Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RandomName

    aktív tag

    válasz Inhouse #86101 üzenetére

    Annyit toljátok ezt a közvilágítást, hogy picit én is hozzászólok.
    Kb 2000 környékén költöztünk egy Debrecen melletti településre. HgLi,volt mindenütt, ha valakinek rossz volt az autójában a gyújtás, akkor az nem csak a rádiót zavarta be, hanem adott lámpáknak ami alatt elhaladt, adott egy EMI jellegű impulzust, és lehűlés-bemelegedés után megint volt fény. De nem is ez a lényeg. A HgLi/HmLi (majd később nátriumgőz, és fémhalogén) az jellemzően egy E40/E25 foglalat+ búra, és benne ami kell. Ennek sajátossága, hogy emiatt 360 fokban világít a fényforrás, és a tükör megpróbál megoldani sok dolgot. Azaz a fény megy mindenhova ahova csak tud. Na ezt felismerve, a mi községünkben csak minden második oszlopon van lámpa. Amivel a HgLi/nátriumgőz időszakban nem volt baj, mert bár nem volt bántóan erős a fény, de minimális volt a sötét terület.
    Ezt ledre váltásnál nem vették figyelembe, és bizony a szűkebb nyitásszöggel dolgozó ledekkel van felszerelve minden utca, ugyanúgy minden második oszlopon, és kb olyan mint valami noir film, ahol az oszlop alatt van fénykör, ahol a detektív rá tud gyújtani, de gyalog/kerékpáron közlekedni kevés. Azaz haladnál, de hosszú sötét, kicsi világos, megint hosszú sötét, a ledre váltás itt a máshogy sz*r kategória....

    "A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)

Új hozzászólás Aktív témák