Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz BBéci #13738 üzenetére

    "Az eredeti és az írt között legtöbbször akkora a különbség, hogy közepes rendszeren, átlagos hallású ember számára is pillanatok alatt kiszúrható."

    Persze, amíg tudja, hogy melyik van bent. Az egyik placebo-élményem írott vs. eredeti lemezekhez kötődik. Tényleg "hallottam" különbséget, nem is kicsit, pontosan detektáltam az egyik és a másik jellemzőit, és ez minden csere alkalmával határozottnak, jól elkülöníthetőnek tűnt. De aztán jött a vakteszt, és simán összekevertem őket. Félreértés ne essék, lehet különbség, olvasgattam a témában, de hogy durva túlzások vannak a mértékével kapcsolatban (a te állításod is az), az a tesztjeim után egyértelművé vált.
    Tudod, ez is olyan, mint pl. az MP3. Lehet szarozni, mert hiszen egyértelműen veszteséges formátum, meg lehet lökni a hülyeséget, hogy a konyhából is kihallja az asszony, de amikor van egy normális, pl. foobar teszt, akkor igencsak nehéz kihallani a 320 CBR és a FLAC (WAV) közötti különbséget, legtöbb embernek nem is sikerül. A PH-ról két emberről tudok, akinek sikerült, és nem mi vagyunk azok. Persze biztos van több is, de szájhősökből sokkal több van. :D Pedig az MP3 olyan szinten van megcsonkítva, hogy még a kenyérpirító is kimutatja a frekvenciák levagdosását, aztán valós teszt alkalmával mégsem megy a felismerés. És akkor mi lehet a találati arány azoknál az összetevőknél, amik ettől jóval kisebb, sőt, a műszaki tudomány által kimutathatatlan "különbségekkel" rendelkeznek? :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák