Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz triklin #17713 üzenetére

    :R

    köszönöm az ötletelést.
    a vrm, ram, stb-t hűtő borda marad a mostani, zalmané. az lesz megtoldva. jobb, mint a ref, könnyebb lesz hozzádolgozni toldást.

    mugen2 mod. jó az ötelt. :K
    de erre is gondoltam már. de sokáig nem pátyolgattam.
    még ha a 30 centire toldott riser működik is, (ez már erősen kérdőjeles, pontosan leírták, hol lehet a bukta), kérdés, elég hosszú lenne-e a vga teljes megtekeréséhez. (hogy fölfelé álljon.) a 90 fokban felfordításhoz biztos elég, de kábel megtekeréséhez már lehet, hogy nem. ezt csak akkor látom, ha itt a kábel.
    egy max 150w fogysztást határon elbíró hűtő, (a csövezetével együtt), kérdés, elbírna-e szállítani majd 250 w-ot.
    de a fő probléma mugen talpának nagysága, és a lefogatás.
    és mivel megrendeltem az accelero-t, így azt az utat már le akarom járni.

    ha a riser működik, de az accelero csövei nem tudják majd hatékonyan átadni a bordáknak a hőt, akkor van baj. attól félek, hogy a csövek és a bordák környezete izzani fog, míg a távolabbi részek csak 20-30 perc múlva melegednek át rendesen. addigra a cső környezetében a borda meg már 90+ fokos lesz.

    ez nagyon benne van. ez esetben csak az accelero lesz a kidobott pénz.

    akkor pár hónap pihi, és előveszem a drágább, de biztos megoldást, az eredeti, de jövőre vonatkozólag nem kompatibilis verziót: átalakított fullcover vizesblokk, 9 db. 8mm-es, 400 mm hossz conrad cső. 8*55w elvi hőelszállítás 70 fokon, csövenként marad majd 20 centi hossz a bordáknak való hőátadásra, mindezt jól szétterítve. ezt el sem lehet rontani. csak q**** drága megoldás, kissé túlmegy már az én mániákus tűréshatáromon is.

    1.tehát a cpu hűtő talpa kicsi. azért nem próbálom ki. be kéne tenni egy felületnövelő lemezt, ami rontaná a hatásfokot.
    2. átalakított fullcover blokk + conrad csövek: drága.
    3. accelero: kompatibilis a jövőre, egyszerűbb szerelés, olcsóbb, és a gpu blokk csövek találkozása gyárilag megvan, gpu-ra tervezve, így az a rész nem elrontható, mint a többi verziónál. de igen kétséges az eredményesség, hatékonyság.

    de ha a cpu hűtős megoldás is kipróbálnám, akkor valszeg ez lenne az áldozat:
    Prolimatech Super Mega. a csövek többen vannak, és szerintem kicsit hosszabbak. csak kár a lemezekért. de még mindig olcsóbb, mint a vizesblokk + csövek + az összedolgozásuk. csak ez utóbbi bőven többe kerül, mint maga a kártya. és még nem is kompatibilis ugye a következő generációkkal. ja, és + a sok kiló borda. brrrr. amiko rel kezdek számolni, azért néha elmegy a kedvem tőle.... :(((
    de csak 5 percre.... :)) :D

    de asszem kicsit hosszúra nyúlik a szappanoperám. :B
    de muszáj kiírnom magamból, mert közben jönnek az ötletek....

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák