Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • denesdr

    addikt

    válasz alphamooncam #167765 üzenetére

    Tényleg csak a diskurzus végett, minden kötekedési szándék nélkül:
    Arról már rengeteg mendemondát hallottunk, hogy egyesek mekkora különbségeket hallanak digitális kábelek között, de a bizonyíték, hogy ez a különbség az ő fejükön kívül is létezik, még nem látott napvilágot. Erre szokott jönni a válasz, hogy de hát minek bizonyíték, ha úgyis egyértelműen hallható számukra. Hát pont azért lenne jó a bizonyíték,hogy az említett kiszámíthatóság, tervezhetőség növekedni tudjon.
    Pedig elég lenne egy kontrollált vakteszt, de erre meg az a válasz szokott jönni, hogy az nem hiteles, mert a hallgatóság tudja, hogy éppen tesztel és a stressz miatt nem tud megbízhatóan valós különbségeket tenni..
    Amúgy meg a hitelesnek mondható vaktesztek eredményei ilyen eszközök esetén konvergál az 50-50% értékhez.

    Egyébként nem nehéz olyan vakteszt leírást találni, ahol elég volt azt mondani tesztelőknek, hogy éppen más kábelt hallanak szólni, vagy szóbeli információ nélkül azt a látszatot kelteni, hogy kábelcsere történt és máris hallani véltek különbségeket, közben a kábelezési lánc semmit sem változott.
    Épp a hetekben jött fel egy ilyen eset az AVX-en és a fórumtagok közül volt aki szinte személyes sértésnek vette, hogy valaki ilyen "átverést" csinál teszt közben, de amúgy a konkrét esethez semmi köze nem volt, nem vett részt benne stb... Ez azért elég beszédes. :)

    Részemről ennyi a kábeltéma, én nem látom értelmét belemenni jobban, de ha valaki mégis a kábelekben látja a hifizés célját, felőle tegye, az ő dolga.

Új hozzászólás Aktív témák