Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attiss66

    senior tag

    Na átjöttem ide , a belépő színtű topikba, mert a haladóban a többség úgy adja az információt, mintha a fogát húznák érzéstelenítés nélkül. :D

    Van itt nekem egy problémám, konkrétan a kőzetgyapottal. Csillapítóanyagnak biztos kiváló, de porzik. Van itt egy kis ellentmondás, mert áteresztőnek kell lennie a vetex-nek és a ráhúzott szövetnek is, máskülönben visszaverné a hangot. De, ha áteresztő, akkor a port is átereszti/pl, van egy nagy huzat a házban/, a kőzetgyapot por belélegzése piszokul káros. Kérdésem az lenne, hogy ha "mikroszkóp" alatt vizsgálnánk, egy nagy huzat hatására, jön e ki a gyapotból por. Vagy pl egy gyerek rácsap a kezével a szövetre, ami alatt a vetex és a gyapot van. Dolgoztam jópárszor kőzetgyapottal és üveggyapottal és nem véletlenül használtam profi porálarcot/gumiból van és a két oldalán szűrőbetétek/. Csak érdeklődök. Én örülnék a legjobban, ha nem nekem lenne ebben igazam, hogy porolhat a kőzetgyapot.

    Nekem lenne egy ötletem, bár ez sokkal munkaigényesebb, meg még nem is olvastam végig a hangcsillapítás/basszuscsapdáról szóló belinkelt cikkeket/, lehet nem is elég hatásos.

    A fakeret hasonló, mint a videóban. 3x1 cm-es lécekből van a váz. Első keret/ami a fallal érintkezik/, rá van ráfeszítve 4mm vastag filc/ az áteresztőképességét és a sűrűségét a kevésbé sűrű kőzetgyapothoz látom hasonlónak/. Rá a második keret, arra is 4mm-es filc ráfeszítve, rászegelve kis szegekkel. Így egymáson 10 keret filcekkel. A fal és az első filc között 1 cm távolság és a filcek közt is 1 cm távolság. És ezt az egészet be lehet borítani szövettel. Ez nem porol, csak kérdés, hogy mennyire csillapít, csillapít e, milyen funkciót tud betölteni a hangok csillapításában.

Új hozzászólás Aktív témák