTS-HD-t támogató rendszer között?

    Köszi a segítséget :R

    üdv, föccer

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák