Hirdetés

Hirdetés

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

  • A hajlíthatók kedvence lehet a Dimensity 7300X 5G

    ma Átcímkézés helyett csíkszélességet váltott a MediaTek, népszerű Motorolában debütálhat.

  • Hauntii teszt

    gp Ki gondolta volna, hogy az élet és halál közti rés ennyire élvezetes lehet? Igaz, szín nem sok fért ebbe a birodalomba, de a Hauntii hangulatával, harcaival és apró fejtörőivel is képes elvarázsolni.

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    pár hete eszembe ötlött, hgoy nem lehet-e szétszedni egy gyári cpu hűtőt. azaz a lamellákat lehúzni a hőcsövekről, mint a sallikot.
    így nyerve esetleg olcsón megvett, bontott hűtőkből lamellát, hőcsövet. ami épen kell.
    valaki azt mondta, hogy lehetetlen, mert úgy rá van dolgozva. :(((

    mivel beszereztem egy ninja cooper-t, így a leharcolt mugen2 S.Y.S kolléga által szabadalmaztatott élveboncolás tárgyát képezhette.
    a képen jól látható, hogy a múltkori gány, + lemezes, ragasztásos lamellatoldáskor és a lemezek eltávolításakor megrángattam a gyári lemezeket, és azok elmozogtak a csöveken, hisz az alu alól kivillant a hőcső reze.
    innen gondoltam, hogy nincs ott semmi ráragasztás.
    a hőcsövek végén láható, robosztusnak tűnő csavarok nem zárnak a hőcsövön semmit, egyszerű kupakok, amik egy csavarással pillannat alkatt lejönnek. céljuk csak az utolsó lemez rögzítése.

    tehát kupak lehúz, és simán jönnek a lemezek, amik lyukazatán jól kivehető egy kis, perforációs perem, ami távtaróként és hőátvevő felületként működik. ennyi. 1xrű mint a faék.

    jó lenne tudni, hogy a htx2 is így van-e rögzítve. most már sajnálom, hgy a múltkori nagy lomtalanításban össz. pár k-ért odaadtam csomó cuccot, mert útban voltak, és htx2 is volt benne.

    innentől kezdve csak kellő mennyiségű lemezt kell vennem, és profin kilyuggatni, majd felfűzni. így igaz, időbe tellik, míg a lemez elszállítja a hőt a csőtől legtávolabbi (terveim szerint 40-50+ centire), de ha elég hézagosan rakom, (csövenként nem 45 lemezt, hanem a felét), akkor szellőzni is tud, és a kb. 2.5-3X akkora anyagmennyiségnél talán nem fűtöm át. azaz le tud anyit adni, mint felvesz.

    de most jó, mert végre így lesz egy pucér hőcső vázam, amire csak kellő mennyiségű lemezt kell rádolgoznom. az új házban ugye meg hely van bőven...

    és íme az árulkodó kép:

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák