Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz hentes555 #65748 üzenetére

    mi otthoni maradékokból gyártottunk kutyaházat, de szerintem ha nem lettek volna otthon ilyenek, akkor is hasonlóan csináltuk volna meg.
    5x5-ös tetőléc a váza, belülről farost lemez és OSB lemez, kívülről deszka borítása van oldalt, OSB alul-felül, közte minden ki van töltve hőszigeteléssel. A sarkok szilóval lettek kihúzva, hogy nehogy huzatos legyen valahol. A teteje meg zsindely + kapott gumis bútor lábat, hogy ne direktbe a földön legyen, és így kevésbé billegős.
    A sarkoknál nem látszik, de egy kis cserépléc a közdarab, ahhoz vannak csavarozva az oldalak, és az oszlopok is. Nem lett egy könnyű darab, olyan 35-40 kiló köré saccoljuk, de még az se akadály neki, ha ráülök :D.
    Méretekre azt javasolták, hogy ne legyen sokkal nagyobb, mint amiben a kutya meg tud fordulni, így könnyebben bemelegszik, és az ajtó se legyen magasabb, mint a kutya marja. Ez egy Jack-Russel terrier vérebnek készült, a bele emlékeim szerint 60x40 cm lett, az ajtó meg meg nem mondom mekkora, de előtte tudományosan lemértük az ebet :D .
    Pimpelni lehetne még valami belső szélfogóval, ahogy írták, de az nekünk kimaradt, mert amúgy szélvédett helyen van. Ami már utólag jutott eszünkbe, hogy nyithatóvá kellett volna tenni a tetejét, de az már késő bánat.
    képek:

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák