Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz Hangfalképű #173467 üzenetére

    Erre a hszemre gondolsz, de ne emeljük csak ki azt ami mondandódnak fontos pls: [link]
    185 cm magasan 2600 kcal-al ektomorfként tömegelt, ez azért te is érzed hogy nem normális.
    egyrészt ugyan abban igazad van, hogy szintentartás feletti 500kcal az ami kb tisztán csak izmosodáshoz vezet (ideális esetben) felette zsírosodással IS jár - de ez átlag, genetikafüggő.
    viszont a szintentartási kcal se egy fix szám, eleve ahogy izmosodik az ember megy felfele. De ami ennél fontosabb, hogy függ az anyagcserétől is, s azt pedig szabályozza a szervezet is. Pl lehet nekem szontentartásom 2500 és 3000 kcal is egyszerre, csak egyik esetben a szervezetem belassul, kicsit hűvösebb lesz a másikban meg felpörög az anyagcserém…

    ezért is írtam neki, ha tart a zsírosodástól akkor apránként, 100kcalokkal emeljen a bevitelen s nézze meg hogy még bírja e a szervezete vagy műr kicsit sok neki s zsírosodik.

    de egy 185 cm ember nyugodtan tud, pláne ektomorfként 3000 kcal körüli bevitellel szinten tartani… az akkori hszében meg 2000 kcal körül volt neki, ha 2600al tömegelt…

    s lehet ugyan kicsit fölé lőtt, mert lett hasa (ami lehet csak attól is btw h tübbet eszik s nagyobb a gyomra, amire tényleg jó a napi többszöri kissebb táplálkozás) illetve arra is figyelni kell h hasgyakorlatoknál hogy veszi az ember a levegőt, ha rosszul pont h árt vele ennek…
    de az is lehet h valóban kicsit több kcalt tolt s emiatt valamennyit zsírosodott… de ha 85 kg a cél, akkor 78 volt, jelenleg meg 82, akkor még bőven van hova tömegelnie. S a tömegelés mindenképp jár valamennyi zsírosodással, olyan nincs hogy pont csak annyit viszel be amiből csak izom lesz. S ha rengeteg izom kell még (78ról 85re rengeteg kell) akkor zsírosodni fog közben az ember.
    egyetlen egy dolgot tehet - amikor jobban zavarja az embert az, hogy zsírosodik, mintsem az h nem elég izmos, akkor szálkásítással megtüri kicsit a tömegelést.

    egyébként @Cseri0058 ez lenne nekem a tanácsom is: a napi többszöri kisebb étkezésen, helyes levegővételes hasgyakorlatokon túl ha már kezdesz zsírosodni, iktass be rüvidebb szálkásításokat - hogy ez most 1-2 hetes lesz, vagy 1-2 hónapos azt neked s a céljaidnak, meg az önképednek kell tudnia. Nekem már csak a mentális egészségem végett is kellettek 2-3 havonta 2-3 hetes szálkásítások, mert megcsümörlöttem a folyamatos tömegeléstől. Attól meg ne izgulj hogy hirtelen elveszted az izmaid :) valamennyi le fog menni - de egy része az alacsonyabb ch miatti vízveszteség miatt, hamar visszajön - másik része meg pikkpakk visszaépíthető amint újra tömegelsz.

Új hozzászólás Aktív témák