Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • masterful87

    senior tag

    Sziasztok!

    Étrendet állítok össze magamnak, de van egy-két dolog amiben bizonytalan vagyok! Ezekre szeretnék választ kapni Tőletek!

    Erősen hízékony, endomorf alkat vagyok. 183 centimmel 90 kiló voltam november elején, és az elmúlt 5 évben volt hogy több, volt hogy kevesebb súlyzós edzést végeztem. Tehát rendelkezem súlyzós múlttal, akad rajtam valamennyi izom.
    Tudom, hogy a kezdőknek/újrakezdőknek a szakirodalomban először egy rendes, több hónapos tömegelést ajánlanak, én mégis a diétát választottam, napi 3g/tskg fehérjével, 1,5g/tskg CH-val, és 30% zsírral. Február elejére, vagyis kb. 3 hónap alatt elértem a 82 kg-t, elégedett voltam az eredményemmel, ezért véget vetettem a diétának!

    Most pedig jöhetne az igazi tömegelés, 2g/tskg fehérjével, és minimum 4-5g/tskg CH-val.
    Viszont olvastam a Bunny-féle testkompozíció megváltoztatást, ami nekem sokkal-sokkal szimpatikusabb! Az alacsonyabb CH-nak köszönhetően kevésbé zsírosodnék, a tömegnöveléshez mégis lenne elég energiám, pozitív kalóriadeficitem. Ugyan a fejlődés lassabb lehet, mint egy rendes tömegeléssel, de nem bánom, időm van, inkább lassan nőjek, de minimális zsírral! Már ha ez a dolog egyáltalán működhet?!
    Ez az egyik kérdésem: van ennek a féle étrendnek értelme, működik? Vagy csak a tömegelés és a diétás étrendek rotálása működhet hosszútávon?

    A másik kavarodás a fejemben a CH elosztása napközben!
    Diéta alatt a súlyzós napokon reggelre, edzés előttre, és utánra raktam a CH-t, aerob napokon pedig délután 2 után nem ettem CH-t!
    Ahogy néztem a tömegelés alatt egész nap mehet a CH, nincsen időbeli megkötés, max kiemelt időpontok: súlyzós napon edzés előtt és után.
    De ha ezt a lightos tömegelést választanám (testkompozíció megváltoztatás) akkor lenne értelme pihenőnapokon 2 után nem enni CH-t? Súlyzós napokon pedig menne napközben, és edzés előtt, meg után is? (5-6 körül edzek)
    Tehát a kérdésem az, hogy tömegelés alatt van értelme játszani a CH időbeni elosztásával, vagy fontos, hogy minden nap folyamatos legyen a CH bevitel, így tudjuk biztosítani folyamatosan az izomfejlődéshez szükséges plusz kalóriát?

    Bocs, hogy hosszú lett, meg elég idióta kérdések, megértem ha nem kapok választ! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák