Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz imibogyo #38840 üzenetére

    Marad mindkettő! :))
    Chieftec még a régi fajta, de hál Istennek vastagabb anyagból van.
    Pár kérdés viszont adódott és itt szab.tam segítsége, tapasztalata is elkélne... vagy mostanában csak főzöget? ;]
    Rajzoltam egy skiccet, ami nagyjából vázolja a házat:

    Bal oldala rácsozott lenne, hogy ha akar a VGA, akkor szívjon csak be friss levegőt onnan is.
    Az alatta levő venti így kicsit lightosabb sebességen menne, persze ehhez hozzá járul, hogy a VGA nem csak felfelé fújja ki a meleg levegőt, mert hosszbordázott a hűtése (Vapor-X 7950).
    Amiben nem vagyok biztos, hogy a CPU hűtőn miképp helyezzem el a ventilátort?
    Ha alulra rakom, akkor bukok egy memória foglalatot, de előbb meg kell néznem, hogy manual timingekkel be tudom-e lőni a Corsair/Xtreme párost, ha nem akkor mehet alulra is.
    A másik, hogy a CPU alatt a memóriafoglalat alá tennék mindenképp ventilátort, de elég lenne-e a CPU hűtő felső felére tenni, vagy a ház tetejébe tegyem inkább?
    Proci egy 4,5Ghz-en ketyegő 2500K lenne.
    A felső rész I/O shield úgy fog kinézni, hogy a chieftekét kivágom és egy 3-as alulemezre rászegecselem, ami perforálva lenne (10x10mm-es kis négyzettel, ami közt 3-5mm hely lenne), remélem elég masszív marad ennek ellenére.
    A táp felőli oldal csak a tápnál lenne kivágva, itt perforálva legyen, vagy kivágva a venti helye?
    Összeállításnál is bajban leszek, mert több variáció van, de még nem kristálytiszta egyik sem.... (pl alaplapi tálca függő U alakra, vagy vízszintes tartón legyen szegecselve stb... de ez csak a külső megjelenést befolyásolja. Jó lenne, ha kívül nem látszanának szegecs, vagy csavar fejek, de nem lesz egszerű megoldani.... hacsak nem saviból csinálom a burkolatot és Awi-val hegesztek rá tartót, majd az egészet szálcsiszoltra csiszakoljuk... :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák