Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cassidey

    senior tag

    válasz Woodslave #74857 üzenetére

    A pasi kapja amit főzök, ha nem tetszik neki vagy nincs itthon, eszik ahol akar (kivéve, ha szól, h vinne kaját). :DDD

    Magamnak külön csinálom a köretem, mert egyszerűbb szárazon mérni mindent, de ugye ez nem több idő, csak külön edénybe teszem a másik mellé. De igyekszem változatosan főzni, tehát nem ilyen csirke-rizs-zöldbab jellegű a dolog, hanem van burgunya, tészta, csirkemell mindenféle fűszerezéssel/mázzal, de szoktam chilis babot, csirkepaprikást combfiléből, wokos dolgokat, tortillatekercseket, ami épp eszembe jut vagy van rá idő. Ha más húst akar a pasi, szól vásárlásnál, és megkér, hogy csináljam meg neki, aki felteszem a sajátom mellé. De nálatok inkább a fehérje a kérdéses ugye? Mert az nálunk régebben is hasonló volt, a hús köré alakult a főétel többi része, csak például én is nagyobb adagokat ettem, nem sajnáltam az olívaolajat annyira, ilyesmi.

    Egyébként szerintem a gyerek teljesen átlagosan kajál, ehet édességet is amikor akar - mert mindig féltem, hogy olyan gyerekem lesz aki rárabol vendégségben és tömi ;] - de normális mennyiségeket eszik magától, 1 Kinder tojás, 2 túrórudi, ilyesmi. A táblából is letör 3 kockát és azt mondja, nem szabad mohónak lenni. (Figyelj, és tanulj!) A húst nagyon szereti, ha megkérdezed mi a kedvenc kajája azt mondja, husi-krumpli/bolognai spagetti, de a rizs nem jön be, szóval vagy tésztát kap mellé, vagy krumplit. Van egy Airfryer-em is, azzal hasábot is tudok sütni nulla olajjal, és tökéletsen olyan, mint a hagyományos, szóval az 10 perc, és szintén nem kell vele foglalkozni, csak beletenni, úgyhogy az sem extra idő. Tojást is imádja, szóval kifejezetten figyel a fehérjebevitelére. ;] Van amikor reggelire/vacsira is tojást kér, hármasával eszi. A zöldségeket nem szereti, kivéve uborka/paradicsom/kukorica kb, viszont a gyümölcs kilószámra fogy, úgyhogy a rostbevitel végülis ok, meg multit is szed, szóval úgy vagyok vele, majd megjön az esze. A smoothie-ba csempészek néha ezt-azt. :DDD
    Ez nagyon max egy heti adag nálunk, sőt, a banánt pótolni kellett hét közben, és alma nincs a képen, mert abból is ládával hoztam előtte.

    Egyébként a feleséged miért nem csinálja meg a tiéd is? Ha már ott állsz a tűzhely mellett, nem dupla erőfeszítés két edényre figyelni. És ők miért nem esznek több húst, nem annyira szeretik? A helyedben lehet csinálnék többet, megkínálnám a gyerekeket, aztán lehet kérik anyától is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák