Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Jenő76 #91239 üzenetére

    Ha több BD koncerted van, akkor HDMI nélkül bukod a HD hangokat feltételezve, hogy az erősítő sem tudja kódolni.
    Jellemzően eredeti nyelven tudsz HD hangokat hallgatni tehát, ha nem nézel koncerteket, akkor felmerül a kérdés, kell-e neked a HD hang, kivéve persze, ha vágod az Angolt.
    Persze egy bizonyos szint alatt, amúgy is tök mindegy, hogy HD vagy nem HD, mert úgysem igazán hallod a többlet információt. Így volt ez pl. a Denon X2000-es esetében is, ahol annyi történt, hogy még hangosabb és idegesítőbb lett a hangja, de semmilyen pozitív változást nem hozott, úgyhogy inkább az LPCM hangsávot hallgattam, ha volt olyan, amivel még mindig a legelfogadhatóbb hangot produkálta.
    Tehát annyi a lényeg, olcsó HDMI-s erősítőtől ne várj sokat, (100-200e) inkább egy használt, de jóval drágább típust válassz, mert az már megfelelően kezeli, de meg is mutatja a HD hangok minden előnyét.
    Egy újonnan 400-600e FT-ba kerülő erősítő már megfelelő lehet szerintem, amit használtként 3-6 évesen kb. harmad áron megkapni.

    Jó lenne, ha a volt x2000 tulajok nem kezdenének téríteni, hogy milyen jó is az az erősítő, mert nem az. ;)

    (#91253) BBéci: szerintem nem így van, mivel a DD is nagyon jól tud szólni, megfelelő minőségű erősítővel.
    Legalábbis sokkal jobban, mint amire egy belépő szintű HM erősítő képes. Nyilván nem abszolút értelemben vett jó minőségről beszélek, de ezt Te is tudod szerintem. Nem hiába veszik a fórumtársak a 8-10 éves öreg vasakat, pedig azok sem kezelik a HD formátumokat.

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák